Dubai, Verenigde Arabische Emiraten (CNN) – De Amerikaanse centra voor ziektebestrijding en -preventie meldden vrijdag dat er een veiligheidsprobleem zou kunnen zijn met een bivalent Covid-19-vaccin gemaakt door Pfizer en BioNTech, maar dat is onwaarschijnlijk. een reëel gevaar zijn.

Desondanks bevestigde het bureau dat het nog steeds iedereen aanraadt om te ontvangen [email protected] vaccins volgens hun schema.

Ze legde uit dat een van de monitoringsystemen voor de veiligheid van vaccins, een “near-real-time monitoringsysteem” genaamd Vaccine Safety Datalink, een mogelijke toename had gedetecteerd in de incidentie van een bepaald type beroerte bij mensen van 65 jaar en ouder onder degenen die onlangs uit het bedrijf ontving een van de bijgewerkte boosterdoses. Pfizer.

Uit een analyse van de snelle respons bleek dat oudere volwassenen die een bivalente booster kregen, een verhoogd risico op ischemische beroertes kunnen hebben tijdens de eerste drie weken na toediening, in vergelijking met de daaropvolgende weken, dwz tussen week vier en zes.

Het Vaccine Safety Datalink-systeem levert gegevens over de veiligheid en werkzaamheid van vaccins via elektronische patiëntendossiers.

De CDC merkte op dat er mogelijke verstorende factoren werden geïdentificeerd in gegevens van het vaccinsurveillancesysteem die mogelijk verder moeten worden onderzocht.

Van de bijna 550.000 ouderen die de bivalente dosis van Pfizer kregen, gevolgd door het Vaccine Safety Datalink-systeem, kregen 130 een beroerte binnen drie weken na ontvangst van de dosis, vertelde een functionaris van het bureau aan CNN op voorwaarde van anonimiteit. Ze mogen geen gegevens delen.

Er waren geen doden door infectie onder de 130 gewonden.

Dr. William Schaffner, een expert op het gebied van infectieziekten aan de Vanderbilt University, zei dat het aantal gedetecteerde beroertes relatief klein is.

Hij merkte op dat deze beroertes “op dit moment niet worden bevestigd als negatieve effecten (van het vaccin)”, eraan toevoegend dat ze een waarschuwing vormen voor verder onderzoek.

Volgens de CDC-kennisgeving is hetzelfde veiligheidsprofiel echter niet onthuld voor het gebruik van de moderne bivalente boosterdosis.

Het bureau zei dat het naar dezelfde toename van beroertes zocht en het niet kon vinden in andere grote collecties medische dossiers.

Het bureau zei dat Pfizer en andere landen die het vaccin gebruiken geen toename van dit type beroerte hebben gezien en dat het symptoom in geen enkele andere database is gedetecteerd.

De Centers for Disease Control verklaarden dat ze momenteel geen wijzigingen in vaccinatiepraktijken aanbevelen en dat de risico’s van “COVID-19” voor ouderen nog steeds opwegen tegen mogelijke zorgen met betrekking tot de veiligheid van vaccins.

CDC en de Food and Drug Administration zullen aanvullende gegevens van deze en andere vaccinveiligheidssystemen blijven evalueren.

Deze aanvullende gegevens en analyses zullen worden besproken tijdens een aanstaande FDA-adviescommissie voor vaccins en gerelateerde biologische producten op 26 januari, aldus de kennisgeving.

Pfizer van zijn kant zei vrijdag in een verklaring dat “noch Pfizer, BioNTech, de Centers for Disease Control and Prevention, noch de Amerikaanse Food and Drug Administration vergelijkbare resultaten hebben waargenomen in veel andere monitoringsystemen die in de Verenigde Staten en wereldwijd zijn goedgekeurd. ” ” Er is geen bewijs om te concluderen dat ischemische beroerte geassocieerd is met het ontvangen van onze doses COVID-19.”

GET FREE MONEY RIGHT NOW PAYPAL HOW TO MAKE MONEY FOR PAYPAL FREE [VYQN6R] FREE $1000 PAYPAL [ZTGIHJ] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [HROV1C] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [0UBLKI] FREE 5 PAYPAL INSTANTLY [IIDWJK] HOW TO GET FREE PAYPAL MONEY ZU5GJ0HCRRC [GI49II] FREE $10 PAYPAL INSTANTLY 2022 [XBWQQW] PAYPAL GOOGLE PLAY 5 [ZRL9SI] FREE MONEY CODES FOR PAYPAL [R42547] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [YRASYE] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [2JWB2S] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [9Q7MAO] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [I7R77D] PAYPAL $10 REWARD 2022 [X9GLIC] HOW TO EARN MONEY FOR PAYPAL FREE [J9525B] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [M71GX6] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [8LHNS4] HOW TO GET 20$ ON PAYPAL FAST [TDKZ2N] FREE MONEY WITH PAYPAL [WN4NNB] FREE 100 PAYPAL MONEY INSTANTLY [UMFU50]

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *