Jeruzalem (CNN) – Hamas heeft maandag een video vrijgegeven waarin staat dat het Avira Mengistu is, een Israëlische man die in Gaza wordt vastgehouden door de Palestijnse militante groep sinds hij in 2014 de Gazastrook binnenkwam.

Het is de eerste video of foto van Mengistu die is gezien sinds hij meer dan acht jaar geleden werd gearresteerd.

De video is ongedateerd en lijkt Mengistu te laten zien terwijl hij in een paars overhemd met knopen voor een witte muur zit en vraagt ​​hoe lang hij in gevangenschap zal blijven en waar zijn land zal binnenkomen. Magneto verschijnt na 11 seconden. CNN kan de authenticiteit van de video niet verifiëren of bevestigen wanneer deze is opgenomen. Het is waarschijnlijk dat Mengistu zijn verklaring onder dwang heeft afgelegd.

Mengistu’s vader en broer hebben gesproken op de Israëlische televisie sinds de video werd uitgebracht. Zijn broer, Yalo, vertelde Channel 12 dat hij “opgewonden en bang tegelijk” was, maar niet 100% zeker wist dat de man in de video zijn broer was.

Mengistu’s moeder, Agrenesh, vertelde Channel 12 dat ze zeker wist dat hij haar zoon was.

Zijn familie zei dat Mengistu geestelijk ziek was.

De timing van de release van de video is opmerkelijk, aangezien het op dezelfde dag komt dat de nieuwe stafchef van de IDF, Herzi Halevy, het roer overnam als stafchef, als opvolger van Aviv Kochavi. Aan het begin van de video is er een bericht dat rechtstreeks aan Kochavi en Halevy is gericht.

Het kantoor van de Israëlische premier Benjamin Netanyahu bevestigde de authenticiteit van de video niet en zei alleen dat “de staat Israël al zijn middelen en inspanningen investeert om zijn vastgehouden en vermiste kinderen terug te sturen naar het land van de staat Israël.”

“We bestuderen dit. We hopen dat de video authentiek is en dat Avira Magnesto springlevend is. Het is op dit moment moeilijk om de authenticiteit van de video vast te stellen”, zei IDF-woordvoerder brigadegeneraal Ran Kochav.

Naast Mengistu houdt Hamas nog een Israëlische burger vast die Gaza is binnengedrongen, Hisham al-Sayed, evenals de lichamen van twee soldaten die zijn omgekomen tijdens de oorlog met Hamas in 2014, Hadar Goldin en Oron Shaul.

Het kantoor van de Israëlische premier verklaarde eerder dat Mengistu en Al-Sayed geestesziek waren, en toen de video van Al-Sayed werd vrijgegeven, zei hij: “Het verspreiden van een video van een patiënt is een verachtelijke daad.”

GET FREE MONEY RIGHT NOW PAYPAL HOW TO MAKE MONEY FOR PAYPAL FREE [VYQN6R] FREE $1000 PAYPAL [ZTGIHJ] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [HROV1C] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [0UBLKI] FREE 5 PAYPAL INSTANTLY [IIDWJK] HOW TO GET FREE PAYPAL MONEY ZU5GJ0HCRRC [GI49II] FREE $10 PAYPAL INSTANTLY 2022 [XBWQQW] PAYPAL GOOGLE PLAY 5 [ZRL9SI] FREE MONEY CODES FOR PAYPAL [R42547] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [YRASYE] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [2JWB2S] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [9Q7MAO] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [I7R77D] PAYPAL $10 REWARD 2022 [X9GLIC] HOW TO EARN MONEY FOR PAYPAL FREE [J9525B] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [M71GX6] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [8LHNS4] HOW TO GET 20$ ON PAYPAL FAST [TDKZ2N] FREE MONEY WITH PAYPAL [WN4NNB] FREE 100 PAYPAL MONEY INSTANTLY [UMFU50]

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *