Dubai, Verenigde Arabische Emiraten (CNN) — De prijzen van basisgoederen, bouwmaterialen en auto’s stegen in Egypte als gevolg van de depreciatie van het pond ten opzichte van de dollar, terwijl de prijs van ijzer steeg met 2.500 pond ($84,61) per ton en cement voor £ 100 ($ 3,38).

De groeipercentages van de autoprijzen verschilden tussen de verschillende modellen als gevolg van een gebrek aan aanbod van basisgoederen. Handelaren daarentegen associëren de beweging van de grondstofprijzen in de komende periode met de prijs in dollars, die zal worden bepaald op basis van het vermogen van de staat om deviezen te beheren.

Voor de tweede dag op rij oscilleerde het pond ten opzichte van de dollar, zoals het donderdag was begonnen, waarbij de prijs weer boven de £ 30 sprong, voordat hij sloot op £ 29,65 om te kopen en £ 29,74 om te verkopen, volgens gegevens van de Central Bank van Egypte.

Ahmed El-Wakil, hoofd van de Alexandria Chamber of Commerce, zei dat de afgelopen periode getuige was van een gebrek aan aanbod van sommige goederen op de lokale markt, als gevolg van onregelmatige invoer van goederen en productievereisten, beïnvloed door het probleem van gebrek aan deviezen, die van invloed waren op de dekking van de invoer van goederen uit het buitenland.

De agent voegde eraan toe, in verklaringen aan CNN in het Arabisch, dat het vrijgeven van sommige goederen die zich in de havens hebben opgehoopt, heeft geleid tot een relatieve verbetering van de beschikbaarheid van producten op de markt, en deze verbetering zal aanhouden en het effect ervan zal worden weerspiegeld in de markt. binnen twee weken, op voorwaarde dat banken vreemde valuta blijven verwerven voor de invoer van goederen uit het buitenland.

Volgens een officiële verklaring heeft de regering gedurende de eerste 10 dagen van januari voor meer dan $ 1,5 miljard aan goederen vrijgegeven, waarmee het totale aantal vrijgegeven goederen sinds 1 december op EGP 8,5 miljard komt.

Hisham El-Degwi, hoofd van de afdeling voedingsmiddelen van de Algemene Federatie van Kamers van Koophandel, onderschatte op zijn beurt de impact van de forse stijging van de dollar ten opzichte van het Egyptische pond in de afgelopen twee dagen op de voedselprijzen. In het licht van de grote bedrijven die de prijzen van goederen bepalen volgens de parallelmarkt volgens de dollar tegen een prijs van 38 pond, tegelijkertijd verwijzend naar de rol van de tentoonstelling “Welcome Ramadan”, georganiseerd door de Federatie van Kamers van Handel in samenwerking met de overheid om burgers te voorzien van voedselproducten tegen redelijke prijzen.

Al-Degwi voegde er in verklaringen aan CNN in het Arabisch aan toe dat de “Welkom Ramadan”-tentoonstellingen van dit jaar werden gehouden in januari, twee maanden voor de Ramadan, en dat er meer dan één tentoonstelling werd gehouden in alle gouvernementen van de Republiek, maar alleen in de Gouvernement Gizeh Er zijn 15 tentoonstellingen, die allemaal toegankelijk zijn. basisgoederen tegen aantrekkelijke kortingen voor burgers, met vermelding dat de Federatie van Kamers van Koophandel de kosten van het houden van beurzen draagt; Faciliteer de vestiging in alle provincies en geef exposanten de mogelijkheid om prijzen te exposeren tegen kortingen variërend van 30-35% onder de marktprijs.

Aan de andere kant zei Ahmed Al-Zaini, hoofd van de afdeling bouwmaterialen van de Algemene Federatie van Kamers van Koophandel, dat de prijzen van bouwmaterialen woensdag de eerste prijsstijging van 10 procent in het nieuwe jaar registreerden, als resultaat van de prijsdaling van het pond ten opzichte van de dollar, zodat de prijs van cement met £ 100 ($ 3,38) per ton was gestegen. En de prijs van ijzer steeg met 2.500 pond per ton ($ 84,61), dus de prijs van een ton ijzer verkocht voor meer dan 25.000 pond ($ 846,04) af fabriek, eraan toevoegend dat de prijsstijging natuurlijk is als gevolg van hogere kosten voor producenten na stijging van de dollarprijzen, wat de kosten van het importeren van grondstoffen verhoogt.

Ezz Steel, Suez Steel en Al-Masryeen hebben hun agenten geïnformeerd over een verhoging van de ijzerertsprijzen met 2.500 EGP ($ 84,61) per ton, volgens lokale media.

Al-Zaini onderschatte in exclusieve verklaringen aan CNN in het Arabisch de impact van stijgende prijzen van bouwmaterialen op het verkoopvolume als gevolg van de voortdurende uitvoering door de staat van enorme nationale projecten in verschillende delen van het land, die enorme hoeveelheden bouwmaterialen verbruiken , naast de continue uitvoering van projecten door vastgoedontwikkelingsmaatschappijen , tegelijkertijd constaterend dat dit leidde tot een afname van het productievolume van bouwmateriaalfabrieken als gevolg van het niet beschikbaar zijn van productiebehoeften en de hoge financieringskosten.

Het binnenlandse verbruik van wapeningsstaal steeg met 15% tot 6,017 miljoen ton in de 9 maanden van 2022, vergeleken met 5,150 miljoen ton in dezelfde periode in 2021, en nationale projecten handhaafden hun verbruik, volgens een rapport van Ezz Steel.

Osama Abul-Magd, hoofd van de Automobile Dealers Association, zei dat de autoprijzen in Egypte met meer dan 100% zijn gestegen sinds de daling van het pond ten opzichte van de dollar afgelopen maart, en koppelde de aanhoudende prijsstijging in de komende periode aan de dollarprijzen in banken, de komende tijd groeit het. per dag tegen het pond.

De afgelopen dagen hebben een aantal agenten de prijzen van auto’s in Egypte met verschillende waarden verhoogd, de laatste daarvan is de verhoging door Al-Mansour Automotive Company – de lokale dealer van de merken Chevrolet, Opel en MG – de prijs van de laatste in het bereik van 40 tot 60 duizend pond ($ 1.353,66 – $ 2.030,49) en de Opel varieert in waarde tussen 80.000 en 110.000 Egyptische pond ($ 2.707,32 – $ 3.722,26), volgens lokale media.

Abul-Majd voegde eraan toe, in verklaringen aan CNN in het Arabisch, dat de automarkt in Egypte nog steeds getuige is van een gebrek aan aanbod, ondanks de goedkeuring van een wet die Egyptenaren in het buitenland prikkels geeft om auto’s vrij van belastingen en heffingen te importeren, wat niet heeft bereikt zijn doel als resultaat van twee factoren; Ten eerste: De wet vereist dat het te betalen bedrag minimaal drie maanden voor de overboeking wordt gestort, met als enige overlegging van een verklaring van de bank van de rekening waarvan het bedrag wordt overgemaakt. Deze voorwaarde werd na overleg met onder meer de regering opgeheven: Egyptenaren die in de Golf woonden, profiteerden niet van de belastingvrijstelling; Omdat er geen belastingvrijstellingsovereenkomst is met de Golfstaten, ook al woont het grootste aantal expats uit Egypte in die landen.

Op 28 oktober ratificeerde de Egyptische president Abdel Fattah El-Sisi een wet die auto-importvrijstelling verleent aan Egyptenaren die in het buitenland wonen, als onderdeel van de inspanningen van het land om de overmakingen van Egyptenaren die in het buitenland wonen, die een van de belangrijkste deviezenverdieners vertegenwoordigen, te verhogen. voor het land.

Osama Abu Al-Magd gaf aan dat de stijging van de autoprijzen een negatieve invloed had op het verkoopvolume, dat een daling van maar liefst 50% registreerde, de grootste verkoopdaling in de geschiedenis van de automarkt, met een gebrek aan aanbod dat bijdroeg aan aan deze forse omzetdaling.

De verkoop van alle soorten auto’s daalde in Egypte tot 176,9 duizend voertuigen in de eerste 11 maanden van 2022, vergeleken met 261,5 duizend voertuigen in dezelfde periode in 2021, een daling van 23,39%. Alleen al in november registreerde de verkoop van personenauto’s slechts 5,2 duizend auto’s. Een daling van 73,6% ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar, zo blijkt uit een rapport van de Automotive Market Information Council (AMIC).

GET FREE MONEY RIGHT NOW PAYPAL HOW TO MAKE MONEY FOR PAYPAL FREE [VYQN6R] FREE $1000 PAYPAL [ZTGIHJ] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [HROV1C] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [0UBLKI] FREE 5 PAYPAL INSTANTLY [IIDWJK] HOW TO GET FREE PAYPAL MONEY ZU5GJ0HCRRC [GI49II] FREE $10 PAYPAL INSTANTLY 2022 [XBWQQW] PAYPAL GOOGLE PLAY 5 [ZRL9SI] FREE MONEY CODES FOR PAYPAL [R42547] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [YRASYE] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [2JWB2S] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [9Q7MAO] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [I7R77D] PAYPAL $10 REWARD 2022 [X9GLIC] HOW TO EARN MONEY FOR PAYPAL FREE [J9525B] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [M71GX6] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [8LHNS4] HOW TO GET 20$ ON PAYPAL FAST [TDKZ2N] FREE MONEY WITH PAYPAL [WN4NNB] FREE 100 PAYPAL MONEY INSTANTLY [UMFU50]

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *