Dubai, Verenigde Arabische Emiraten (CNN) – Het Iraanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft woensdag de ambassadeur van Irak naar Teheran ontboden om te protesteren tegen het gebruik door Irak van de naam “Arabische Golf” in plaats van “Perzische Golf” die door Iran is aangenomen.

De Iraanse minister van Buitenlandse Zaken Hossein Amir Abdollahian zei woensdag dat de ambassadeur van Irak in Teheran was ontboden op het hoofdkantoor van het ministerie van Buitenlandse Zaken nadat de Iraakse autoriteiten een “valse term” hadden gebruikt in plaats van “Perzische Golf”, en voegde eraan toe: “En we weerspiegelden de gevoeligheid van de grote Iraanse mensen in de richting van het gebruik van de term.” Nauwkeurige en volledige Perzische Golf aan de Iraakse kant”, zegt het Iraanse persbureau “IRNA”.

Abdollahian benadrukte: “Hoewel we strategische, broederlijke en diepe betrekkingen met Irak hebben, hebben we duidelijk ons ​​protest tegen deze kwestie uitgesproken en hebben we de Iraakse ambassadeur in Teheran uitgenodigd op het hoofdkantoor van het ministerie van Buitenlandse Zaken, om de gevoeligheid van het Iraanse volk tot het gebruik van de juiste en volledige term voor de Perzische Golf en de Verklaring.” aan Iraakse kant.

Maandag zei de woordvoerder van het Iraanse ministerie van Buitenlandse Zaken, Nasser Kanaani, dat Teheran de nodige maatregelen had genomen met betrekking tot het incident van het gebruik van de naam “Arabische Golf” in plaats van de naam “Perzische Golf”.

Kanaani vertelde op een persconferentie dat “het diplomatieke apparaat onmiddellijk op de zaak reageerde … en de Perzische Golf blijft de Perzische Golf, en elke sport of andere positie verandert niets aan deze historische realiteit.”

GET FREE MONEY RIGHT NOW PAYPAL HOW TO MAKE MONEY FOR PAYPAL FREE [VYQN6R] FREE $1000 PAYPAL [ZTGIHJ] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [HROV1C] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [0UBLKI] FREE 5 PAYPAL INSTANTLY [IIDWJK] HOW TO GET FREE PAYPAL MONEY ZU5GJ0HCRRC [GI49II] FREE $10 PAYPAL INSTANTLY 2022 [XBWQQW] PAYPAL GOOGLE PLAY 5 [ZRL9SI] FREE MONEY CODES FOR PAYPAL [R42547] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [YRASYE] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [2JWB2S] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [9Q7MAO] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [I7R77D] PAYPAL $10 REWARD 2022 [X9GLIC] HOW TO EARN MONEY FOR PAYPAL FREE [J9525B] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [M71GX6] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [8LHNS4] HOW TO GET 20$ ON PAYPAL FAST [TDKZ2N] FREE MONEY WITH PAYPAL [WN4NNB] FREE 100 PAYPAL MONEY INSTANTLY [UMFU50]

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *