Dubai, Verenigde Arabische Emiraten (CNN) – Tesla heeft de prijzen van zijn elektrische auto’s in de Verenigde Staten en Europa met tot wel 20% verlaagd om zijn agressieve kortingsstrategie uit te breiden nadat hij niet voldeed aan de schattingen van Wall Street voor leveringen in 2022. .

De stap, die Tesla-aandelen met 4 procent deed dalen in premarket-handel, kwam nadat de CEO van het bedrijf, Elon Musk, waarschuwde dat het vooruitzicht van een recessie en hogere rentetarieven betekende dat hij de prijzen kon verlagen om de groei te behouden. tarief ten koste van de winst. De aandelen van het bedrijf zijn sinds begin 2022 met 65% gedaald.

De prijsverlagingen in de belangrijkste markten van Tesla markeren een verschuiving van de strategie die de autofabrikant een groot deel van 2021 en 2022 volgde, toen de bestellingen voor nieuwe auto’s groter waren dan het aanbod. Musk erkende vorig jaar dat de prijzen “zorgwekkend hoog” waren geworden en de vraag zouden kunnen schaden.

Berekeningen van Reuters toonden aan dat de prijsverlagingen in de Verenigde Staten, aangekondigd laat op donderdag, op de grootste wereldwijde verkopers, de Model 3 en Model Y, varieerden tussen 6% en 20%.

Het basismodel Y kost nu $ 52.990, een daling van $ 65.990 voorheen. Dat is vóór de federale belastingvermindering van maximaal $ 7.500 die begin januari van kracht werd voor verschillende elektrische automodellen.

Tesla verlaagde ook de prijzen van zijn SUV, de luxe crossover Model X en de sedan Model S in de Verenigde Staten.

In Duitsland verlaagde het bedrijf de prijzen van de Model 3 en Model Y met respectievelijk ongeveer 1% en 17%, en verlaagde de prijzen in Oostenrijk, Zwitserland en Frankrijk.

En voor wie in Amerika een Model Y koopt, komt de prijs van de nieuwe Tesla in combinatie met Amerikaanse subsidies neer op 31% korting. Tesla heeft een belastingvermindering aangevraagd voor in aanmerking komende voertuigen. Voorafgaand aan de prijsverlaging kwam de vijfzitsversie van de Model Y niet in aanmerking voor dit krediet.

In Frankrijk krijgen kopers die een Model 3 kopen voor 44.990 euro ($ 48.773) een extra prijsverlaging van 5.000 euro in de vorm van overheidssubsidies. De minimumprijs voor elektrische voertuigen die in aanmerking komen voor de subsidie ​​is 47.000 euro.

“Dit zou moeten leiden tot meer Tesla-verkopen voor 2023, juiste zet”, zei Tesla-investeerder Gary Black, die optimistisch bleef over het bedrijf en zijn vooruitzichten ondanks de recente scherpe daling van de aandelenkoers, zei in een tweet.

En in China, waar Tesla vorige week de prijzen verlaagde met 6% tot 13,5%, terwijl eigenaren van auto’s die ze voor de verlaging hadden gekocht protesteerden en schadevergoeding eisten.

GET FREE MONEY RIGHT NOW PAYPAL HOW TO MAKE MONEY FOR PAYPAL FREE [VYQN6R] FREE $1000 PAYPAL [ZTGIHJ] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [HROV1C] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [0UBLKI] FREE 5 PAYPAL INSTANTLY [IIDWJK] HOW TO GET FREE PAYPAL MONEY ZU5GJ0HCRRC [GI49II] FREE $10 PAYPAL INSTANTLY 2022 [XBWQQW] PAYPAL GOOGLE PLAY 5 [ZRL9SI] FREE MONEY CODES FOR PAYPAL [R42547] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [YRASYE] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [2JWB2S] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [9Q7MAO] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [I7R77D] PAYPAL $10 REWARD 2022 [X9GLIC] HOW TO EARN MONEY FOR PAYPAL FREE [J9525B] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [M71GX6] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [8LHNS4] HOW TO GET 20$ ON PAYPAL FAST [TDKZ2N] FREE MONEY WITH PAYPAL [WN4NNB] FREE 100 PAYPAL MONEY INSTANTLY [UMFU50]

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *