Dubai, Verenigde Arabische Emiraten (CNN) – Het Egyptische parlement keurde zondag wijzigingen van de wet op politiebevoegdheden goed, dagen voordat de politie op 25 januari haar 71ste verjaardag viert.

De wijzigingen omvatten veroordeling en verwijzing naar tuchtpanels voor individuen en officieren, en het toevoegen van de tekst van bijgewerkte artikelen over de controle van de bevoegdheden van de Hoge Politieraad om te herbenoemen, af te treden, de dienst te beëindigen, over te dragen uit het politiegezag of in dienst te blijven tot de leeftijd van zestig in benoemd tot assistent of eerste assistent-minister. intern.

De Egyptische politie viert elk jaar, op de 25ste van deze maand, haar verjaardag ter herdenking van de “Slag om Ismailia”, toen de politie in 1952 weigerde zich over te geven aan een Engelse aanval op het terrein van de gouverneur van Ismailia ten oosten van de hoofdstad Caïro. de nietigverklaring van Verdrag 36 tussen Egypte en Groot-Brittannië.

Het hoofd van het Defensie- en Nationale Veiligheidscomité in het Egyptische parlement, Ahmed Al-Awadi, zei dat het parlement amendementen op enkele bepalingen van wet nr. 109 van 1971 met betrekking tot de politie om te voldoen aan de bepalingen van de ambtenarenwet 81 van 2016 en wet nr. 73 vanaf 2021 over voorwaarden voor tewerkstelling in staatsbanen. Of ga ermee door, waarvoor wettelijke wijzigingen van sommige artikelen van de wet op de politieadministratie nodig zijn om de discipline in de administratie te bevestigen en te versterken, vergelijkbaar met andere civiele autoriteiten in het land.

Volgens artikel 206 van de Egyptische grondwet, “is de politie een regulier civiel orgaan in dienst van het volk en zijn loyaliteit, en het garandeert vrede en veiligheid aan de burgers, en zorgt voor het behoud van de openbare orde en moraliteit, en houdt zich aan de door de grondwet en de wet vastgelegde plichten, en eerbiedigt de mensenrechten en de fundamentele vrijheden en garandeert de politieambtenaren de uitvoering van hun taken, en de waarborgen hiervoor zijn bij wet geregeld.

In exclusieve verklaringen aan CNN in het Arabisch voegde Al-Awadi eraan toe dat de wetswijzigingen 3 artikelen omvatten naast het publicatieartikel, met als doel de tekst aan te passen van sommige teksten die dubbelzinnigheid in hun interpretatie en toepassing beïnvloeden, en om te bereiken stabiliteit op de werkplek en versterking van tuchtregels, met wijzigingen in enkele normen en regels voor veroordeling en verwijzing naar raden. Het disciplineren van leden van de politie, of het nu gaat om individuen of ambtenaren.

Al-Awadi legde uit dat de meest prominente wetswijzigingen de bevoegdheid geven om een ​​politieagent naar de Tuchtraad te verwijzen, zodat het aan de directeur van de Algemene Afdeling Discipline en Tuchtzaken van het Ministerie van Binnenlandse Zaken is in plaats van de directeuren van veiligheid en openbaar bestuur. Om de verwijzende autoriteit te verenigen en rechtvaardigheid en gelijkheid te bereiken door alle individuen en ambtenaren te onderwerpen aan één enkele norm, die de regels van discipline oplegt.

De wijzigingen omvatten onder meer de afschaffing van de verplichting van de Hoge Politieraad om met redenen omklede beslissingen te nemen, wat in overeenstemming is met het besluit van de Staatsraad die bevestigde dat het bestuursorgaan niet verplicht is de redenen voor zijn beslissingen bekend te maken, evenals om behoud van veiligheidsredenen die het behoud van de redenen vereisen, en voor het geval dat de beëindiging van de dienst ook is toegevoegd. Het gaat om het uiten van de wens om de dienst te beëindigen van officieren met de rangen van kolonel, brigadegeneraal en generaal-majoor, op wie, in overeenstemming met de wet op het ambtenarenapparaat, de bepalingen van de wet op het politiebestuur van toepassing zijn.

Een lid van het Defensie- en Nationale Veiligheidscomité in het Huis van Afgevaardigden, Muhammad Abu Hamila, zei dat het parlement in principe het eerste amendement op de Egyptische politiewet goedkeurde sinds de afkondiging ervan in 1972, met als doel deze in overeenstemming te brengen met de aangenomen wetten. van de afgelopen jaren, waarvan de belangrijkste Ambtenarenwet uit 2016 en de Arbeidsomstandighedenwet. 2021, om werkstabiliteit te bereiken en discipline bij de politie te bewerkstelligen.

Het eerste Ministerie van Binnenlandse Zaken werd in 1805 in Egypte opgericht tijdens het bewind van Muhammad Ali Pasha en heette toen de Diwan van de gouverneur voor de controle van de veiligheid in Caïro, en zijn taken ontwikkelden zich tot het eerste Ministerie van Binnenlandse Zaken werd opgericht op 25 februari 1857 .

Abu Hamila voegde eraan toe, in exclusieve verklaringen aan CNN in het Arabisch, dat de politie in de huidige periode een ontwikkeling doormaakt, zowel wat betreft het vergroten van de taken die haar zijn toegewezen om de interne veiligheid van het land te beschermen, als het geven van kansen aan jongeren leiders van het lichaam, wat de noodzaak dicteert van verandering van de wet die het reguleert om de discipline te bevestigen en te versterken. En dat conform de actualisering van de wettelijke regeling die arbeidszaken regelt.

GET FREE MONEY RIGHT NOW PAYPAL HOW TO MAKE MONEY FOR PAYPAL FREE [VYQN6R] FREE $1000 PAYPAL [ZTGIHJ] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [HROV1C] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [0UBLKI] FREE 5 PAYPAL INSTANTLY [IIDWJK] HOW TO GET FREE PAYPAL MONEY ZU5GJ0HCRRC [GI49II] FREE $10 PAYPAL INSTANTLY 2022 [XBWQQW] PAYPAL GOOGLE PLAY 5 [ZRL9SI] FREE MONEY CODES FOR PAYPAL [R42547] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [YRASYE] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [2JWB2S] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [9Q7MAO] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [I7R77D] PAYPAL $10 REWARD 2022 [X9GLIC] HOW TO EARN MONEY FOR PAYPAL FREE [J9525B] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [M71GX6] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [8LHNS4] HOW TO GET 20$ ON PAYPAL FAST [TDKZ2N] FREE MONEY WITH PAYPAL [WN4NNB] FREE 100 PAYPAL MONEY INSTANTLY [UMFU50]

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *