Londen, Verenigd Koninkrijk (CNN) — Een nieuw rapport laat zien dat de afgelopen acht jaar de warmste ooit zijn geweest, aangezien toenemende concentraties van warmte-veroorzakende gassen in de atmosfeer de mondiale temperaturen naar een gevaarlijk kantelpunt hebben geduwd.

Een analyse van de Copernicus Climate Change Service van de Europese Unie, gepubliceerd op dinsdag, zei dat 2022 het vijfde warmste jaar op aarde was sinds het begin van de metingen. Hij meldde ook dat Europa vorig jaar zijn warmste zomer en het op een na warmste jaar ooit registreerde, om in 2020 te worden overtroffen.

Copernicus noemde 2022 “het jaar van extreem weer”, wat leidde tot ongekende hittegolven in Europa, dodelijke overstromingen in Pakistan, wijdverspreide overstromingen in Australië en de Antarctische zeeën het laagste niveau in de geschiedenis zag bereiken.

Volgens het rapport lag de gemiddelde jaartemperatuur 1,2 graden Celsius boven het pre-industriële niveau, het achtste jaar met een stijging van ten minste één graad in de referentieperiode van 1850-1900.

In het Akkoord van Parijs van 2015 kwamen de meeste landen overeen om de opwarming te beperken tot ruim onder de 2 graden boven het pre-industriële niveau, maar bij voorkeur 1,5 graden.

Het Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC) van de Verenigde Naties identificeerde de limiet van 1,5 graden als een belangrijke drempel en zei dat het overschrijden ervan de risico’s van extreme weersomstandigheden en onomkeerbare veranderingen aanzienlijk zou vergroten.

Hier is een blik op de bovenstaande infographic van temperatuurverandering zoals geschat door ERA5 van het European Centre for Medium-Range Weather Forecasts en Berkeley Earth Estimates.

GET FREE MONEY RIGHT NOW PAYPAL HOW TO MAKE MONEY FOR PAYPAL FREE [VYQN6R] FREE $1000 PAYPAL [ZTGIHJ] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [HROV1C] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [0UBLKI] FREE 5 PAYPAL INSTANTLY [IIDWJK] HOW TO GET FREE PAYPAL MONEY ZU5GJ0HCRRC [GI49II] FREE $10 PAYPAL INSTANTLY 2022 [XBWQQW] PAYPAL GOOGLE PLAY 5 [ZRL9SI] FREE MONEY CODES FOR PAYPAL [R42547] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [YRASYE] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [2JWB2S] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [9Q7MAO] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [I7R77D] PAYPAL $10 REWARD 2022 [X9GLIC] HOW TO EARN MONEY FOR PAYPAL FREE [J9525B] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [M71GX6] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [8LHNS4] HOW TO GET 20$ ON PAYPAL FAST [TDKZ2N] FREE MONEY WITH PAYPAL [WN4NNB] FREE 100 PAYPAL MONEY INSTANTLY [UMFU50]

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *