(CNN) – De woordvoerder van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken, Ned Price, beschreef donderdag de Syrische president Bashar al-Assad als “misdaden begaan tegen zijn eigen volk en zijn strijdkrachten hebben oorlogsmisdaden begaan” en zei dat Washington “onze partners over de hele wereld zal blijven ontmoedigen om normalisering van de betrekkingen met Syrië.” of het regime van Assad verbeteren.

“We zullen de principes van Resolutie 2254 van de Veiligheidsraad blijven overnemen en blijven geloven dat dit de meest geschikte basis is om de burgeroorlog op een duurzame manier te beëindigen die de aspiraties van het Syrische volk respecteert en bevordert”, voegde Price toe tijdens een persconferentie.

Hij vervolgde: “We weten natuurlijk niet wat het Assad-regime had kunnen doen zonder de opgelegde verantwoordingsmaatregelen. We weten niet wat het zou hebben gedaan als de Verenigde Staten en landen over de hele wereld niet de Syrische voorraad chemische wapens hadden geconfisqueerd en vernietigd.”

Hij benadrukte: “We zullen doorgaan met het versterken van de verantwoordingsplicht van het Assad-regime en we zullen onze partners over de hele wereld blijven ontmoedigen om de betrekkingen met het regime te normaliseren of te verbeteren.” Ned Price beschreef de burgeroorlog in Syrië als “een absolute tragedie die Bashar al-Assad en zijn regime de bevolking van Syrië hebben toegebracht”.

Het is belangrijk op te merken dat eerder op donderdag, in het eerste commentaar van de Syrisch-Turkse ontmoetingen, de Syrische president het belang benadrukte van “het beëindigen van de bezetting” en “het stoppen van de steun aan terrorisme”, met betrekking tot de Turkse militaire aanwezigheid in Syrië. evenals Turkse steun voor de Syrische oppositie.

Het officiële Syrian News Agency (SANA) citeerde al-Assad als volgt: “Om deze bijeenkomsten vruchtbaar te laten zijn, moeten ze gebaseerd zijn op voorafgaande coördinatie en planning tussen Syrië en Rusland om de tastbare doelen en resultaten te bereiken die Syrië van deze wil. vergaderingen, op basis van nationale constanten en principes van de staat”. En mensen zijn gebaseerd op het beëindigen van de bezetting en het beëindigen van de steun voor terrorisme.”

De verklaringen van Al-Assad kwamen tijdens zijn ontmoeting met Alexander Lavrentiev, de speciale gezant van de Russische president Vladimir Poetin, en zijn begeleidende delegatie, waar de twee partijen de bilaterale betrekkingen tussen de twee landen en de regionale en internationale situatie bespraken, aldus SANA, die vermeldt dat Lavrentiev aangaf dat zijn land “de tripartiete bijeenkomst waar de ministers van defensie samenkwamen positief beoordeelt”. Syrië, Turkije en Rusland, en zien het belang in van het monitoren en ontwikkelen van deze bijeenkomsten op het niveau van de ministers van Buitenlandse Zaken.

Op 29 december zei het Syrische Ministerie van Defensie dat de Syrische minister van Defensie en de directeur van de Syrische Algemene Inlichtingendienst met hun Turkse tegenhangers in Moskou, met deelname van Rusland, spraken over “veel dossiers”, het hoogste niveau van vergadering tussen Ankara en Damascus sinds 2011

Het Russische ministerie van Defensie zei dat de ministers van Defensie van Rusland, Syrië en Turkije op 28 december in Moskou tripartiete gesprekken hebben gevoerd om manieren te bespreken om de Syrische crisis, de strijd tegen het terrorisme en de vluchtelingencrisis op te lossen.

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan kondigde op 5 januari aan dat hij de Syrische president zou ontmoeten om “vrede te stichten”, zoals hij zei.

Erdogan zei: “Na de ontmoeting van de ministers van Defensie van Syrië en Turkije zullen de ministers van Buitenlandse Zaken elkaar ontmoeten, en dan zullen we elkaar ontmoeten als leiders.” Tijdens een bijeenkomst van de regerende Partij voor Rechtvaardigheid en Ontwikkeling in Ankara voegde Erdogan toe: “Wat voor ons belangrijk is, is vrede in de regio.”

GET FREE MONEY RIGHT NOW PAYPAL HOW TO MAKE MONEY FOR PAYPAL FREE [VYQN6R] FREE $1000 PAYPAL [ZTGIHJ] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [HROV1C] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [0UBLKI] FREE 5 PAYPAL INSTANTLY [IIDWJK] HOW TO GET FREE PAYPAL MONEY ZU5GJ0HCRRC [GI49II] FREE $10 PAYPAL INSTANTLY 2022 [XBWQQW] PAYPAL GOOGLE PLAY 5 [ZRL9SI] FREE MONEY CODES FOR PAYPAL [R42547] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [YRASYE] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [2JWB2S] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [9Q7MAO] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [I7R77D] PAYPAL $10 REWARD 2022 [X9GLIC] HOW TO EARN MONEY FOR PAYPAL FREE [J9525B] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [M71GX6] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [8LHNS4] HOW TO GET 20$ ON PAYPAL FAST [TDKZ2N] FREE MONEY WITH PAYPAL [WN4NNB] FREE 100 PAYPAL MONEY INSTANTLY [UMFU50]

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *