Caïro, Egypte (CNN) — De voedselmarkt in Egypte is getuige geweest van een aanzienlijke stijging van de pluimveeprijzen, die voor het eerst in de geschiedenis de prijs per kilogram van 60 pond ($ 2,02) voor de consument overtrof, als gevolg van een grote stijging in de prijs van diervoeder, volgens boeren, en het volume van het aanbod werd verminderd met olie in winkelketens en winkels aanzienlijk verhoogd.

Als reactie op de hoge prijzen werden op sociale media campagnes gelanceerd waarin werd opgeroepen tot een boycot van pluimvee vanwege de hoge prijzen, en de vereniging Burgers Tegen Prijsverhogingen kondigde haar solidariteit met de campagne aan en riep op tot een boycot van een week om de hoge prijs op te lossen toenemen.

dr. Abdel Aziz Al-Sayed, hoofd van de afdeling Poultry Wealth van de Algemene Federatie van Kamers van Koophandel, zei dat de prijs van pluimvee is gestegen tot tussen de 53-54 pond ($ 1,79-1,8) per kilo op de boerderij om aan de consument te verkopen. voor £ 60-62 ($ 2,02- $ 2,09) als gevolg van de grote stijging. In voerprijzen, die stegen tot een record van 22.000 pond per ton als gevolg van de stijging van de prijs van de dollar en voer, eraan toevoegend dat ondanks de stijging van de pluimveeprijzen, boeren verliezen lijden variërend van 1-2 pond per kilo pluimvee door aan de toename van de productie-eisen.

Volgens officiële gegevens is het investeringsvolume in de pluimveeproductiesector 100 miljard pond ($ 3,4 miljard), wat voldoende is voor 1,4 miljard vogels en 13 miljard eieren voor lokale productie.

Al-Sayed koppelde in exclusieve verklaringen aan CNN in het Arabisch de daling van de pluimveeprijzen op de lokale markt aan de daling van de voerprijzen, die nog steeds in een ongekend tempo worden verkocht, wat aangeeft dat de stijging van het voer ook een effect heeft gehad op de prijs van tafeleieren, dus de prijs van witte eieren steeg tot 82 pond ($ 2,77) per doos. En rood voor 83 pond ($ 2,8) per doos op de boerderij, om aan de consument te worden verkocht voor maximaal 90 pond ($ 3,04), terwijl het product 100 pond ($ 3,37) per doos kost, waardoor er verliezen ontstaan.

Volgens een officiële verklaring heeft de regering tussen 16 oktober en 22 december 2022 1,427 miljoen ton diervoedervoorraden vrijgegeven, met een totale waarde van 713 miljoen dollar.

Abdel Aziz Al-Sayed is van mening dat de overheid moet ingrijpen en de hoeveelheid diervoeder die dagelijks op de lokale markt wordt gebracht, moet aankondigen om de overdrijving van de prijzen van diervoeder, de belangrijkste input in de pluimveeproductie, een halt toe te roepen. kosten verhoging.

En de Egyptische premier, dr. Mostafa Madbouly, had eerder een ontmoeting met bedrijven die diervoeders leveren en produceren, om de klachten van eigenaren van pluimveehouderijen over de grote stijging van de diervoederprijzen te bespreken, en hij zei tijdens de vergadering dat de staat niet zal de instabiliteit van de pluimveesector mogelijk maken, en de wil om in te grijpen met zijn mechanismen om de stijgingen te stoppen.

Abdel Aziz Al-Sayed legde uit dat de zwakke koopkracht van burgers na de grote stijging van de pluimveeprijzen een negatieve invloed had op de verkoop van pluimvee, wat leidde tot de neiging van sommige winkeliers om te stoppen met verkopen, en benadrukte de noodzaak van overheidsingrijpen om ga door met het vrijgeven van diervoeder en houd lokaal toezicht op de overmatige verkoop van voedsel om de pluimveeprijzen vóór het Ramadan-seizoen te verlagen.

Hisham El-Degwy, hoofd van de afdeling voedingsproducten van de Algemene Federatie van Kamers van Koophandel, zei dat er de afgelopen dagen een aanzienlijk tekort aan olie op de binnenlandse markt was en dat de prijzen ook stegen, dus kwam er een fles frituurolie aan . tot £ 45 ($ 1,52) per liter, vergeleken met £ 25 ($ 0,84) per liter. Bij de verkooppunten van het Ministerie van Bevoorrading, verwijzend naar de redenen voor het gebrek aan aanbod als gevolg van de stopzetting van de productie van grote fabrieken in de afgelopen dagen, wat dit rechtvaardigt door de stijging van de prijs van de dollar en het niet vrijgeven van invoer.

Al-Degwi voegde eraan toe, in exclusieve verklaringen aan CNN in het Arabisch, dat sommige oliemaatschappijen de productie weer zijn begonnen te hervatten en dat de beschikbaarheid van olieflessen geleidelijk begint te verschijnen, maar de kwestie is niet volledig opgelost, en hij vervolgde dat voedsel detailhandelaren getroffen door de prijsstijging als gevolg van de impact ervan op de verkoop. Onbeschikbaarheid van goederen op de markt.

Mahmoud Al-Askelani, hoofd van de vereniging “Citizens Against High Prices”, zei dat de vereniging pluimveeboycotcampagnes op sociale media steunt om de ongerechtvaardigde stijging van pluimveeprijzen op de lokale markt te stoppen, maar waarschuwde dat deze campagnes niet nog een jaar mogen doorgaan. week om geen grote verliezen te veroorzaken bij producenten. Pluimvee gaat dood, wat een negatieve invloed heeft op de consument.

Al-Asqalani gelooft, in exclusieve verklaringen aan CNN in het Arabisch, dat de stijging van de pluimveeprijzen wordt veroorzaakt door de buitensporige stijging van de voerprijzen, ondanks het feit dat de regering de afgelopen periode enorme hoeveelheden voer aan de havens heeft vrijgegeven, wat meer controle over voer vereist. importeurs, as- en tussenschakels en tussenpersonen in pluimvee om prijzen en adressen voor monopolisten te controleren.

De Citizens Against Explosiveness Association kondigde in een officiële verklaring aan voornemens te zijn een rapport in te dienen bij het directoraat voor de bescherming van marktconcurrentie en voorkoming van monopolies vanwege het bestaan ​​van het strafbare feit van voorafgaande overeenstemming over diervoederprijzen.

GET FREE MONEY RIGHT NOW PAYPAL HOW TO MAKE MONEY FOR PAYPAL FREE [VYQN6R] FREE $1000 PAYPAL [ZTGIHJ] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [HROV1C] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [0UBLKI] FREE 5 PAYPAL INSTANTLY [IIDWJK] HOW TO GET FREE PAYPAL MONEY ZU5GJ0HCRRC [GI49II] FREE $10 PAYPAL INSTANTLY 2022 [XBWQQW] PAYPAL GOOGLE PLAY 5 [ZRL9SI] FREE MONEY CODES FOR PAYPAL [R42547] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [YRASYE] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [2JWB2S] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [9Q7MAO] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [I7R77D] PAYPAL $10 REWARD 2022 [X9GLIC] HOW TO EARN MONEY FOR PAYPAL FREE [J9525B] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [M71GX6] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [8LHNS4] HOW TO GET 20$ ON PAYPAL FAST [TDKZ2N] FREE MONEY WITH PAYPAL [WN4NNB] FREE 100 PAYPAL MONEY INSTANTLY [UMFU50]

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *