Dubai, Verenigde Arabische Emiraten (CNN) – Woordvoerder van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken, Ned Price, reageerde op een vraag tijdens een persconferentie donderdag over het doel van het “zeldzame” bezoek van CIA-directeur William Burns aan Libië door te zeggen: “Ik ga niet naar geef commentaar op elke reis die de CIA-directeur kan maken en ik zal u moeten doorverwijzen naar het bureau om het te bespreken.

De vraag draaide om het feit dat het bezoek van William Burns ongeveer een maand komt nadat de regering in Tripoli de verdachte van de bomaanslag op Lockerbie, Abu Aqil Muhammad Masoud Khair al-Maryami, had uitgeleverd aan de Verenigde Staten, waarna Tripoli een negatieve terugslag kreeg. Dus heeft Burns garanties gegeven aan de regering? Libisch?

“We zijn bezig met periodiek overleg met belangrijke internationale belanghebbenden over de beste manier om Abdullahi Batelli, de speciale vertegenwoordiger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties, te ondersteunen bij het effenen van de weg voor verkiezingen in Libië en het bieden van steun aan het Libische volk”, zei Price over internationale inspanningen in Libië.

Hij vervolgde: “We blijven samenwerken met politieke leiders in Libië en internationale partners op ditzelfde pad om vooruitgang te boeken in Libië, en dat omvat een politiek pad om zo snel mogelijk een tijdlijn vast te stellen voor verkiezingen.”

Hij benadrukte: “We steunen ten zeerste de speciale vertegenwoordiger van de secretaris-generaal die oproept tot een nationale consensus in Libië om een ​​duidelijk tijdschema voor verkiezingen vast te stellen.” Wij geloven dat er geen andere manier is om stabiliteit en vrede op de lange termijn te verzekeren.”

“We delen de wens van alle Libiërs dat de Libische leiders zo snel mogelijk de nodige maatregelen nemen om het verkiezingsproces te starten”, zei hij.

Met name de door de Verenigde Naties gesteunde regering van “nationale eenheid” in Libië zei donderdag in een verklaring dat Burns premier Abdel Hamid al-Dabaib in Tripoli had ontmoet, terwijl de CIA weigerde commentaar te geven.

In de verklaring van de regering van “Nationale Eenheid” staat dat de bijeenkomst “werd bijgewoond door andere functionarissen van beide landen, waaronder de zaakgelastigde van de Amerikaanse ambassade”, en de regering publiceerde ook een foto van Burns en Dabaib op haar Facebook-pagina. .

En sommige lokale media in Libië meldden dat Burns een ontmoeting had met de Libische dissidente generaal Khalifa Haftar, de commandant van het zogenaamde Libische “Nationale Leger”, gestationeerd in Tobruk in Oost-Libië en een rivaal van de regering van Dabaiba. CNN kan de ontmoeting tussen Haftar en Burns niet onafhankelijk bevestigen.

GET FREE MONEY RIGHT NOW PAYPAL HOW TO MAKE MONEY FOR PAYPAL FREE [VYQN6R] FREE $1000 PAYPAL [ZTGIHJ] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [HROV1C] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [0UBLKI] FREE 5 PAYPAL INSTANTLY [IIDWJK] HOW TO GET FREE PAYPAL MONEY ZU5GJ0HCRRC [GI49II] FREE $10 PAYPAL INSTANTLY 2022 [XBWQQW] PAYPAL GOOGLE PLAY 5 [ZRL9SI] FREE MONEY CODES FOR PAYPAL [R42547] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [YRASYE] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [2JWB2S] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [9Q7MAO] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [I7R77D] PAYPAL $10 REWARD 2022 [X9GLIC] HOW TO EARN MONEY FOR PAYPAL FREE [J9525B] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [M71GX6] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [8LHNS4] HOW TO GET 20$ ON PAYPAL FAST [TDKZ2N] FREE MONEY WITH PAYPAL [WN4NNB] FREE 100 PAYPAL MONEY INSTANTLY [UMFU50]

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *