Dubai, Verenigde Arabische Emiraten (CNN) – Tot voor kort waren de meeste beroemdheden die make-uplijnen lanceerden vrouwen, zoals zangeres Rihanna, die het merk “Fenty Beauty” lanceerde, en de Amerikaanse actrice en zangeres Selena Gomez, die het merk “Rare Beauty” lanceerde .

Maar nadat de Amerikaanse zanger Pharrell Williams en de Britse zanger Harry Styles de huidverzorgings- en cosmetica-ruimte betraden, werden ze vorig jaar vergezeld door mannelijke A-lijst beroemdheden die hoopten hun huidverzorgingsgeheimen te verkopen.

Amerikaanse acteur Jared Leto op een evenement voor zijn huidverzorgingsmerk Twentynine Palms, plain_textCredit: John Sciulli/Getty Images

En in 2022 lanceerden Idris Elba en zijn vrouw, model Sabrina Dor Elba, een ethische huidverzorgingsroutine van het merk “S’able Labs”. huid met cannabidiol, dat wordt gewonnen uit de marihuanaplant, via zijn gezondheidsmerk in september.

De Amerikaanse acteur Jared Leto lanceerde het merk “Twentynine Palms” in samenwerking met schoonheidsexpert Kate Forbes en in samenwerking met zakenman Jonathan Keren, om “producten geïnspireerd door de luxe en legende van de woestijn” aan te bieden. Ondertussen kondigde Brad Pitt de lancering aan van zijn anti-verouderingsverzorgingslijn, “Le Domaine”, in samenwerking met wijnmaker Marc Perrin, mede-eigenaar van de wijngaard die Pitt deelt met ex-vrouw Angelina Jolie, met als doel de antioxiderende kracht te benutten van de druivenresten van de wijnmakerij. Van hen.

Sommige van deze lijnen hebben gemengde reacties opgeleverd, deels vanwege hun exorbitante prijzen. Pitt’s Anti-Aging Serum kost bijvoorbeeld $ 370.

Travis Parker
Het wellnessmerk van de Amerikaanse muzikant Travis Barker omvat een reeks reinigingsmiddelen, crèmes, gezichtsmaskers en serums, waarvan sommige CBD bevatten, plain_textCredit: Jason Sean Weiss/BFA.com

Deze producten komen echter op een moment dat de markt voor herenverzorging boomt.

In juli meldde Future Market Insights dat de wereldwijde waarde van de sector in 2022 ongeveer 13,5 miljard dollar bedroeg en in 2029 naar schatting 28,3 miljard dollar zal bedragen.

Vorige maand analyseerde Launchmetrics, een software- en gegevensanalysebedrijf voor kunstmatige intelligentie, zoekwoorden voor mannen en niet-seksuele schoonheidsproducten voor CNN en ontdekte dat advertentieplaatsingen en sociale media die deze termen bevatten, in 2022 een toename van 74% in media-invloedswaarde zagen vergeleken met 2021.

David Yee, oprichter van de digitale blog Very Good Light en het cosmeticamerk Good Light voor persoonlijke verzorging, zei: “Ik denk dat de opkomst van mannelijke schoonheid – vooral de aanbevelingen van beroemdheden – tot stand is gekomen omdat er nu zoveel kanten aan het concept schoonheid zitten. …en er was altijd een grote marge.”

Hoewel schoonheids- en huidverzorgingsproducten niet als genderspecifiek worden beschouwd – zoals bewezen door een generatie populaire mannelijke en niet-binaire social media-influencers, van wie velen hun eigen succesvolle merken hebben – suggereert de manier waarop deze producten op de markt worden gebracht anders.

De markt openstellen voor alles behalve verzorgingsproducten voor mannen was zowel een sociale transformatie als een winstgevende bedrijfsstrategie.

Hoewel Koreaanse schoonheidsproducten, of K-Beauty in Zuid-Korea, zich al meer dan twee decennia richten op mannen, maken mannen in het Westen snel een inhaalslag.

Wat is het geheim van de mannencosmetische trend van sterren van de eerste rij?
Het cosmeticamerk van Harry Styles omvat nagellak en huidverzorgingsproducten., platte_tekstCredit: Leuk

Mannenmerk Clinique begon zijn wereldwijde campagne-inspanningen op te voeren in 2015, terwijl Chanel in 2018 een nieuwe mannencosmeticalijn lanceerde genaamd “Boy de Chanel”. In 2021 huurde Hims de Amerikaanse honkbalster Alex Rodriguez in om samen te werken aan een concealer en corrigerend cosmetisch product.

Nu is de schoonheidscultuur veranderd, omdat ‘genderloze’ collecties niet langer als radicaal worden beschouwd – ze worden verwacht, en lijnen die eigendom zijn van beroemdheden zijn tegenwoordig ook niet nieuw, aangezien er steeds meer het toch al drukke veld blijven betreden.

Yi wijst er echter op dat er een “sfeer van scepsis” heerst als het gaat om spraakmakende lanceringscollecties van beroemdheden.

“De hedendaagse consument wil weten waar een merk voor staat… en waarom is dat nodig?” legde Yi uit.

Yee wees op het merk Fenty Beauty van Rihanna, dat als revolutionair wordt beschouwd vanwege het aanbieden van een assortiment dat geschikt is voor 40 verschillende huidtinten, terwijl de Amerikaanse actrice Jessica Alba Honest Beauty lanceerde in een tijd waarin er veel vraag was naar ‘pure beauty’-producten en die moeilijk verkrijgbaar waren. vind. op hem.

En als de collectie niet de eerste in zijn soort is, zou het de moeite waard moeten zijn, zoals de UN / DN LAQR genderloze nagellaklijn gelanceerd door de Amerikaanse rapper Machine Gun Kelly.

Pharrel Williams
Na een jaar van voornamelijk online verkoop, brengt Pharrell Williams zijn bekroonde huidverzorgingsproducten naar het VK, plain_textCredit: Nicky J Sims/Getty Images

En hoewel het feit dat ze beroemdheden van de A-lijst zijn, ze zeker publiciteit zullen krijgen tijdens de lancering van een nieuwe collectie, zullen aspecten als kwaliteit, prijs en merkauthenticiteit een rol gaan spelen nadat de flits van de supersterren vervaagt.

Met andere woorden, oprichters moeten hun projecten bestuderen, aldus Ye.

En gezien het aantal beroemdheden die onlangs beauty- en wellnessmerken hebben gelanceerd, is het onwaarschijnlijk dat 2022 het einde van het fenomeen zal markeren.

Jenny Bailey, CEO van Allure, hoopt dat beroemdheden het zullen opmerken wanneer ze op zoek zijn naar een nieuwe huidverzorgingslijn.

GET FREE MONEY RIGHT NOW PAYPAL HOW TO MAKE MONEY FOR PAYPAL FREE [VYQN6R] FREE $1000 PAYPAL [ZTGIHJ] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [HROV1C] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [0UBLKI] FREE 5 PAYPAL INSTANTLY [IIDWJK] HOW TO GET FREE PAYPAL MONEY ZU5GJ0HCRRC [GI49II] FREE $10 PAYPAL INSTANTLY 2022 [XBWQQW] PAYPAL GOOGLE PLAY 5 [ZRL9SI] FREE MONEY CODES FOR PAYPAL [R42547] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [YRASYE] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [2JWB2S] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [9Q7MAO] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [I7R77D] PAYPAL $10 REWARD 2022 [X9GLIC] HOW TO EARN MONEY FOR PAYPAL FREE [J9525B] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [M71GX6] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [8LHNS4] HOW TO GET 20$ ON PAYPAL FAST [TDKZ2N] FREE MONEY WITH PAYPAL [WN4NNB] FREE 100 PAYPAL MONEY INSTANTLY [UMFU50]

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *