Dubai, Verenigde Arabische Emiraten (CNN) – Nadat hij leed aan bacteriële meningitis, stierf de Engelse gitarist Jeff Beck woensdag op 78-jarige leeftijd, volgens een verklaring op zijn officiële sociale media-accounts, die door zijn agent aan CNN werd bevestigd.

“Namens zijn familie delen we met diepe droefheid het nieuws van het overlijden van Jeff Beck. Nadat hij plotseling bacteriële meningitis had opgelopen, is hij gisteren vredig ingeslapen. Zijn familie vraagt ​​dat de privacy wordt gerespecteerd bij het verwerken van dit verschrikkelijke verlies”, aldus de verklaring.

De dood kan binnen enkele uren optreden na bacteriële meningitis, een infectie van de vliezen die de hersenen en het ruggenmerg bedekken.

Zwelling treedt meestal op wanneer een infectie de vloeistof rond de hersenen en het ruggenmerg aanvalt.

Volgens de Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention herstellen de meeste mensen echter van de ziekte.

En het Amerikaanse bureau zei op zijn website: “Degenen die herstellen, kunnen blijvende handicaps oplopen, zoals hersenbeschadiging, gehoorverlies en leerproblemen.”

Symptomen van bacteriële meningitis

Symptomen kunnen lijken op die van de griep of COVID-19 en omvatten hoofdpijn, koorts, misselijkheid of braken, hersenmist, gevoeligheid voor licht, slaperigheid of moeite met wakker worden en een stijve nek.

Volgens de Cleveland Clinic: “Meningitis kan acuut zijn, met snel optredende symptomen, of het kan chronisch zijn, een maand of langer aanhouden, of het kan mild zijn.”

Raadpleeg onmiddellijk uw arts als u of een familielid plotseling hoge koorts, ernstige en aanhoudende hoofdpijn, verwardheid, braken of een stijve nek met beperkte bewegingsvrijheid heeft.

Volgens de Centers for Disease Control lopen pasgeborenen en baby’s een groter risico dan andere leeftijdsgroepen. Tekenen om op te letten zijn prikkelbaarheid, braken, lethargie, slechte voeding, abnormale reflexen en een uitpuilende zachte plek bovenop het hoofd van de baby (fontanel).

Oorzaken van bacteriële meningitis

Meningitis kan worden veroorzaakt door een virale infectie, parasitaire infectie, schimmelinfectie, amoebe, medicijnallergie en sommige soorten kanker.

De behandeling varieert afhankelijk van de oorzaak van meningitis, dus het is belangrijk om de oorzaak te achterhalen. Artsen doen dit door bloedmonsters te verzamelen of een ruggenprik uit te voeren en deze voor analyse naar een laboratorium te sturen.

Artsen behandelen bacteriële meningitis met een reeks antibiotica. De Centers for Disease Control and Prevention benadrukten de noodzaak om “zo snel mogelijk” met de behandeling te beginnen.

Hoewel virale meningitis ernstig is, is het minder dodelijk dan bacteriële/bacteriële meningitis, omdat mensen met een normaal immuunsysteem meestal vanzelf beter worden, volgens de CDC.

De virale aandoening meningitis wordt “algemeen niet als besmettelijk beschouwd”, aldus Britse media en liefdadigheidsinstelling Meningitis Now.

En de Stichting legde uit dat “virale meningitis niet door nauw contact op anderen wordt overgedragen, in tegenstelling tot bacteriële meningitis door meningokokken, dus het is niet nodig dat de familieleden van de patiënt een preventieve behandeling krijgen.”

De bacteriën die meningitis veroorzaken, kunnen zich op verschillende manieren verspreiden. Groep B-streptokokken en Escherichia coli-bacteriën kunnen bijvoorbeeld tijdens de bevalling van moeder op kind worden overgedragen.

De Centers for Disease Control and Prevention merkten op dat zwangere vrouwen ook het risico lopen op infectie met Listeria monocytogenes, wat kan leiden tot “miskraam, doodgeboorte, vroeggeboorte of levensbedreigende infecties bij de pasgeborene, waaronder meningitis”.

Er zijn andere bacteriestammen die bacteriële meningitis veroorzaken: Haemophilus influenzae, Mycobacterium tuberculosis en Streptococcus pneumoniae, die allemaal worden verspreid door hoesten of niezen.

Een bacterie genaamd Neisseria meningitidis wordt verspreid door speeksel of speeksel te delen, meestal tijdens kussen, hoesten of intiem contact.

Sommige mensen kunnen de bacteriën die meningitis veroorzaken, in hun neus of lichaam dragen, overbrengen zonder ziek te worden.

De CDC merkte op dat mensen met bepaalde medische aandoeningen, zoals HIV-infectie of ernstige immunodeficiëntie, degenen bij wie de milt is verwijderd en patiënten die chemotherapie ondergaan, meer kans hebben om de ziekte te ontwikkelen.

Reizigers naar Afrika bezuiden de Sahara, waar de “meningitis-gordel” veel voorkomt van Senegal tot Ethiopië, lopen ook een verhoogd risico om de ziekte op te lopen.

Preventie van meningitis

De Centers for Disease Control and Prevention beveelt aan om op de hoogte te blijven van vaccins, die een belangrijke manier zijn om bacteriële en virale meningitis te voorkomen.

Er zijn vier hoofdtypen vaccin: het pneumokokkenvaccin, het Haemophilus influenzae type b-vaccin, twee meningokokkenvaccins en het Bacillus Calmette-Guérin-vaccin, bekend als BCG, dat beschermt tegen tuberculose.

De effectiviteit van het vaccin kan na verloop van tijd afnemen, dus het is een goed idee om met uw arts te overleggen of u een booster nodig heeft.

GET FREE MONEY RIGHT NOW PAYPAL HOW TO MAKE MONEY FOR PAYPAL FREE [VYQN6R] FREE $1000 PAYPAL [ZTGIHJ] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [HROV1C] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [0UBLKI] FREE 5 PAYPAL INSTANTLY [IIDWJK] HOW TO GET FREE PAYPAL MONEY ZU5GJ0HCRRC [GI49II] FREE $10 PAYPAL INSTANTLY 2022 [XBWQQW] PAYPAL GOOGLE PLAY 5 [ZRL9SI] FREE MONEY CODES FOR PAYPAL [R42547] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [YRASYE] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [2JWB2S] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [9Q7MAO] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [I7R77D] PAYPAL $10 REWARD 2022 [X9GLIC] HOW TO EARN MONEY FOR PAYPAL FREE [J9525B] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [M71GX6] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [8LHNS4] HOW TO GET 20$ ON PAYPAL FAST [TDKZ2N] FREE MONEY WITH PAYPAL [WN4NNB] FREE 100 PAYPAL MONEY INSTANTLY [UMFU50]

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *