Dubai, Verenigde Arabische Emiraten (CNN) — De Braziliaanse president Luiz Inacio Lula da Silva heeft zich aangesloten bij een groeiende groep functionarissen die de veiligheidstroepen van het land de schuld hebben gegeven, met vragen over hoe demonstranten overheidsgebouwen konden infiltreren en grote schade aanrichtten tijdens het weekend. . .

“De Metropolitan Police en inlichtingendiensten in Brasilia negeerden de dreiging van een aanval”, zei Da Silva maandag tijdens een ontmoeting met gouverneurs.

Hij voegde eraan toe: “Het is gemakkelijk te zien op de video, de politieagenten praten met de aanvallers en er is een expliciete overeenkomst tussen de politie en de demonstranten.” De Braziliaanse president beloofde ook uit te zoeken “wie de demonstranten financierde”.

Demonstranten die de rechtse voormalige president Jair Bolsonaro steunden, bestormden zondag het Hooggerechtshof, het presidentieel paleis en het congres en riepen het leger op om in te grijpen en de linkse held Lula da Silva te verdrijven, die na een onderbreking van 12 jaar na zijn overwinning in een tweede termijn van presidentsverkiezingen tegen Bolsonaro in oktober. afgelopen oktober.

Vrijgegeven beelden van de aanval toonden troepen die stonden te kijken naar demonstranten die naar overheidsgebouwen marcheerden.

CNN heeft contact opgenomen met de militaire politie en strijdkrachten van het Federaal District van Brasília voor commentaar.

Braziliaanse functionarissen haasten zich om de daders te pakken terwijl ze beschuldigingen onderzoeken dat veiligheids- en inlichtingendiensten samenspanden met de demonstranten.

Paulo Pimenta, de Braziliaanse minister van communicatie, vertelde verslaggevers maandag dat de gebeurtenissen van zondag niet hadden kunnen plaatsvinden “zonder een zekere mate van facilitering”. Hij wees erop dat de hoofddeuren van het congres en het presidentieel paleis niet kapot waren, wat duidt op “een soort samenzwering”.

Hij legde uit dat “de hoofdingang van het paleis niet kapot was, dus mensen kwamen door de deur binnen, en de deur van het congresgebouw was ook niet beschadigd, maar de hoofdingang van het Hooggerechtshof was vernield.”

Hij legde uit dat dit “duidelijk doet vermoeden dat uit de onderzoeken hoogstwaarschijnlijk zal blijken dat de demonstranten het presidentieel paleis van Planalto en het hoofdkwartier van het Nationaal Congres via de hoofdingang hebben bereikt”, aldus het Braziliaanse staatspersbureau. , Agnesia Brazilië.

GET FREE MONEY RIGHT NOW PAYPAL HOW TO MAKE MONEY FOR PAYPAL FREE [VYQN6R] FREE $1000 PAYPAL [ZTGIHJ] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [HROV1C] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [0UBLKI] FREE 5 PAYPAL INSTANTLY [IIDWJK] HOW TO GET FREE PAYPAL MONEY ZU5GJ0HCRRC [GI49II] FREE $10 PAYPAL INSTANTLY 2022 [XBWQQW] PAYPAL GOOGLE PLAY 5 [ZRL9SI] FREE MONEY CODES FOR PAYPAL [R42547] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [YRASYE] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [2JWB2S] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [9Q7MAO] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [I7R77D] PAYPAL $10 REWARD 2022 [X9GLIC] HOW TO EARN MONEY FOR PAYPAL FREE [J9525B] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [M71GX6] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [8LHNS4] HOW TO GET 20$ ON PAYPAL FAST [TDKZ2N] FREE MONEY WITH PAYPAL [WN4NNB] FREE 100 PAYPAL MONEY INSTANTLY [UMFU50]

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *