Dubai, Verenigde Arabische Emiraten (CNN) — Internationale donoren hebben meer dan 9 miljard dollar toegezegd om Pakistan te helpen herstellen van de verwoestende overstromingen van vorig jaar, waardoor de externe financieringsdoelstellingen van Pakistan worden overtroffen en de weg wordt vrijgemaakt voor een nieuw fondsenwervingsmodel om de klimaatrampen in het land te bestrijden. arme landen.

Ambtenaren uit ongeveer 40 landen, evenals particuliere donoren en internationale financiële instellingen, kwamen bijeen in Genève, waar Islamabad fondsen zocht om ongeveer de helft van de kosten van de herstelrekening van $ 16,3 miljard te dekken.

De Verenigde Naties en de Pakistaanse regering, die de bijeenkomst organiseerden en gastheer waren, zeiden maandag dat meer dan 9 miljard dollar was toegezegd door bilaterale en multilaterale partners.

De Pakistaanse minister van Informatie, Maryum Aurangzeb, zei dat donoren zijn onder meer de Islamic Development Bank, die $ 4,2 miljard heeft toegezegd, de Wereldbank, die $ 2 miljard zal verstrekken, en Saoedi-Arabië, die $ 1 miljard heeft toegezegd, samen met de Europese Unie en China, en Frankrijk en ook de Verenigde Staten droegen bij.

“Vandaag was inderdaad een dag die ons veel hoop geeft”, zei de Pakistaanse minister van Buitenlandse Zaken Hina Rabbani Khar. “Ik denk dat de boodschap aan de wereld duidelijk is, namelijk dat de wereld degenen zal bijstaan ​​die een nationale ramp meemaken.”

Van zijn kant beschreef Achim Steiner, beheerder van het Ontwikkelingsprogramma van de Verenigde Naties (UNDP), de uitkomst van de conferentie, waar de toezeggingen het doel van Pakistan overtroffen, als “absoluut uitzonderlijk” en zei dat de toezeggingen van donoren meestal niet aan het doel voldoen.

Het water zakt nog steeds nadat overstromingen als gevolg van moessonregens en smeltende gletsjers minstens 1.700 mensen het leven hebben gekost, ongeveer 8 miljoen mensen ontheemd hebben en belangrijke infrastructuur hebben vernietigd.

VN-secretaris-generaal Antonio Guterres riep op tot massale investeringen om Pakistan te helpen herstellen van wat hij een “enorme klimaatramp” noemde.

“Pakistan is het slachtoffer van klimaatchaos en een moreel bankroet wereldwijd financieel systeem”, zei hij, eraan toevoegend dat het huidige systeem “bevooroordeeld” is tegen de rijke landen die het hebben uitgevonden.

De Pakistaanse premier Shahbaz Sharif zei dat zijn land vastbesloten was om het programma van het Internationaal Monetair Fonds uit te voeren, maar het Fonds om “ademruimte” vroeg om aan zijn verplichtingen te voldoen, zonder verdere details te geven.

Volgens de Verenigde Naties moeten nog miljoenen huizen, tienduizenden scholen en duizenden kilometers wegen en spoorwegen worden herbouwd.

GET FREE MONEY RIGHT NOW PAYPAL HOW TO MAKE MONEY FOR PAYPAL FREE [VYQN6R] FREE $1000 PAYPAL [ZTGIHJ] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [HROV1C] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [0UBLKI] FREE 5 PAYPAL INSTANTLY [IIDWJK] HOW TO GET FREE PAYPAL MONEY ZU5GJ0HCRRC [GI49II] FREE $10 PAYPAL INSTANTLY 2022 [XBWQQW] PAYPAL GOOGLE PLAY 5 [ZRL9SI] FREE MONEY CODES FOR PAYPAL [R42547] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [YRASYE] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [2JWB2S] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [9Q7MAO] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [I7R77D] PAYPAL $10 REWARD 2022 [X9GLIC] HOW TO EARN MONEY FOR PAYPAL FREE [J9525B] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [M71GX6] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [8LHNS4] HOW TO GET 20$ ON PAYPAL FAST [TDKZ2N] FREE MONEY WITH PAYPAL [WN4NNB] FREE 100 PAYPAL MONEY INSTANTLY [UMFU50]

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *