Dubai, Verenigde Arabische Emiraten (CNN) — Moskou heeft donderdag een voormalige U.S. Navy SEAL vrijgelaten die bijna een jaar geleden in Rusland was gearresteerd, na maandenlange onderhandelingen onder leiding van voormalig New Mexico-gouverneur Bill Richardson.

De Russische grenspolitie arresteerde Taylor Dudley, 35, uit Lansing, Michigan, in april 2022 na de oversteek van Polen naar Kaliningrad, een door Moskou bestuurde regio tussen Polen en Litouwen. Taylor was in Polen voor een muziekfestival en het is niet duidelijk waarom hij de grens overstak.

De arrestatie van Dudley – die de Amerikaanse regering niet omschrijft als “onwettig” of willekeurig en discriminerend – kreeg pas donderdag veel publiciteit omdat zijn familie wilde dat de onderhandelingen over zijn vrijlating geheim zouden blijven.

Familiewoordvoerder Jonathan Franks vertelde CNN dat de onderhandelingen werden gevoerd door het Richardson Center for Global Engagement, een non-profit opgericht door Bill Richardson.

De voormalige diplomatieke heerser heeft lang gewerkt aan de vrijlating van Amerikanen die in het buitenland werden vastgehouden, en zijn positie speelde een rol bij het veiligstellen van de vrijlating van Trevor Reed, een Amerikaans staatsburger en voormalige Amerikaanse marinier die afgelopen zomer in Rusland werd vastgehouden.

Aan Amerikaanse zijde is er geen handel in Dudley gepleegd, zei Mickey Bergman, de vice-president en uitvoerend directeur van het centrum.

Franks zei dat de Steve Menzies World Foundation en de Amerikaanse ambassade ook hebben bijgedragen aan de vrijlating van Dudley.

Hij zei: “Eerder op donderdag lieten de Russische autoriteiten de Amerikaanse burger Taylor Dudley, een 35-jarige marineveteraan, vrij en droegen hem over de Poolse grens over aan gouverneur Bill Richardson en zijn team, en aan een vertegenwoordiger van de Amerikaanse ambassade in Warschau. . Hij werkte meer dan 6 maanden ijverig en stil in het Richardson Center met grote hulp van de Steve Menzies Worldwide Foundation en de James Foley Foundation, en de familie zal eeuwig dankbaar zijn voor het werk van alle drie de partijen.”

“De afgelopen negen maanden waren moeilijk voor de familie, die de media hebben gevraagd om hun privacy te respecteren en hen de ruimte te geven om Taylor thuis te verwelkomen”, voegde hij eraan toe.

In een aparte verklaring aan CNN zei Richardson dat Dudley donderdag na bijna een jaar onderhandelen werd vrijgelaten bij de Bagrationovsk-Besledye grensovergang tussen Rusland en Polen. Hij erkende ook de rol van het ministerie van Buitenlandse Zaken en de Amerikaanse ambassades in Moskou en Warschau bij het veiligstellen van Dudley’s vrijlating.

“Na zes maanden intensief werk is het geweldig dat Dudley is vrijgelaten”, vertelde Richardson donderdag telefonisch aan CNN. Paul Whelan en Trevor Reid.

Twee Amerikaanse staatsburgers, Greiner en Reed, zijn inmiddels vrijgelaten, maar Whelan blijft in Russische hechtenis.

Richardson zei dat hij en zijn team nog steeds druk bezig waren met de onderhandelingen met Rusland om de vrijlating van Whelan veilig te stellen.

GET FREE MONEY RIGHT NOW PAYPAL HOW TO MAKE MONEY FOR PAYPAL FREE [VYQN6R] FREE $1000 PAYPAL [ZTGIHJ] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [HROV1C] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [0UBLKI] FREE 5 PAYPAL INSTANTLY [IIDWJK] HOW TO GET FREE PAYPAL MONEY ZU5GJ0HCRRC [GI49II] FREE $10 PAYPAL INSTANTLY 2022 [XBWQQW] PAYPAL GOOGLE PLAY 5 [ZRL9SI] FREE MONEY CODES FOR PAYPAL [R42547] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [YRASYE] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [2JWB2S] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [9Q7MAO] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [I7R77D] PAYPAL $10 REWARD 2022 [X9GLIC] HOW TO EARN MONEY FOR PAYPAL FREE [J9525B] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [M71GX6] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [8LHNS4] HOW TO GET 20$ ON PAYPAL FAST [TDKZ2N] FREE MONEY WITH PAYPAL [WN4NNB] FREE 100 PAYPAL MONEY INSTANTLY [UMFU50]

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *