Dubai, Verenigde Arabische Emiraten (CNN) — Van legendarische uitgaansbestemmingen tot vulkanische buitenposten ver van het vasteland van het continent, Europa zit vol met pittoreske eilanden waar toeristen massaal naartoe trekken.

Maar in tegenstelling tot Mykonos of Ibiza zijn er minder bekende en net zo mooie eilanden om naar toe te ontsnappen waar je de drukte kunt ontvluchten en jezelf kunt onderdompelen in de natuur.

Hier zijn enkele van de beste eilanden in Europa weg van de drukte

Heimaey, IJsland

Heimaey, IJsland, platte tekstCredit: Thor/Adobe Stock

Met smaragdgroene kliffen waar schaapskuddes grazen, een uitgestrekt zwart zandstrand en zeegrotten langs de kust, lijkt het Heimaey-eiland in de stad en de Westman-archipel, voor de zuidkust van IJsland, iets uit een sprookje te komen.

Op Himae vond in 1973 een catastrofale vulkaanuitbarsting plaats. , die het gebied bedekten met ongeveer 200 miljoen ton as en lava, maar het eiland meldde slechts één dode.

Ongeveer 4.500 mensen leven in Westman met ongeveer een miljoen tufsteen, die de grootste kolonie Atlantische tufsteen ter wereld vormen.

Flores-eiland, Portugal

Portugal
Flores Eiland, open_textCredit: aroxopt/Adobe Stock

Een van de meest afgelegen eilanden in een echt afgelegen archipel, Flores, het meest westelijke eiland van de Azoren, is de droom van een natuurliefhebber.

Diepblauwe kratermeren, felgroene kliffen, steile valleien, watervallen en warmwaterbronnen behoren tot de andere attracties op het 55 vierkante kilometer grote vulkanische eiland, waar 3.400 mensen wonen.

En u kunt het eiland bereiken met vluchten vanaf andere eilanden van de Azoren.

Isle of Terry, Schotland

Schotland
Isle of Terry, Schotland, platte tekstCredit: Richard Kellett/Adobe Stock

Met slechts één blik op het diep turquoise en saffierachtige water en de perfecte golven die langs de oevers kabbelen, zul je ontdekken waarom Terry Island soms het Hawaï van het noorden wordt genoemd.

Twaalf mijl lang, het meest westelijke eiland in de Binnen-Hebriden-archipel, voor de westkust van Schotland, staat Terry Isle bekend om zijn milde klimaat, schone lucht en prachtige witte zandstranden die gemakkelijk kunnen worden aangezien voor het Caribisch gebied.

Berlingas-archipel, Portugal

Portugal
Berlingas-archipel, open_textCredit: Luis Fonseca/iStockphoto/Getty Images

Een van de meest verrassende eilanden van Portugal wacht op bezoekers die per boot arriveren voor dagtochten of overnachten in de Berlengas-archipel, drie groepen grotendeels onbewoonde eilanden in het door UNESCO beschermde Berlengas-biosfeerreservaat.

De archipel ligt ongeveer zes mijl uit de kust van Beneche op het Portugese vasteland en is beroemd om het 17e-eeuwse fort van São João Baptista, dat een imposante aanwezigheid heeft bovenop de rotsachtige Berlengas Grande, het grootste eiland van de archipel.

Eiland Skyros, Griekenland

Griekenland
Skyros-eiland, Griekenland, open_textCredit: dinosmichail/iStockphoto/Getty Images

Griekse eilanden zoals Santorini en Mykonos kunnen tijdens de zomermaanden zo vol zitten met toeristen dat je je misschien afvraagt ​​waar het toch om gaat.

Voor een meer afgelegen ervaring op de Griekse eilanden, kijk in plaats daarvan naar het noorden in de Egeïsche Zee naar het eiland Skyros.

Skyros is te bereiken met vluchten vanaf het vasteland van Griekenland, maar ook met de veerboot vanaf het vasteland en andere nabijgelegen Griekse eilanden.

Daar vind je afgelegen stranden om te verkennen, een Byzantijns kasteel dat boven de hoofdstad uittorent, de zee en zelfs een oud klein paardenras, de Scyrus-pony, die alleen op dit eiland in het wild leeft.

GET FREE MONEY RIGHT NOW PAYPAL HOW TO MAKE MONEY FOR PAYPAL FREE [VYQN6R] FREE $1000 PAYPAL [ZTGIHJ] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [HROV1C] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [0UBLKI] FREE 5 PAYPAL INSTANTLY [IIDWJK] HOW TO GET FREE PAYPAL MONEY ZU5GJ0HCRRC [GI49II] FREE $10 PAYPAL INSTANTLY 2022 [XBWQQW] PAYPAL GOOGLE PLAY 5 [ZRL9SI] FREE MONEY CODES FOR PAYPAL [R42547] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [YRASYE] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [2JWB2S] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [9Q7MAO] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [I7R77D] PAYPAL $10 REWARD 2022 [X9GLIC] HOW TO EARN MONEY FOR PAYPAL FREE [J9525B] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [M71GX6] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [8LHNS4] HOW TO GET 20$ ON PAYPAL FAST [TDKZ2N] FREE MONEY WITH PAYPAL [WN4NNB] FREE 100 PAYPAL MONEY INSTANTLY [UMFU50]

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *