(CNN) — Het Iraanse Student News Agency meldde dinsdag dat het openbaar ministerie de politie heeft bevolen om “vastberaden” op te treden tegen vrouwen die de sluierwet overtreden.

Protesten hebben Iran sinds afgelopen september in hun greep, na de dood van Mahsa Amini (22), die in Teheran werd gearresteerd omdat ze naar verluidt “islamitische kleding niet in acht nam”.

Het bureau zei dat de straf voor het overtreden van de hoofddoekwet 10 dagen tot twee maanden gevangenisstraf is en citeerde plaatsvervangend openbaar aanklager Abd al-Samad Khorramabadi die zei dat rechtbanken overtreders met extra straffen moeten straffen.

Hij voegde eraan toe dat aanvullende straffen die kunnen worden opgelegd, onder meer een verbod om het land te verlaten, ontzegging van toegang tot openbare diensten en andere straffen zijn.

Volgens justitie is de straf voor “het aanmoedigen en overtuigen van anderen om de hijab af te doen veel strenger, omdat het gelijk staat aan het aanzetten tot corruptie”.

Het bevel van de openbare aanklager met betrekking tot de implementatie van de sluierwet komt dagen nadat de hoogste leider van Iran, Ali Khamenei, Ahmad Reza Radan had aangesteld als de nieuwe politiechef en hem had opgedragen “de veiligheid te handhaven en het publiek te troosten”, dagen voordat hij de protesten omschreef als “een daad van verraad.”

Radan was een van de Iraanse functionarissen die in 2010 door de Verenigde Staten werden gesanctioneerd wegens mensenrechtenschendingen tijdens protesten in 2009, toen hij de politiechef van Teheran was.

En vorige maand, toen er overal in het land protesten uitbraken, zei de hoofdaanklager van Iran, Mohammad Jaafar Montazeri, dat het parlement en de rechterlijke macht een wet aan het herzien waren die vrouwen verplichtte om in het openbaar een hoofddoek te dragen, volgens de hervormingsgezinde website Entekheb.

Vorige week zei de gids dat vrouwen die niet de “volledige” hoofddoek dragen, niet als “niet-religieus of tegen de autoriteiten” moeten worden beschouwd.

GET FREE MONEY RIGHT NOW PAYPAL HOW TO MAKE MONEY FOR PAYPAL FREE [VYQN6R] FREE $1000 PAYPAL [ZTGIHJ] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [HROV1C] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [0UBLKI] FREE 5 PAYPAL INSTANTLY [IIDWJK] HOW TO GET FREE PAYPAL MONEY ZU5GJ0HCRRC [GI49II] FREE $10 PAYPAL INSTANTLY 2022 [XBWQQW] PAYPAL GOOGLE PLAY 5 [ZRL9SI] FREE MONEY CODES FOR PAYPAL [R42547] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [YRASYE] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [2JWB2S] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [9Q7MAO] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [I7R77D] PAYPAL $10 REWARD 2022 [X9GLIC] HOW TO EARN MONEY FOR PAYPAL FREE [J9525B] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [M71GX6] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [8LHNS4] HOW TO GET 20$ ON PAYPAL FAST [TDKZ2N] FREE MONEY WITH PAYPAL [WN4NNB] FREE 100 PAYPAL MONEY INSTANTLY [UMFU50]

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *