Dubai, Verenigde Arabische Emiraten (CNN) – De voormalige Braziliaanse president Jair Bolsonaro tweette een foto van hem vanuit een ziekenhuisbed in Orlando, Florida, omdat veel Amerikaanse wetgevers opriepen tot zijn verwijdering uit het land nadat zijn aanhangers de Braziliaanse overheidsinstellingen hadden aangevallen.

Bolsonaro zei dat hij werd behandeld voor complicaties van een oude steekwond die hij had opgelopen, en eerder zei zijn vrouw, Michelle Bolsonaro, in een Instagram-bericht dat hij maandag in het ziekenhuis was opgenomen wegens “ongemak” in zijn buik, het gevolg van een opgelopen blessure bij een mesaanval tijdens de politieke bijeenkomst van 2018.

Bolsonaro’s ziekenhuisopname komt nadat honderden van zijn aanhangers zondag de hoofdstad Brasilia bestormden en regeringsgebouwen vernielden, wat leidde tot sterke internationale veroordeling. Maandag waren ongeveer 1.500 mensen gearresteerd, zei de Braziliaanse minister van Justitie Flavio Dino.

De voormalige leider veroordeelde de aanvallen van zijn aanhangers in een tweet op zondag, maar experts zeggen dat zijn herhaalde en ongefundeerde beweringen van verkiezingsfraude, voor en tijdens de presidentsverkiezingen van afgelopen oktober, de woede hebben aangewakkerd onder zijn aanhangers die maandenlang in de hoofdstad hebben gekampeerd. . Door hun aanwezigheid werd de beveiliging voor het congresgebouw verhoogd.

Bolsonaro vertrok op 30 december van Brazilië naar de VS, slechts twee dagen voor de inauguratie van zijn opvolger, president Luiz Inacio Lula da Silva.

Een aantal Amerikaanse wetgevers hebben opgeroepen tot de verwijdering van Bolsonaro uit de Verenigde Staten, hoewel de redenen waarom hij zou kunnen worden uitgezet onduidelijk zijn.

Woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken, Ned Price, zei maandag dat de Amerikaanse regering “nog geen verzoeken om informatie of actie heeft ontvangen” met betrekking tot de aanslagen van zondag.

Het is niet duidelijk hoe lang Bolsonaro in de Verenigde Staten kan doorbrengen, en of hij al ontslagen is uit het ziekenhuis.

GET FREE MONEY RIGHT NOW PAYPAL HOW TO MAKE MONEY FOR PAYPAL FREE [VYQN6R] FREE $1000 PAYPAL [ZTGIHJ] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [HROV1C] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [0UBLKI] FREE 5 PAYPAL INSTANTLY [IIDWJK] HOW TO GET FREE PAYPAL MONEY ZU5GJ0HCRRC [GI49II] FREE $10 PAYPAL INSTANTLY 2022 [XBWQQW] PAYPAL GOOGLE PLAY 5 [ZRL9SI] FREE MONEY CODES FOR PAYPAL [R42547] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [YRASYE] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [2JWB2S] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [9Q7MAO] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [I7R77D] PAYPAL $10 REWARD 2022 [X9GLIC] HOW TO EARN MONEY FOR PAYPAL FREE [J9525B] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [M71GX6] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [8LHNS4] HOW TO GET 20$ ON PAYPAL FAST [TDKZ2N] FREE MONEY WITH PAYPAL [WN4NNB] FREE 100 PAYPAL MONEY INSTANTLY [UMFU50]

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *