(CNN) – Twee vrouwen die getrouwd zijn met militanten van de Islamitische Staat in Syrië zijn dinsdagochtend vroeg in Spanje aangekomen, zeiden Spaanse functionarissen. Twee vrouwen werden gearresteerd op verdenking van terroristische activiteiten.

Het Spaanse ministerie van Buitenlandse Zaken zei in een verklaring dat de twee vrouwen, vergezeld van 13 Spaanse minderjarigen, “terugkwamen uit Syrische vluchtelingenkampen en aankwamen op de vliegbasis Torrejon bij Madrid”.

Spaanse media meldden dat onder de 13 minderjarigen de kinderen van twee vrouwen en andere minderjarigen waren.

De twee vrouwen werden onmiddellijk gearresteerd nadat een Spaanse rechter in 2019 een internationaal arrestatiebevel tegen hen had uitgevaardigd op verdenking van lidmaatschap van een terroristische groepering, aldus de persdienst van het Spaanse Hooggerechtshof, dat zich bezighoudt met terrorismezaken.

De persdienst zei dat de twee vrouwen getrouwd waren met strijders van de Islamitische Staat, maar de huidige status van hun echtgenoten, of ze nog in leven waren, kon niet worden bevestigd.

Woensdag begint het proces tegen Yolanda Martinez, 37, en Luna Fernandez, 34, in afzonderlijke, gesloten hoorzittingen.

De persdienst zei dat de rechter dan zal beslissen of hij al dan niet in hechtenis blijft.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft aangekondigd dat 13 minderjarigen zijn ondergebracht bij het ministerie van Sociale Zaken in Madrid.

CNN nam contact op met de advocaten van de vrouwen, maar hoorde niet onmiddellijk iets terug.

Volgens het Spaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft Spanje zich door de terugkeer van de twee vrouwen aangesloten bij andere Europese landen zoals Duitsland, België, Noorwegen en andere landen die een deel van hun burgers uit Syrië hebben teruggestuurd.

De Spaanse krant “El Pais” meldde dat de twee vrouwen en minderjarigen afkomstig waren uit het Roj-kamp in het noordoosten van Syrië nabij de Turkse grens, maar de persdienst van de rechtbank zei dit niet te kunnen bevestigen.

GET FREE MONEY RIGHT NOW PAYPAL HOW TO MAKE MONEY FOR PAYPAL FREE [VYQN6R] FREE $1000 PAYPAL [ZTGIHJ] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [HROV1C] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [0UBLKI] FREE 5 PAYPAL INSTANTLY [IIDWJK] HOW TO GET FREE PAYPAL MONEY ZU5GJ0HCRRC [GI49II] FREE $10 PAYPAL INSTANTLY 2022 [XBWQQW] PAYPAL GOOGLE PLAY 5 [ZRL9SI] FREE MONEY CODES FOR PAYPAL [R42547] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [YRASYE] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [2JWB2S] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [9Q7MAO] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [I7R77D] PAYPAL $10 REWARD 2022 [X9GLIC] HOW TO EARN MONEY FOR PAYPAL FREE [J9525B] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [M71GX6] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [8LHNS4] HOW TO GET 20$ ON PAYPAL FAST [TDKZ2N] FREE MONEY WITH PAYPAL [WN4NNB] FREE 100 PAYPAL MONEY INSTANTLY [UMFU50]

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *