Dubai, Verenigde Arabische Emiraten (CNN) — Uit een nieuw rapport blijkt dat de Verenigde Staten vorig jaar zijn getroffen door 18 catastrofale weer- en klimaatrampen, die elk ten minste $ 1 miljard aan verliezen hebben veroorzaakt. Deze rampen hebben de vorm aangenomen van orkanen, extreme hitte en kou, dodelijke overstromingen en droogtes als gevolg van klimaatverandering.

Bij elkaar opgeteld veroorzaakten de rampen, elk ter waarde van $ 1 miljard aan nationale verliezen, vorig jaar ten minste $ 165 miljard aan schade, waarmee ze de rampen van 2021 overtroffen in termen van schade en ten minste 474 doden veroorzaakten, volgens het rapport van de regering. Nationaal Oceanisch en Atmosferisch Agentschap.

De National Oceanic and Atmospheric Administration zei dat de orkaan Ian, een storm van categorie 4 die een ketting van vernietiging achterliet in het Caribisch gebied en Florida, de grootste economische verliezen veroorzaakte, geschat op $ 113 miljard, met 152 doden.

Terwijl de op een na grootste ramp in termen van verliezen een grote hittegolf tijdens de zomer was en een historische droogte, die zich verspreidde van het Amerikaanse westen tot aan de rivier de Mississippi, met een totale schade van ongeveer 22,2 miljard dollar.

In de afgelopen zeven jaar, zei het bureau, hebben 122 afzonderlijke rampen, elk met $ 1 miljard aan schade, minstens 5.000 mensen gedood en de Verenigde Staten meer dan een biljoen dollar aan schade gekost.

En tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van de American Meteorological Society deze week, waar NOAA-functionarissen hun bevindingen zullen presenteren, zeggen wetenschappers dat alle ernstige weersomstandigheden tekenen van klimaatverandering vertonen.

“Wat we de afgelopen 20 jaar hebben geleerd, is dat extreme gebeurtenissen een weerspiegeling zijn van klimaatverandering”, vertelde Stephanie Herring, klimaatwetenschapper bij NOAA’s National Centers for Environmental Information, maandag aan verslaggevers.

Herring voegde eraan toe dat mensen kleine veranderingen in de gemiddelde temperatuur op aarde misschien niet opmerken, maar dat deze veranderingen “een enorme impact hebben” op de frequentie en intensiteit van extreme weersomstandigheden.

Vijf van de afgelopen zes jaar, met uitzondering van 2019, hebben zich rampen voorgedaan met verliezen van meer dan $ 100 miljard, wat aangeeft dat extreme weersomstandigheden duurder en destructiever zijn geworden naarmate de klimaatverandering versnelt.

Adam Smith, een toegepaste klimaatwetenschapper bij de National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) die de voorbereiding van het rapport leidde, vertelde CNN: “We hebben het hier over groot geld, en dit is een andere trend waarbij de kosten en gevolgen zeer groot zijn. groot, dus we moeten nadenken over hoe we dit het beste kunnen verminderen.” toekomstige schade omdat we weten dat deze extremen zullen blijven voorkomen.”

De financiële verliezen van vorig jaar waren de op twee na grootste ooit gemeten, na 2020 en 2021. Maar Smith merkte op dat de totale kosten met enkele miljarden dollars zouden kunnen stijgen, als rekening wordt gehouden met de schade van de sneeuwstorm en hagel van eind december.

“We tellen nog steeds de kosten van deze ramp die vorig jaar zo laat plaatsvond, maar het is duidelijk dat het enkele miljarden dollars meer is en het zal bijdragen aan onze reeds totale verliezen van $ 165 miljard, dus de totale verliezen voor 2022 zullen meer zijn dan ervan,” zei Smith. Eigenlijk 165 miljard dollar, als je daar de effecten van de winterstorm bij optelt.”

GET FREE MONEY RIGHT NOW PAYPAL HOW TO MAKE MONEY FOR PAYPAL FREE [VYQN6R] FREE $1000 PAYPAL [ZTGIHJ] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [HROV1C] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [0UBLKI] FREE 5 PAYPAL INSTANTLY [IIDWJK] HOW TO GET FREE PAYPAL MONEY ZU5GJ0HCRRC [GI49II] FREE $10 PAYPAL INSTANTLY 2022 [XBWQQW] PAYPAL GOOGLE PLAY 5 [ZRL9SI] FREE MONEY CODES FOR PAYPAL [R42547] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [YRASYE] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [2JWB2S] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [9Q7MAO] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [I7R77D] PAYPAL $10 REWARD 2022 [X9GLIC] HOW TO EARN MONEY FOR PAYPAL FREE [J9525B] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [M71GX6] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [8LHNS4] HOW TO GET 20$ ON PAYPAL FAST [TDKZ2N] FREE MONEY WITH PAYPAL [WN4NNB] FREE 100 PAYPAL MONEY INSTANTLY [UMFU50]

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *