(CNN) — Het Hooggerechtshof van Iran heeft de executie opgeschort van een demonstrant die deze week zou worden geëxecuteerd.

Eerder deze maand handhaafde een rechtbank het doodvonnis tegen de 19-jarige Muhammad Borgani, wat leidde tot internationale en binnenlandse bezorgdheid over zijn executie, maar een woordvoerder van het Hooggerechtshof zei woensdag dat het vonnis was opgeschort in afwachting van de uitkomst van een beroep dat was ingediend door Borgani’s advocaat. nieuw proces.

Op 2 januari zei het Iraanse persbureau “Mizan” dat het Hooggerechtshof het doodvonnis bevestigde dat Borougani was opgelegd op beschuldiging van het neersteken van een bewaker tijdens een demonstratie.

Dinsdag zei het Mensenrechtenbureau van de Verenigde Naties dat de executie van Brogani, samen met een andere persoon, “op handen is”.

Volgens het Bureau van de Hoge Commissaris voor de Mensenrechten zijn vier mensen geëxecuteerd, zijn 17 ter dood veroordeeld en wordt tegen 100 mensen een aanklacht opgelegd.

“Het gebruik van strafrechtelijke procedures als wapen om mensen te straffen voor het uitoefenen van hun fundamentele rechten, zoals degenen die deelnemen aan of protesten organiseren, is door de staat gesanctioneerde moord”, zei VN-Hoge Commissaris voor de Mensenrechten Volker Türk in een verklaring.

GET FREE MONEY RIGHT NOW PAYPAL HOW TO MAKE MONEY FOR PAYPAL FREE [VYQN6R] FREE $1000 PAYPAL [ZTGIHJ] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [HROV1C] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [0UBLKI] FREE 5 PAYPAL INSTANTLY [IIDWJK] HOW TO GET FREE PAYPAL MONEY ZU5GJ0HCRRC [GI49II] FREE $10 PAYPAL INSTANTLY 2022 [XBWQQW] PAYPAL GOOGLE PLAY 5 [ZRL9SI] FREE MONEY CODES FOR PAYPAL [R42547] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [YRASYE] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [2JWB2S] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [9Q7MAO] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [I7R77D] PAYPAL $10 REWARD 2022 [X9GLIC] HOW TO EARN MONEY FOR PAYPAL FREE [J9525B] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [M71GX6] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [8LHNS4] HOW TO GET 20$ ON PAYPAL FAST [TDKZ2N] FREE MONEY WITH PAYPAL [WN4NNB] FREE 100 PAYPAL MONEY INSTANTLY [UMFU50]

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *