Dubai, Verenigde Arabische Emiraten (CNN) – Oppositietroepen en vakbonden namen zaterdag deel aan massaprotesten in de Habib Bourguiba-straat in de Tunesische hoofdstad, ter herdenking van wat bekend staat als de “Jasmijnrevolutie” in 2011, die het uitbreken van de epidemie aankondigde. Arabische lenterevolutie.

Twaalf jaar geleden, op 14 december, wierp een revolutie president Zine El Abidine Ben Ali omver, maar Tunesië is nog ver verwijderd van de brede verwachtingen die er destijds mee verbonden waren, met escalerende economische druk en levensomstandigheden. Het land bevindt zich in een staat van politieke impasse sinds president Kais Saied vanaf de zomer van 2021 de macht consolideerde.

Op zaterdag stak een mars van oppositietroepen de veiligheidsbarrières over totdat ze de Habib Bourguiba-straat bereikten om de revolutie te markeren en hun protest tegen president Kais Saied en zijn beleid te uiten.

Demonstranten zwaaiden met spandoeken en riepen scanderend op tot het vertrek van de Tunesische president en de bevriezing van de wisselkoersen op 25 juli 2021, waardoor hij de regering ontbond, het parlement bevroor en vele decreten uitvaardigde die zijn bevoegdheden verdubbelden.

De protesten werden geleid door het Front voor Nationale Redding, dat bestaat uit vijf partijen, waaronder de islamitische beweging Ennahda.

De dag voor het protest ging Said de Habib Bourguiba Avenue af. Destijds zei hij dat er “geen plaats was voor verraders en agenten”, en weigerde hij zijn regering te omschrijven als een “politiestaat”.

Saeed annuleerde de officiële viering van de verjaardag van de revolutie op 14 januari, de dag waarop president Zine El Abidine Ben Ali Tunesië ontvluchtte, en besloot dat het 17 december zou zijn, de eerste dag van de revolutie.

GET FREE MONEY RIGHT NOW PAYPAL HOW TO MAKE MONEY FOR PAYPAL FREE [VYQN6R] FREE $1000 PAYPAL [ZTGIHJ] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [HROV1C] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [0UBLKI] FREE 5 PAYPAL INSTANTLY [IIDWJK] HOW TO GET FREE PAYPAL MONEY ZU5GJ0HCRRC [GI49II] FREE $10 PAYPAL INSTANTLY 2022 [XBWQQW] PAYPAL GOOGLE PLAY 5 [ZRL9SI] FREE MONEY CODES FOR PAYPAL [R42547] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [YRASYE] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [2JWB2S] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [9Q7MAO] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [I7R77D] PAYPAL $10 REWARD 2022 [X9GLIC] HOW TO EARN MONEY FOR PAYPAL FREE [J9525B] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [M71GX6] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [8LHNS4] HOW TO GET 20$ ON PAYPAL FAST [TDKZ2N] FREE MONEY WITH PAYPAL [WN4NNB] FREE 100 PAYPAL MONEY INSTANTLY [UMFU50]

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *