Dubai, Verenigde Arabische Emiraten (CNN) – Het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft donderdag de Zweedse ambassadeur in Ankara, Staffan Herstrom, naar het hoofdkantoor van het ministerie ontboden om hem te informeren over Ankara’s “sterke veroordeling en protest tegen de acties die plaatsvonden in de Zweedse hoofdstad. , Stockholm ”, verwijzend naar de ophanging van de pop die de president afbeeldt. De Turkse Recep Tayyip Erdogan staat op een pilaar bij het historische gemeentegebouw in Stockholm, meldt het Turkse persbureau “Anadolija”.

Het bureau citeerde diplomatieke bronnen die zeiden dat de Zweedse ambassadeur was opgeroepen om “hem te informeren dat Turkije de terroristische propaganda verwerpt die woensdag door PKK-aanhangers tegen president Erdogan in Stockholm is gericht”.

De bronnen voegden eraan toe dat de ambassadeur was geïnformeerd over de “noodzaak om dergelijke terroristische daden die Turkije openlijk bedreigen niet toe te staan, wat aangeeft dat ze een duidelijke schending zijn van de verplichtingen van Zweden onder de tripartiete overeenkomst”, aldus “Anadolu Agency”.

De bronnen verklaarden dat “de ambassadeur werd meegedeeld dat Turkije wacht op de Zweedse autoriteiten om de daders van de misdaad te identificeren en de nodige maatregelen tegen hen te nemen, en dat Stockholm zijn verplichtingen uit hoofde van de tripartiete overeenkomst moet nakomen”.

Ondertussen kondigde het Turkse parlement in een verklaring aan dat zijn president Mustafa Sentop het bezoek van zijn Zweedse tegenhanger Andreas Norlin aan Ankara deze maand afzegde, “als reactie op provocaties door PKK-aanhangers in Stockholm”.

Anadolu Agency citeerde de Turkse vice-president Fuad Oktay die zei dat zijn land “geen groen licht kan geven voor de toetreding van Zweden tot de NAVO, in een tijd waarin Stockholm terroristische organisaties en hun aanhangers op haar grondgebied toestaat om allerlei anti-Turkse activiteiten uit te voeren onder het voorwendsel van democratie.” Anadolu Agency. Het zeggen.

De Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlut Cavusoglu zei dat de PKK “mijnen legt op het toetredingspad van Zweden (NAVO), ” meldde Anadolu Agency.

Aan de andere kant zei de Zweedse minister van Buitenlandse Zaken, Tobias Bilstrom, op zijn Twitter dat zijn regering “de open discussie over politieke opties beschermt en bedreigingen en haat gericht tegen politieke vertegenwoordigers krachtig afwijst” en voegde eraan toe dat “de weergave van de verkozen president zoals geëxecuteerd is betreurenswaardig.”

GET FREE MONEY RIGHT NOW PAYPAL HOW TO MAKE MONEY FOR PAYPAL FREE [VYQN6R] FREE $1000 PAYPAL [ZTGIHJ] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [HROV1C] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [0UBLKI] FREE 5 PAYPAL INSTANTLY [IIDWJK] HOW TO GET FREE PAYPAL MONEY ZU5GJ0HCRRC [GI49II] FREE $10 PAYPAL INSTANTLY 2022 [XBWQQW] PAYPAL GOOGLE PLAY 5 [ZRL9SI] FREE MONEY CODES FOR PAYPAL [R42547] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [YRASYE] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [2JWB2S] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [9Q7MAO] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [I7R77D] PAYPAL $10 REWARD 2022 [X9GLIC] HOW TO EARN MONEY FOR PAYPAL FREE [J9525B] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [M71GX6] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [8LHNS4] HOW TO GET 20$ ON PAYPAL FAST [TDKZ2N] FREE MONEY WITH PAYPAL [WN4NNB] FREE 100 PAYPAL MONEY INSTANTLY [UMFU50]

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *