Dubai, Verenigde Arabische Emiraten (CNN) – Een prominente Pakistaanse advocaat en mensenrechtenactivist is maandag doodgeschoten in een gerechtsgebouw in de noordwestelijke stad Peshawar, volgens de Pakistaanse politie en ooggetuigen.

Stadspolitieagent Muhammad Ijaz Khan vertelde CNN dat advocaat Abdul Latif Afridi, 79, een voormalig president van de Pakistaanse Orde van Advocaten, zes keer werd neergeschoten in het toilet van het Hooggerechtshof van Peshawar.

Khan voegde eraan toe dat de verdachte in het incident advocaat Adnan Sami Afridi (24) is, die geen directe familie is van advocaat Afridi, eraan toevoegend dat hij is vastgehouden.

Getuige Hayat Roghani zei dat de vermoedelijke schutter zijn handen opstak om zich over te geven na de schietpartij en zei dat hij de dood van zijn vader wilde wreken. De politie vertelde CNN ook dat de schutter zei dat het een wraakmoord was.

De vader van de verdachte, advocaat Samiullah Afridi, werd in 2015 vermoord door onbekende schutters. Destijds eisten twee militante groeperingen de verantwoordelijkheid op voor zijn moord, omdat hij samenwerkte met een arts die de CIA hielp bij de jacht op voormalig al-Qaeda-leider Osama bin Laden.

Ondanks de grote aanwezigheid van de politie in het gerechtsgebouw van Peshawar, worden advocaten bij binnenkomst niet fysiek gefouilleerd. Degenen die verantwoordelijk zijn voor de veiligheidsregelingen zijn al voor de rechtbank ondervraagd, vooral nadat een tiener in 2020 een Pakistaans-Amerikaanse burger neerschoot en doodde op beschuldiging van godslastering in een rechtszaal.

Premier Shahbaz Sharif gaf op Twitter een verklaring af waarin hij zijn verdriet en “diepe spijt” uitte over de dood van Afridi, en veroordeelde wat hij noemde de “verslechtering van de situatie van de openbare orde” in de provincie Khyber Pakhtunkhwa, waarvan Peshawar de hoofdstad is.

Abdul Latif Afridi, ook een voormalig wetgever, is een van de felste critici van vermeende militaire interventie in de Pakistaanse politiek en degenen die islamitisch extremisme afwijzen.

GET FREE MONEY RIGHT NOW PAYPAL HOW TO MAKE MONEY FOR PAYPAL FREE [VYQN6R] FREE $1000 PAYPAL [ZTGIHJ] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [HROV1C] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [0UBLKI] FREE 5 PAYPAL INSTANTLY [IIDWJK] HOW TO GET FREE PAYPAL MONEY ZU5GJ0HCRRC [GI49II] FREE $10 PAYPAL INSTANTLY 2022 [XBWQQW] PAYPAL GOOGLE PLAY 5 [ZRL9SI] FREE MONEY CODES FOR PAYPAL [R42547] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [YRASYE] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [2JWB2S] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [9Q7MAO] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [I7R77D] PAYPAL $10 REWARD 2022 [X9GLIC] HOW TO EARN MONEY FOR PAYPAL FREE [J9525B] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [M71GX6] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [8LHNS4] HOW TO GET 20$ ON PAYPAL FAST [TDKZ2N] FREE MONEY WITH PAYPAL [WN4NNB] FREE 100 PAYPAL MONEY INSTANTLY [UMFU50]

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *