De gevechten in Oost-Oekraïne zijn heviger geworden. Volgens informatie uit Kiev is de situatie in het noorden van de regio Donetsk rond de steden Bakhmut en Soledar bijzonder moeilijk.

Ondanks de hevigste gevechten in het oosten van Oekraïne ziet de Oekraïense president Volodymyr Zelenskyy geen uitweg voor de Russische aanvallers en belooft hij versterkingen aan de verdedigers. “Bachmut houdt vol”, zei de 44-jarige zondag in zijn dagelijkse videotoespraak. Ook het naburige Soledar houdt stand, al is de situatie moeilijk. “Dit is een van de bloedigste plekken in de frontlinie”, beschreef hij het gebied rond twee kleine steden die slechts 14 kilometer van elkaar verwijderd waren.

Kiev erkent problemen bij de verdediging van Soledar

Volgens Zelensky heeft de commandant van het Oekraïense leger zondag de troepen in Bakhmut en Soledar bezocht. Olexandr Syrskyj zal de verdediging leiden en versterkingen en meer vuurkracht tegen de vijand organiseren. Syrskyj wordt beschouwd als een held in Oekraïne, verantwoordelijk voor de successen bij de verdediging van Kiev en de herovering van de regio Charkov.

Volgens Kiev bevonden verdedigers in het Soledar-gebied zich tijdens de gevechten in de Oost-Oekraïense regio Donetsk in een moeilijke positie. “Het is momenteel moeilijk in Soledar”, schreef de Oekraïense vice-minister van Defensie Hanna Maljar zondag op haar Telegram-kanaal. Net als Bakhmut, dat al maanden omstreden is, maakt Soledar deel uit van de Oekraïense verdedigingsmuur voor de agglomeratie tussen Sloviansk en Kramatorsk. De verovering van de agglomeratie zou bijna gelijk zijn aan de verovering van Donbass – een van de publiekelijk verklaarde doelen van Rusland aan het begin van de oorlog.

De Russen concentreerden grote troepen voor Soledar. Niet alleen reguliere eenheden van het Russische leger, maar ook huursoldaten namen deel aan de aanvallen, schreef Maljar. In het gebied rond Bachmut en Soledar vallen namelijk huurlingen van de “Wagner” -eenheid aan, die als goed uitgerust worden beschouwd.

GET FREE MONEY RIGHT NOW PAYPAL HOW TO MAKE MONEY FOR PAYPAL FREE [VYQN6R] FREE $1000 PAYPAL [ZTGIHJ] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [HROV1C] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [0UBLKI] FREE 5 PAYPAL INSTANTLY [IIDWJK] HOW TO GET FREE PAYPAL MONEY ZU5GJ0HCRRC [GI49II] FREE $10 PAYPAL INSTANTLY 2022 [XBWQQW] PAYPAL GOOGLE PLAY 5 [ZRL9SI] FREE MONEY CODES FOR PAYPAL [R42547] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [YRASYE] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [2JWB2S] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [9Q7MAO] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [I7R77D] PAYPAL $10 REWARD 2022 [X9GLIC] HOW TO EARN MONEY FOR PAYPAL FREE [J9525B] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [M71GX6] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [8LHNS4] HOW TO GET 20$ ON PAYPAL FAST [TDKZ2N] FREE MONEY WITH PAYPAL [WN4NNB] FREE 100 PAYPAL MONEY INSTANTLY [UMFU50]

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *