Dubai, Verenigde Arabische Emiraten (CNN) — Visies op de stedelijke toekomst richten zich vaak op kilometershoge wolkenkrabbers, vliegende auto’s en hightechoplossingen om duurzaamheidsuitdagingen op te lossen.

Maar een andere visie stelt een terugkeer voor naar de wildernis waar ooit steden werden gebouwd, met bossen en dieren in het wild die lang verloren waren gegaan.

Deze visie begint vorm te krijgen in grote steden over de hele wereld in de vorm van stadsvernieuwingsbewegingen.

Een van de voorlopers van deze prille onderneming is botanicus Akira Miyawaki, die in de jaren zeventig een belangrijke ontdekking deed tijdens onderzoek naar Japanse vegetatie. Hij merkte op dat oude inheemse bosecosystemen overleven en gedijen in onontgonnen gebieden zoals tempels en graven, terwijl ze in gecultiveerde gebieden allang verdwenen zijn.

Miyawaki heeft een programma opgezet om de natuurlijke bossen van Japan te herstellen op kleine locaties in het hele land, met behulp van inheemse grond en planten.

In veel gevallen waren de resultaten verbluffend: de snelle groei van dichte en diverse ecosystemen.

Sindsdien is de methode van Miyawaki een wereldwijde beweging geworden, met miniatuurbossen, geleid door de principes van de botanische wereld, die bloeien in de Verenigde Staten, Europa en Azië.

Microbossen vormen ook stedelijke omgevingen van Beiroet tot Bordeaux en spelen een leidende rol in de beweging om wilde natuur naar het hart van steden te brengen.

zelfontwikkelende ecosystemen

Architect Thomas Heatherwick maakte plannen voor de stad Nottingham, Engeland, zoals weergegeven in deze afbeelding, platte_tekstCredit: studio Heatherwick

Het non-profit Instituut voor Milieueducatie (IVN) in Nederland leidt een van Miyawaki’s grootste projecten. Zijn plan, genaamd Tiny Forest, heeft meer dan 250 percelen ter grootte van een tennisbaan gecreëerd op stedelijke locaties zoals bermen, parken en scholen.

“Eerst en vooral beginnen we met de selectie van de locatie en proberen we erachter te komen met wat voor soort grond we te maken hebben, welk waterpeil nodig is en welke natuurlijke vegetatie er waarschijnlijk op de locatie zal zijn”, zegt Dan Bleichrodt, hoofdboombeheerder bij IVN.

“Dat kun je doen als je in het verleden kijkt, om te zien wat hier groeide”, legt hij uit.

In de loop van de tijd ontwikkelen zich ecosystemen die de vorm van hun eigen leven aannemen.

Een studie van 11 bossen wees uit dat meer dan 600 diersoorten en ongeveer 300 plantensoorten “uit zichzelf in bossen ontstaan”, aldus Bleichrodt.

Bossen fungeren als kleine koolstofputten, die elk gemiddeld 127,5 kilogram koolstofdioxide per jaar vastleggen – volgens dezelfde studie – wat overeenkomt met de uitstoot van 300 mijl rijden met een gewone auto.

De bossen hebben ook een verkoelend effect, aangezien de onderzoekers ontdekten dat de bodemtemperatuur 20 graden Celsius lager was dan in nabijgelegen straten.

Weerstand tegen klimaatverandering

Hoe beweging te bereiken "stedelijke wederopbouw" Natuur in het hart van steden?
Miniatuurbossen trekken dieren en planten naar steden, clean_textCredit: IVN Natuureducatie

Het concept van rewildering, dat wil zeggen het herstel van ecosystemen en inheemse en natuurlijke processen, is tot bloei gekomen in landelijke gebieden, van de herintroductie van wolven in Yellowstone Park en de aanplant van oude bossen in de Karpaten.

Milieuactivisten zijn van mening dat dezelfde principes kunnen worden toegepast op stedelijke ruimten.

Stedelijke retrofitting is “een benadering die tot doel heeft de ecologische complexiteit in stedelijke ecosystemen te vergroten met minimale of geen beheerinterventie op de lange termijn”, aldus Natalie Pettorelli, senior wetenschapper bij de Zoological Society of London (ZSL) en hoofdauteur van het laatste rapport . Onder de naam “Renovatie van onze steden”.

Het rapport identificeert een reeks opties voor interventie, van het toestaan ​​​​van wilde dieren om golfbanen te herstellen en spoorweginfrastructuur te ontwikkelen tot het verbeteren van particuliere vegetatie en het ontmanen van parken om natuurlijke processen de vrije loop te laten.

Maatregelen kunnen ook actieve herbeplanting en gericht herstel van soorten omvatten.

Wat betreft de potentiële voordelen van het herstel van stedelijke ecosystemen, kunnen deze het vergroten van de weerbaarheid tegen klimaatverandering, het verminderen van vervuiling, het terugdraaien van het verlies aan biodiversiteit en de gezondheid van woningen omvatten, zegt Petrelli.

Hoe beweging te bereiken "stedelijke wederopbouw" Natuur in het hart van steden?
Afbeelding van de stedelijke groene ruimten in Bay Gardens in Singapore, clear_textCredit: ROSLAN RAHMAN/AFP/AFP via Getty Images

Stadsvernieuwing is een “relatief nieuwe” beweging, zegt Petorelli, erop wijzend dat maar weinig steden gedurfde stappen in deze richting zetten.

Singapore heeft “Supertrees” en groene corridors opgezet voor aanpassing aan terrestrische ecosystemen en groene corridors voor aanpassing aan terrestrische ecosystemen, terwijl drie Duitse steden deelnemen aan een plan om ruimte vrij te maken voor wilde habitats om vrij te groeien.

Een radicaal vernieuwingsvoorstel voor de Engelse stad Nottingham leidde tot de transformatie van een vervallen winkelcentrum tot een stedelijke oase omringd door bos en wilde weiden. Het gemeentebestuur gaat door met een gewijzigde visie, van de bekende architect Thomas Heatherwick, om de stad te heroriënteren rond een uitgestrekt ‘groen hart’ waarin het winkelcentrum kan groeien met groen.

Londen zet ook ambitieuze stappen via de Mayor’s Regeneration Taskforce, die tientallen afzonderlijke en aanvullende regelingen ondersteunt.

Lokale autoriteiten en milieuactivisten hebben voor het eerst in eeuwen weer bevers in de stad geïntroduceerd, nieuwe bossen aangelegd en leefgebieden voor vlinders gecreëerd.

De volgende fase kan bestaan ​​uit het veranderen van beheerde graslanden in wilde weiden, kilometerslange groene snelwegen voor bijen, vlinders en wilde bloemen, en het herintroduceren van grote kuddes grazende dieren om ecosystemen buiten Londen vorm te geven.

De Zoological Society of London heeft echter de voortdurende uitdagingen geïdentificeerd waarmee stadsvernieuwingsprojecten worden geconfronteerd, aangezien voor grotere initiatieven overheidsfinanciering nodig zal zijn, wat schaars is in de huidige turbulente tijden. Het onbewaakt achterlaten van wilde gebieden kan leiden tot de introductie van invasieve soorten en een negatieve invloed hebben op ecosystemen.

Projecten moeten de steun krijgen van lokale bewoners om vooruitgang te boeken en “groene gentrificatie” te voorkomen die mensen uit doelgebieden verdrijft. Schadelijke praktijken zoals het gebruik van pesticiden en kunstgras moeten worden aangepakt om herbebossing een kans te geven.

GET FREE MONEY RIGHT NOW PAYPAL HOW TO MAKE MONEY FOR PAYPAL FREE [VYQN6R] FREE $1000 PAYPAL [ZTGIHJ] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [HROV1C] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [0UBLKI] FREE 5 PAYPAL INSTANTLY [IIDWJK] HOW TO GET FREE PAYPAL MONEY ZU5GJ0HCRRC [GI49II] FREE $10 PAYPAL INSTANTLY 2022 [XBWQQW] PAYPAL GOOGLE PLAY 5 [ZRL9SI] FREE MONEY CODES FOR PAYPAL [R42547] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [YRASYE] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [2JWB2S] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [9Q7MAO] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [I7R77D] PAYPAL $10 REWARD 2022 [X9GLIC] HOW TO EARN MONEY FOR PAYPAL FREE [J9525B] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [M71GX6] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [8LHNS4] HOW TO GET 20$ ON PAYPAL FAST [TDKZ2N] FREE MONEY WITH PAYPAL [WN4NNB] FREE 100 PAYPAL MONEY INSTANTLY [UMFU50]

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *