Dubai, Verenigde Arabische Emiraten (CNN) — Het vervangen van vlees door alternatieve routines is voor sommigen misschien moeilijk te accepteren, maar de groei van de sector in de afgelopen jaren valt niet te ontkennen.

Volgens de officiële website van de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) zal de wereldwijde markt voor alternatieve eiwitten naar verwachting exponentieel groeien en in 2035 een waarde van ten minste 290 miljard dollar bereiken.

De belangstelling voor deze sector is toegenomen als gevolg van verschillende factoren, waaronder de veranderende smaak van de consument, toenemende ecologische en ethische zorgen over traditionele eiwitproductiepraktijken en de zoektocht naar duurzame oplossingen om 9,7 miljard mensen te voeden tegen 2050.

Op een duurzame manier voldoen aan de groeiende vraag naar voedsel is een van de grote uitdagingen van onze tijd, vooral in het Midden-Oosten.

Agrarische technologie biedt veel mogelijkheden.

“Aanvullende bron”

Op een duurzame manier voldoen aan de groeiende vraag naar voedsel is een van de grote uitdagingen van onze tijd., plain_textCredit: CHARLES ONIANS/medewerker

Alternatieve eiwitten zijn eiwitbronnen die zijn verkregen uit andere bronnen dan traditionele dierlijke bronnen zoals vlees, melk en eieren, en omvatten plantaardige eiwitbronnen, waaronder bonen, linzen, kikkererwten en andere.

De productie van alternatieve eiwitten is wereldwijd nog steeds een opkomende industrie, met name in het Midden-Oosten, inclusief de GCC-landen.

Dit gebied krijgt echter steeds meer belangstelling en investeringen, met veel steun van regeringen, zegt Heitor Pellegrina, hoogleraar economie aan de New York University Abu Dhabi, in een interview met CNN Arabic.

“Aangezien de vraag van consumenten naar alternatieve eiwitten blijft groeien, is het waarschijnlijk dat de industrie zich zal blijven ontwikkelen en uitbreiden in de regio”, zegt Pellegrina, wiens onderzoek zich richt op handel in landbouwproducten en voedselzekerheid.

Alternatieve eiwitten.  Een veelbelovende oplossing voor het bereiken van voedselzekerheid in het Midden-Oosten
Alternatieve eiwitbronnen zijn bonen, linzen, kikkererwten, etc. , clear_textCredit: Sean Gallup/staf

Alternatieve eiwitten kunnen de komende jaren een belangrijke aanvullende eiwitbron worden, met name in het Midden-Oosten waar de productie van traditionele dierlijke eiwitten moeilijk is vanwege het hete en droge klimaat.

“Het Midden-Oosten heeft beperkte hulpbronnen, waaronder water en land…alternatieve eiwitten, met name plantaardige eiwitten, kunnen worden geproduceerd met minder water en hebben minder impact op het land, waardoor ze hulpbronnenefficiënter worden”, legt Pellegrina uit.

Deze industrie staat voor veel uitdagingen, met name het gebrek aan noodzakelijke infrastructuur in veel landen, zoals verwerkingsfabrieken met koelsystemen en adequate distributienetwerken.

Waterlens is een veelbelovende oplossing

Alternatieve eiwitten.  Een veelbelovende oplossing voor het bereiken van voedselzekerheid in het Midden-Oosten
Verschillende steden in de Golfregio zijn getuige van de opening van tal van vegetarische restaurants. , duidelijke tekstCredit: Karim sahib / medewerker

Hoewel alternatieve eiwitten niet zo populair zijn als in Noord-Amerika of Europa, zei Sven Kaufmann, CEO van Sustainable Planet, dat plantaardige eiwitten produceert, in een interview met CNN in het Arabisch: “Dat betekent dat er veel potentieel is.”

Alternatieve eiwitten.  Een veelbelovende oplossing voor het bereiken van voedselzekerheid in het Midden-Oosten
Afbeelding van het productieproces van waterlinzen in Al Ain, Verenigde Arabische Emiraten. , duidelijke tekstCredit: @SustainablePlanet (duurzaampla.net)

Kaufman voegde eraan toe: “Er is een groot aantal vegetarische restaurants geopend in de grote steden van de landen van de Gulf Cooperation Council, zoals Dubai en Riyadh. Ze zijn allemaal afhankelijk van plantaardige eiwitten.”

Het bedrijf richt zich op de productie van waterlinzen om een ​​duurzamere bron van plantaardig eiwit te bieden.

Alternatieve eiwitten.  Een veelbelovende oplossing voor het bereiken van voedselzekerheid in het Midden-Oosten
Waterlinzen leggen tonnen koolstof vast en dragen zo bij aan de strijd tegen klimaatverandering. , duidelijke tekstCredit: @SustainablePlanet (duurzaampla.net)

Deze plant heeft geen bouwland nodig en kan groeien in zeer zoute omgevingen, wat erg handig is in het Midden-Oosten.

Bovendien heeft de plant een hogere voedingswaarde en meer eiwit dan bijvoorbeeld sojabonen of erwten en legt het ook tonnen koolstof vast uit de atmosfeer, wat bijdraagt ​​aan de strijd tegen klimaatverandering.

“Dit eiwit kan worden gebruikt voor diervoeding, maar ons doel is om het eiwit te integreren in de menselijke voedselcyclus, bijvoorbeeld in plantaardige vlees- en zuivelalternatieven,” benadrukte Kaufman.

Het Britse bedrijf is aanwezig in het Midden-Oosten door samenwerking met het Abu Dhabi Investment Office, Qatar University en een bekend landbouwbedrijf in Oman. Ook start het een proefproject met een landbouwuniversiteit in Egypte, met gesprekken over het starten van een proefproject in Saoedi-Arabië.

Kaufman zag dat de grootste uitdaging op dit gebied ligt in de acceptatie van plantaardige eiwitten door individuen, maar sprak zijn optimisme uit door te zeggen: “Wij geloven dat het slechts een kwestie van tijd is voordat mensen in de regio ook de voordelen van plantaardige eiwitten inzien. “

GET FREE MONEY RIGHT NOW PAYPAL HOW TO MAKE MONEY FOR PAYPAL FREE [VYQN6R] FREE $1000 PAYPAL [ZTGIHJ] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [HROV1C] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [0UBLKI] FREE 5 PAYPAL INSTANTLY [IIDWJK] HOW TO GET FREE PAYPAL MONEY ZU5GJ0HCRRC [GI49II] FREE $10 PAYPAL INSTANTLY 2022 [XBWQQW] PAYPAL GOOGLE PLAY 5 [ZRL9SI] FREE MONEY CODES FOR PAYPAL [R42547] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [YRASYE] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [2JWB2S] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [9Q7MAO] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [I7R77D] PAYPAL $10 REWARD 2022 [X9GLIC] HOW TO EARN MONEY FOR PAYPAL FREE [J9525B] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [M71GX6] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [8LHNS4] HOW TO GET 20$ ON PAYPAL FAST [TDKZ2N] FREE MONEY WITH PAYPAL [WN4NNB] FREE 100 PAYPAL MONEY INSTANTLY [UMFU50]

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *