Dubai, Verenigde Arabische Emiraten (CNN) — Tennis Australia heeft dinsdag aangekondigd dat het fans niet langer is toegestaan ​​Russische of Wit-Russische vlaggen mee te nemen naar de locatie voor het Australian Open tennistoernooi.

Het besluit komt nadat de Oekraïense ambassadeur in Australië het hijsen van de Russische vlag op de tribunes tijdens vier grote Grand Slam-toernooien “sterk heeft veroordeeld”.

“De vlaggen van Rusland en Wit-Rusland zijn verboden op de locatie van de Australian Open”, schrijft Tennis Australia in een verklaring.

De bond voegde eraan toe: “Ons aanvankelijke beleid was dat fans vlaggen mochten meenemen, maar ze mochten ze niet gebruiken om onrust te veroorzaken. Gisteren hadden we een incident waarbij de vlag langs de rand van het veld werd geplaatst.” “Het verbod is per direct van kracht en we zullen blijven samenwerken met de spelers en onze fans om de best mogelijke omgeving te bieden om van tennis te genieten.”

De Russische vlag werd gezien tijdens de wedstrijd in de eerste ronde tussen de Oekraïense Kateryna Bindel en de Russische Kamila Rakimova in Melbourne.

Tegen de achtergrond van de oorlog in Oekraïne mogen tennissers uit Rusland en Wit-Rusland spelen op de Australian Open, maar moeten dat doen “zonder de vlaggen of namen van de twee landen die in het spel zijn”.

De Oekraïense ambassadeur in Australië, Vasyl Mercenichenko, schreef maandag op Twitter: “Ik veroordeel met klem het tonen van de Russische vlag in het openbaar tijdens de wedstrijd van de Oekraïense tennisser Kateryna Bendel op de Australian Open”, en de Oekraïense ambassadeur voegde een foto toe met de tweet, waarop de Russische vlag naast het stadion hangt. “Ik roep Tennis Australia op om onmiddellijk een beleid van ‘neutrale vlag’ op te leggen”, zei hij. Het is niet duidelijk wie verantwoordelijk is voor het hijsen van de vlag tijdens de wedstrijd.

De reactie van Tennis op de Russische invasie van Oekraïne is het afgelopen jaar onderwerp van controverse geweest.

De organisatoren van Wimbledon hebben atleten uit Rusland en Wit-Rusland van het toernooi geweerd als reactie op “ongekende, ongerechtvaardigde militaire agressie”, aldus een verklaring die in april werd vrijgegeven.

Later reageerden de ATP en WTA door rankingpunten af ​​te trekken van Wimbledon voor wat zij beschouwden als “discriminatie” van spelers uit Rusland en Wit-Rusland.

Na het winnen van de eerste ronde van de Australian Open zei de Oekraïense Marta Kostyuk dat ze haar rivalen uit Rusland en Wit-Rusland geen hand zal schudden en dat ze gelooft dat ze geen kritiek hadden op de Russische invasie van haar land.

GET FREE MONEY RIGHT NOW PAYPAL HOW TO MAKE MONEY FOR PAYPAL FREE [VYQN6R] FREE $1000 PAYPAL [ZTGIHJ] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [HROV1C] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [0UBLKI] FREE 5 PAYPAL INSTANTLY [IIDWJK] HOW TO GET FREE PAYPAL MONEY ZU5GJ0HCRRC [GI49II] FREE $10 PAYPAL INSTANTLY 2022 [XBWQQW] PAYPAL GOOGLE PLAY 5 [ZRL9SI] FREE MONEY CODES FOR PAYPAL [R42547] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [YRASYE] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [2JWB2S] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [9Q7MAO] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [I7R77D] PAYPAL $10 REWARD 2022 [X9GLIC] HOW TO EARN MONEY FOR PAYPAL FREE [J9525B] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [M71GX6] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [8LHNS4] HOW TO GET 20$ ON PAYPAL FAST [TDKZ2N] FREE MONEY WITH PAYPAL [WN4NNB] FREE 100 PAYPAL MONEY INSTANTLY [UMFU50]

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *