Dubai, Verenigde Arabische Emiraten (CNN) – Activisten van sociale media deelden beelden en verslagen van een conferentie met de titel “Peace in Yemen”, die werd bijgewoond door een aantal figuren van Georgetown University in de Verenigde Staten, wat leidde tot interactie.

Abdullah, de zoon van de Saoedische islamitische predikant, Salman Al-Awda, plaatste maandag beelden van de conferentie in een reeks tweets op zijn Twitter-pagina en zei: “Van de Jemenitische conferentie… nu: met professor Abdulaziz Jabari, Vice voorzitter van het Jemenitische parlement, en professor Saleh Al-Jabwani, voormalig Jemenitisch minister van Transport, en professor Khaled Al-Yamani, voormalig Jemenitisch ambassadeur bij de Verenigde Naties en minister van Buitenlandse Zaken, en mevr. Tawakkol Karman en mevr. .Ghada Aweys.. in Washington”, voordat hij een foto van hem plaatste “met Tim Landerking, VS-gezant voor Jemen, als onderdeel van de werkzaamheden van een conferentie over Jemen aan de Georgetown University in Washington, DC .. Vandaag”.

Journaliste Ghada Owais plaatste een tweet van haar deelname aan de conferentie en zei: “De omvang van het lijden in Jemen is pijnlijk, maar de omvang van de wereldwijde verwaarlozing van deze tragedie is zelfs nog pijnlijker… Op de Conferentie van Jemen in Washington, DC om Georgetown University, deskundige sprekers presenteerden de oorzaken van crises, obstakels en mogelijke oplossingen… Tot slot “Alleen interne dialoog leidt tot oplossingen. De militaire optie is een mislukking… en frivole buitenlandse inmenging moet stoppen.”

CNN Arabic nam contact op met de Saoedische autoriteiten, die de “Coalitie ter ondersteuning van de legitimiteit in Jemen” leiden, voor commentaar, maar op het moment van schrijven was er geen reactie.

Van haar kant plaatste Tawakkol Karman, een Jemenitische Nobelprijswinnaar voor de Vrede, een foto aan de zijlijn van de conferentie met Ghada Aweys, met als onderschrift: “Met mijn vriend, zus en droomgenoot, Ghada Aweys. , voorafgaand aan de conferentie van Washington over Jemen.”

De Tawakkol Karman Foundation publiceerde de definitieve tekst van de conferentie, waarin de deelnemers benadrukten dat “Het bereiken van ware vrede de vervulling van de volgende verplichtingen vereist door de lokale partijen die betrokken zijn bij deze oorlog of de regio en aan het hoofd ervan staan ​​(de Arabische coalitie ) en de internationale gemeenschap”, een opsomming van de volgende:

1- Wij, de deelnemers aan de conferentieactiviteiten, benadrukken de toewijding aan de eenheid van Jemen en het republikeinse systeem zonder de soevereiniteit op te geven of het project van een federale, burgerlijke en democratische staat te verminderen, zoals bevestigd door de resultaten van de nationale dialoog, en we verwelkomen de inspanningen van de internationale gemeenschap ter ondersteuning van dit recht, zoals vermeld in de resoluties van de Veiligheidsraad van de VN.

2- Wij bevestigen de dringende noodzaak om een ​​Jemenitische nationale conferentie bijeen te roepen die alle Jemenitische facties omvat om een ​​nieuw Jemenitisch leiderschap te creëren dat de belangen van het Jemenitische volk uitdrukt met mechanismen die in overeenstemming zijn met de geest van de Jemenitische grondwet en met een alomvattend nationaal consensus om de volgende fasen te leiden om vredesonderhandelingen te beginnen, en het recht op een federale, burgerlijke, democratische staat die bij wet wordt gereguleerd en rechten vaststelt. Mens, rechtvaardigheid en gelijkheid vormen de basis van haar bestaan ​​en bestaan, en het roept de internationale gemeenschap op om dit streven te ondersteunen, omdat de productie van het huidige leiderschap en de mechanismen die daarop volgden de vredesinspanningen van de VN en Amerika tot stand brachten. afgezanten bijna doodlopend.

3- Wij, de deelnemers aan de conferentie, roepen de Houthi’s op om te voldoen aan de aspiraties en hoop van de Jemenieten voor een alomvattende en duurzame vrede op basis van de grondslagen die zijn vastgelegd in de blauwdruk van de federale staat door een federale, civiele, democratische staat die de belangen behartigt van alle Jemenieten van Al-Mahr tot Sa’ade en een gelijkwaardig partnerschap garandeert voor alle Jemenieten in macht en rijkdom. De overeenkomst van Al-Houthi om de oorlog te stoppen en serieuze onderhandelingen aan te gaan, is de kortste weg om het land uit een staat van strijd en oorlog naar vrede te leiden en blokkeert de weg naar pogingen om Jemen uiteen te drijven en te fragmenteren tegen de achtergrond van de weigering van Al-Houthi om op te roepen tot vrede anders dan lokale of regionale partijen of de internationale gemeenschap.

4- We bevestigen dat het terugtrekken van de wapens van de milities en het onderbrengen van alle troepen onder de ministeries van Defensie en Binnenlandse Zaken de beste manier is om uit deze fragmentatie te komen, die het bereiken van vrede zal belemmeren.

5- We zien het belang in dat alleen de staat het exclusieve recht heeft om wapens te bezitten, en geen enkele politieke, sektarische, regionale of tribale partij heeft het recht om wapens te blijven bezitten om het voortbestaan ​​van de staat te bedreigen en zijn entiteit en de regels aan te vallen en fundamenten van de voortzetting ervan.

6- Elke toekomstige politieke oplossing in Jemen moet gebaseerd zijn op wat is overeengekomen in de resultaten van de nationale dialoog, die heeft geleid tot een ontwerpgrondwet voor een federale staat voordat deze werd ondermijnd door een staatsgreep en oorlog, en dat het politieke proces omvat alle Jemenieten zonder uitzondering, omdat afwijken van het door de Jemenieten overeengekomen nationale dialoogdocument betekent terugkeren naar de factoren en oorzaken die de oorlogen hebben veroorzaakt die Jemen decennialang hebben verscheurd.

7- We benadrukken de noodzaak dat de oproep tot vrede gepaard gaat met een oproep tot een internationale conferentie voor de wederopbouw van Jemen en de voltooiing van twee sporen tegelijkertijd, omdat vrede dringende economische vereisten heeft die de Jemenieten uit de honger zullen halen en armoede en herbouw wat door oorlog was verwoest.

8- We benadrukken de prioriteit van het vrijlaten van alle ontvoerden en gevangenen, compensatie en rehabilitatie van alle kanten, en het sluiten van alle gevangenissen en detentiecentra.

9- We eisen ook de opheffing van alle soorten belegeringen van de Republiek Jemen, intern en tussen steden opgelegd door de militie, en extern opgelegd door de VAE en Saoedi-Arabië, inclusief de opheffing van het verbod op de export van gas en aardolie producten. We benadrukken de noodzaak voor alle buitenlandse troepen om Jemen te verlaten en buitenlandse havens, eilanden en militaire bases aan de Jemenieten over te dragen. .

10- Aan het einde van de conferentie-activiteiten begroeten we de strijd van Jemenitische vrouwen, jongeren, studenten en alle andere Jemenitische groepen voor hun ijver en effectieve bijdrage om uit de destructieve staat van oorlog te komen naar alomvattende vrede.

GET FREE MONEY RIGHT NOW PAYPAL HOW TO MAKE MONEY FOR PAYPAL FREE [VYQN6R] FREE $1000 PAYPAL [ZTGIHJ] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [HROV1C] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [0UBLKI] FREE 5 PAYPAL INSTANTLY [IIDWJK] HOW TO GET FREE PAYPAL MONEY ZU5GJ0HCRRC [GI49II] FREE $10 PAYPAL INSTANTLY 2022 [XBWQQW] PAYPAL GOOGLE PLAY 5 [ZRL9SI] FREE MONEY CODES FOR PAYPAL [R42547] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [YRASYE] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [2JWB2S] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [9Q7MAO] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [I7R77D] PAYPAL $10 REWARD 2022 [X9GLIC] HOW TO EARN MONEY FOR PAYPAL FREE [J9525B] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [M71GX6] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [8LHNS4] HOW TO GET 20$ ON PAYPAL FAST [TDKZ2N] FREE MONEY WITH PAYPAL [WN4NNB] FREE 100 PAYPAL MONEY INSTANTLY [UMFU50]

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *