Dubai, Verenigde Arabische Emiraten (CNN) — Hartziekte is ‘s werelds grootste doodsoorzaak en doodsoorzaak nummer één in de Verenigde Staten.

Deze ziekten eisten in 2019 het leven van ongeveer 17,9 miljoen mensen, wat neerkomt op 32% van alle sterfgevallen wereldwijd, volgens de Wereldgezondheidsorganisatie.

Maar niet alle hartaandoeningen zijn hetzelfde en kunnen de bloedvaten die naar het hart of de hersenen gaan, hartspieren, kleppen en andere delen van het lichaam aantasten.

Hart- en vaatziekten kunnen een langdurige behandeling vereisen en kunnen plotseling optreden en fataal zijn, zoals Lisa Marie Presley, de dochter van Elvis Presley, donderdag op 54-jarige leeftijd overkwam nadat ze een hartaanval kreeg en naar het ziekenhuis werd overgebracht.

De oorzaak van haar hartaanval blijft onduidelijk.

Wat is een hartaanval?

Hartstilstand is het gevolg van elektrische storingen die ervoor zorgen dat het hart plotseling stopt met kloppen zoals het hoort.

Bij een hartstilstand kan de dood snel intreden als niet onmiddellijk de nodige noodmaatregelen worden genomen.

De American Heart Association zei: “Hartstilstand kan worden teruggedraaid door cardiopulmonale reanimatie uit te voeren en automatische schokken van een externe defibrillator te gebruiken, die het hart helpen zijn ritme na een paar minuten te herstellen.”

Plotselinge en onverwachte hartstilstand leidt ook tot plotseling verlies van bewustzijn en ademhaling.

Hartstilstand is anders dan een hartaanval, maar bijna elke bekende hartaandoening, inclusief een hartaanval, kan een hartaanval veroorzaken.

Wat is een hartaanval?

In tegenstelling tot een hartaanval wordt een hartaanval veroorzaakt door een probleem met de bloedsomloop. Het treedt op wanneer de bloedtoevoer naar het hart ernstig wordt verminderd of geblokkeerd.

“Mensen met een hoog risico op een hartaanval zijn mensen met een familiegeschiedenis van hartaanvallen, hoog cholesterol en hoge bloeddruk,” Dr. Nica Goldberg, medisch directeur van Atria New York en assistent-professor in de geneeskunde aan de New York University Grossman School of Medicine, eerder verteld aan CNN. diabetes, niet sporten en sigaretten roken.

Volgens de American Heart Association is een andere, minder vaak voorkomende oorzaak van een hartaanval een spasme veroorzaakt door tabak of illegale drugs, zoals cocaïne, die de hartspier verstoren.

Hartaanvallen kunnen dodelijk zijn, maar leiden niet automatisch tot de dood. Snelle medische hulp voorkomt vaak ernstige gevolgen.

Wat is hartfalen?

Het treedt op wanneer het hart het bloed niet efficiënt door de slagaders en het vasculaire systeem naar andere organen en weefsels in het lichaam kan pompen.

Aandoeningen die tot hartfalen kunnen leiden, zijn onder meer hoge bloeddruk, diabetes, obesitas en coronaire hartziekte, wanneer plaque zich ophoopt op de wanden van de slagaders, waardoor ze smaller worden en het moeilijker wordt om bloed rond te pompen.

Er is opgemerkt dat behandeling van hartfalen noodzakelijk is om een ​​levensbedreigende hartaanval te voorkomen, maar het is niet zo direct levensbedreigend als een hartaanval of hartstilstand.

GET FREE MONEY RIGHT NOW PAYPAL HOW TO MAKE MONEY FOR PAYPAL FREE [VYQN6R] FREE $1000 PAYPAL [ZTGIHJ] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [HROV1C] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [0UBLKI] FREE 5 PAYPAL INSTANTLY [IIDWJK] HOW TO GET FREE PAYPAL MONEY ZU5GJ0HCRRC [GI49II] FREE $10 PAYPAL INSTANTLY 2022 [XBWQQW] PAYPAL GOOGLE PLAY 5 [ZRL9SI] FREE MONEY CODES FOR PAYPAL [R42547] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [YRASYE] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [2JWB2S] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [9Q7MAO] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [I7R77D] PAYPAL $10 REWARD 2022 [X9GLIC] HOW TO EARN MONEY FOR PAYPAL FREE [J9525B] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [M71GX6] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [8LHNS4] HOW TO GET 20$ ON PAYPAL FAST [TDKZ2N] FREE MONEY WITH PAYPAL [WN4NNB] FREE 100 PAYPAL MONEY INSTANTLY [UMFU50]

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *