Voorbijgaande globale amnesie is een plotselinge episode van verwarring bij een normaal alert persoon. Deze staat van verwarring is niet het gevolg van een meer algemene neurologische aandoening, zoals epilepsie of een beroerte.

Tijdens een episode van voorbijgaande globale amnesie kan de persoon geen nieuwe herinneringen genereren, dus de herinnering aan recente gebeurtenissen verdwijnt. Je weet niet meer waar je bent of hoe je daar bent gekomen. Je herinnert je misschien niets van wat er op dat moment gebeurde. Het kan zijn dat u dezelfde vragen keer op keer herhaalt omdat u de antwoorden die u net kreeg niet meer weet. U kunt ook blanco worden wanneer u wordt gevraagd dingen te herinneren die een dag, een maand of zelfs een jaar geleden zijn gebeurd.

Deze aandoening treft vooral mensen van middelbare of oudere leeftijd. Voorbijgaand wereldwijd geheugenverlies stelt u in staat te onthouden wie u bent en mensen die u kent te identificeren. Afleveringen van voorbijgaande globale amnesie verbeteren altijd geleidelijk over meerdere uren. Tijdens het herstel kunt u zich gebeurtenissen en situaties gaan herinneren. Voorbijgaande wereldwijde amnesie is geen ernstige aandoening, maar het kan een beangstigende ervaring zijn.

Symptomen

Het belangrijkste symptoom van tijdelijk wereldwijd geheugenverlies is het onvermogen om nieuwe herinneringen te creëren en het recente verleden op te roepen. Zodra een dergelijk symptoom is bevestigd, is het belangrijk om andere mogelijke oorzaken van geheugenverlies uit te sluiten.

Om te worden gediagnosticeerd met voorbijgaande globale amnesie, moet u de volgende tekenen en symptomen hebben:

Begin van verwarring met plotseling geheugenverlies, bevestigd door getuigen
Blijf wakker en alert met een bewustzijn van wie je bent, ondanks geheugenverlies
Normale cognitie, zoals het vermogen bekende objecten te herkennen en een naam te geven en eenvoudige instructies op te volgen
Afwezigheid van tekenen van schade aan een specifiek deel van de hersenen, zoals het onvermogen om een ​​arm of been te bewegen, ongecontroleerde bewegingen of problemen met het begrijpen van woorden

Andere symptomen en geschiedenis die kunnen helpen bij het diagnosticeren van tijdelijk wereldwijd geheugenverlies:

Symptomen die niet langer dan 24 uur aanhouden (meestal minder)
Geleidelijk geheugenherstel
Afwezigheid van recent hoofdletsel
Afwezigheid van tekenen van toevallen tijdens de periode van geheugenverlies
Er is geen voorgeschiedenis van actieve epilepsie

Een ander gemeenschappelijk kenmerk van TGA, dat het gevolg is van het onvermogen om nieuwe herinneringen te vormen, is het herhaaldelijk stellen van vragen, meestal dezelfde vraag; bijvoorbeeld: “Wat doe ik hier?” of “Hoe zijn we hier gekomen?”

Wanneer moet je een dokter zien?

Roep onmiddellijk medische hulp in voor iedereen die zich plotseling bewust wordt van de huidige realiteit en in de war raakt over wat er zojuist is gebeurd. Als de persoon die aan geheugenverlies lijdt te verward is om 911 te bellen, bel hem dan zelf.

Voorbijgaande wereldwijde amnesie is niet gevaarlijk. Er is echter geen gemakkelijke manier om onderscheid te maken tussen voorbijgaande globale amnesie en levensbedreigende aandoeningen die ook plotseling geheugenverlies kunnen veroorzaken.

In geval van een kwaal kunt u het beste een arts raadplegen (Europa Press)

Risicofactoren

Interessant is dat uit veel onderzoeken is gebleken dat hoge bloeddruk en hoog cholesterol, die nauw verband houden met een beroerte, geen risicofactoren zijn voor TAM. Dit kan zijn omdat voorbijgaande totale amnesie geen leeftijdsgebonden vasculaire ziekte vertegenwoordigt. Geslacht lijkt ook geen invloed te hebben op het risico.

De meest voor de hand liggende risicofactoren zijn de volgende:

Leeftijd. Mensen ouder dan 50 jaar hebben een hoger risico op voorbijgaand totaal geheugenverlies dan jongere mensen.
Geschiedenis van migraine. Als u migraine heeft, is het risico op voorbijgaand volledig geheugenverlies aanzienlijk hoger dan bij mensen zonder migraine.

Gezondheid
Elke ziekte heeft een of meerdere behandelingen om het te bestrijden (Bestand)

Diagnose

Om voorbijgaande globale amnesie te diagnosticeren, moet uw arts eerst ernstigere aandoeningen uitsluiten. Deze omvatten cerebrovasculaire incidenten, toevallen of hoofdletsel. Deze omstandigheden kunnen hetzelfde soort geheugenverlies veroorzaken.

Fysiek examen

Dit begint met een neurologisch onderzoek: controle van reflexen, spiertonus, spierkracht, sensorische functie, gang, houding, coördinatie en balans. De arts kan u ook vragen stellen om uw denken, redeneren en geheugen te testen.

Beeldvorming en hersentesten

De volgende stap is het detecteren van afwijkingen in elektrische activiteit en bloedstroom in de hersenen. Uw arts kan een of een combinatie van de volgende tests bestellen:

CT-scan. Met behulp van speciale röntgenapparatuur neemt de arts beelden vanuit verschillende hoeken en hecht ze aan elkaar om dwarsdoorsnedebeelden van de hersenen en de schedel te tonen. De CT-scans Ze kunnen afwijkingen in de structuur van de hersenen vertonen, zoals vernauwde, sterk uitgerekte of gescheurde bloedvaten en een eerdere beroerte.
Magnetische resonantiebeeldvorming (MRI). Deze techniek maakt gebruik van een magnetisch veld en radiogolven om gedetailleerde beelden te maken van een dwarsdoorsnede van de hersenen. Machine van magnetische resonantie U kunt deze segmenten combineren om driedimensionale afbeeldingen te maken die vanuit verschillende hoeken kunnen worden bekeken. EN magnetische resonantie het is misschien niet nodig als je er een had computertomografie ten tijde van aflevering i is het bracht geen problemen in de hersenen aan het licht.
Elektro-encefalogram. EN elektro-encefalogram registreert de elektrische activiteit van de hersenen via elektroden die op de hoofdhuid zijn bevestigd. Mensen met epilepsie hebben vaak hersengolfveranderingen, zelfs als ze geen aanval hebben. Deze test is meestal geïndiceerd als u meer dan één episode van voorbijgaande globale amnesie heeft gehad of als uw arts vermoedt dat u epileptische aanvallen heeft.

Behandeling

Voorbijgaand volledig geheugenverlies vereist geen behandeling. Het wordt beter zonder behandeling en heeft geen blijvende effecten bekend.

Met informatie van de Mayo Clinic

LEES VERDER

Meer informatie over gezondheid

Alles over geneeskrachtige planten

GET FREE MONEY RIGHT NOW PAYPAL HOW TO MAKE MONEY FOR PAYPAL FREE [VYQN6R] FREE $1000 PAYPAL [ZTGIHJ] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [HROV1C] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [0UBLKI] FREE 5 PAYPAL INSTANTLY [IIDWJK] HOW TO GET FREE PAYPAL MONEY ZU5GJ0HCRRC [GI49II] FREE $10 PAYPAL INSTANTLY 2022 [XBWQQW] PAYPAL GOOGLE PLAY 5 [ZRL9SI] FREE MONEY CODES FOR PAYPAL [R42547] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [YRASYE] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [2JWB2S] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [9Q7MAO] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [I7R77D] PAYPAL $10 REWARD 2022 [X9GLIC] HOW TO EARN MONEY FOR PAYPAL FREE [J9525B] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [M71GX6] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [8LHNS4] HOW TO GET 20$ ON PAYPAL FAST [TDKZ2N] FREE MONEY WITH PAYPAL [WN4NNB] FREE 100 PAYPAL MONEY INSTANTLY [UMFU50]

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *