Dubai, Verenigde Arabische Emiraten (CNN) – De Israëlische president Isaac Herzog ontving geloofsbrieven van de Turkse ambassadeur Shakir Ozkan Torunlar, “voor de eerste keer sinds de terugkeer van volledige diplomatieke betrekkingen tussen de twee landen”, aldus het Israëlisch in het Arabisch Twitter-account, verbonden met het Ministerie van Defensie. Dat heeft het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken woensdag gezegd.

Het rapport citeerde Herzog die zei: “Het is geen geheim dat Israël groot belang hecht aan onze historische relatie met Turkije”, eraan toevoegend dat president (Turkije’s Recep Tayyip) Erdogan hem publiekelijk heeft verzekerd dat hij zich diep bewust is van het belang van het partnerschap tussen de twee landen. landen.

Via zijn Twitter-account verklaarde de Israëlische president: “Ik geloof dat u geraakt werd door het horen van het Turkse volkslied in de presidentiële residentie, net zoals ik was toen ik het Israëlische volkslied hoorde tijdens mijn officiële bezoek aan Ankara vorig jaar.” Hij voegde eraan toe: “Ik wens u alle succes bij uw missie om onze betrekkingen te versterken en te ontwikkelen.” historisch”.

Het Turkse persbureau Anadolu van zijn kant kondigde aan dat de Turkse ambassadeur zijn geloofsbrieven aan de Israëlische president had gepresenteerd in de Israëlische presidentiële residentie, en voegde eraan toe dat de receptie getuige was van het zingen van het Turkse volkslied, waarna Turunlar zijn geloofsbrieven presenteerde aan de Israëlische president. Israëlische president.

Het bureau wees erop dat Turkije en Israël in augustus 2022 besloten om hun diplomatieke betrekkingen op het hoogste niveau te brengen en ambassadeurs uit te wisselen.

Vorige maand presenteerde de Israëlische ambassadeur in Turkije, Irit Lillian, haar geloofsbrieven aan de Turkse president.
De ambassadeur beschreef op haar Twitter-account het moment waarop ze haar geloofsbrieven aan Erdogan presenteerde als “een zeer ontroerend moment”, en voegde eraan toe: “We kijken uit naar een positievere ontwikkeling van de bilaterale betrekkingen in de nabije toekomst.”

Herzog zei destijds op zijn Twitter: “Ambassadeur Irit Lillian presenteerde haar geloofsbrieven aan de Turkse president en we kijken ernaar uit om binnenkort de geloofsbrieven van de Turkse ambassadeur te ontvangen”, en voegde eraan toe: “Een grote stap voorwaarts voor de Israëlisch-Turkse betrekkingen.”

Het is belangrijk op te merken dat de vertrekkende Israëlische premier Yair Lapid in augustus aankondigde dat Turkije en Israël hadden besloten de ambassadeurs tussen de twee landen terug te sturen, na een gesprek dat hij had met de Turkse president.

Toen zei Lapid op Twitter: “Na mijn gesprek met de president van Turkije (Recep Tayyip Erdogan), zullen Israël en Turkije de ambassadeurs en consuls-generaal terugsturen. Het herstel van de betrekkingen met Turkije is een belangrijk voordeel voor de regionale stabiliteit en economisch belangrijk voor de burgers van Israël. We zullen blijven werken en de internationale positie van Israël in de wereld versterken.” .

Lapid voegde eraan toe: “Het herstel van het niveau van de diplomatieke betrekkingen vertegenwoordigt een voortzetting van de positieve trend die de betrekkingen tussen de twee landen in het afgelopen jaar hebben waargenomen, sinds het bezoek van het staatshoofd aan Ankara en de twee wederzijdse bezoeken van de ministers van buitenlandse zaken in Jeruzalem en Ankara.”

Aan de andere kant kondigde het Turkse presidentschap destijds aan dat Erdogan in een telefoongesprek met de Israëlische premier Yair Lapid “bilaterale betrekkingen en regionale kwesties” besprak.

En het Turkse presidentschap voegde in een verklaring toe, zoals gerapporteerd door het Anadolu Agency, dat Erdogan de benoeming van een ambassadeur tussen de twee landen noemde, dat Turkije de nodige stappen zal ondernemen met betrekking tot de benoeming van een nieuwe ambassadeur “zo snel mogelijk”.

En ze voegde eraan toe dat de Turkse president “zijn steun uitsprak voor het tot stand brengen van samenwerking en dialoog tussen Turkije en Israël op een duurzame basis en met respect voor de gevoelige kwesties van beide partijen voor de ander”, evenals “zijn tevredenheid uitsprak met de voortgang van de Turks-Israëlische betrekkingen in overeenstemming met het kader dat is overeengekomen tijdens het bezoek van Herzog en Lapid aan Turkije.”

GET FREE MONEY RIGHT NOW PAYPAL HOW TO MAKE MONEY FOR PAYPAL FREE [VYQN6R] FREE $1000 PAYPAL [ZTGIHJ] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [HROV1C] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [0UBLKI] FREE 5 PAYPAL INSTANTLY [IIDWJK] HOW TO GET FREE PAYPAL MONEY ZU5GJ0HCRRC [GI49II] FREE $10 PAYPAL INSTANTLY 2022 [XBWQQW] PAYPAL GOOGLE PLAY 5 [ZRL9SI] FREE MONEY CODES FOR PAYPAL [R42547] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [YRASYE] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [2JWB2S] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [9Q7MAO] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [I7R77D] PAYPAL $10 REWARD 2022 [X9GLIC] HOW TO EARN MONEY FOR PAYPAL FREE [J9525B] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [M71GX6] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [8LHNS4] HOW TO GET 20$ ON PAYPAL FAST [TDKZ2N] FREE MONEY WITH PAYPAL [WN4NNB] FREE 100 PAYPAL MONEY INSTANTLY [UMFU50]

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *