Atlanta, Verenigde Staten (CNN) – De Iraanse Opperste Leider, Ali Khamenei, heeft de recente antiregeringsprotesten in het land beschreven als “daden van verraad”, aldus het staatsgezinde persbureau Tasnim.

Khamenei sprak maandag in de hoofdstad Teheran, op de verjaardag van het protest van de inwoners van de Iraanse stad Qom in 1978 tegen het toenmalige regime van Shah Pahlavi, aldus “Tasnim”.

Tijdens zijn toespraak verwees Khamenei naar de recente golf van protesten die Iran overspoelde en beschreef ze als “rellen”.

Khamenei zei: “Dit was zonder twijfel verraad en de verantwoordelijke autoriteiten hebben het verraad serieus en onmiddellijk aangepakt en moeten dat blijven doen.”

Khamenei beschreef vervolgens de beweging van de protesten en zei dat specifieke demonstranten “de straat op gingen, schreeuwden en vloekte, ergens glas braken of afval in brand staken”.

Khamenei voegde eraan toe: “Ze demonstreren niet tegen een zwakke regering of economische problemen.”

Het Iraanse regime bleef kritiek krijgen van de internationale gemeenschap na de executie van andere demonstranten op zaterdag.

Maandag zei de Duitse regering “geschokt” te zijn door de executies en riep de Iraanse autoriteiten op “te stoppen met het uitvoeren van nog meer executies en de doodstraf onverwijld af te schaffen”.

In een vergelijkbare context meldde het staatsgezinde persbureau Mizan maandag dat de Iraanse rechterlijke macht drie andere demonstranten ter dood had veroordeeld op beschuldiging van “oorlog voeren tegen God”.

Mizan zei dat de demonstranten, Salih Marhashmi, Majid Kazemi en Saeed Yaqoubi, die waren veroordeeld voor het doden van drie veiligheidsagenten, waaronder twee vrijwilligers van de Basij-militie tijdens protesten in Isfahan op 16 november, in beroep zouden kunnen gaan tegen hun vonnis.

Anderen, waaronder de prominente Iraanse voetballer Amir Nasr Azadani, zijn volgens Mizan beschuldigd van betrokkenheid bij de moord op de veiligheidsfunctionaris.

Op zaterdag werden twee mannen, een karatekampioen en een vrijwillige kindercoach, opgehangen tijdens protesten in het hele land, wat leidde tot verontwaardiging over de hele wereld.

Het totale aantal mensen waarvan bekend is dat ze zijn geëxecuteerd in verband met de protesten die het land overspoelden na de dood van de 22-jarige Iraans-Koerdische vrouw Mahsa Amini in morele politiehechtenis op 16 september, heeft nu vier bereikt.

Maar liefst 41 demonstranten hebben de afgelopen maanden de doodstraf gekregen, volgens verklaringen van Iraanse functionarissen en Iraanse media beoordeeld door CNN en “1.500 deportaties”, maar het aantal zou veel hoger kunnen zijn.

GET FREE MONEY RIGHT NOW PAYPAL HOW TO MAKE MONEY FOR PAYPAL FREE [VYQN6R] FREE $1000 PAYPAL [ZTGIHJ] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [HROV1C] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [0UBLKI] FREE 5 PAYPAL INSTANTLY [IIDWJK] HOW TO GET FREE PAYPAL MONEY ZU5GJ0HCRRC [GI49II] FREE $10 PAYPAL INSTANTLY 2022 [XBWQQW] PAYPAL GOOGLE PLAY 5 [ZRL9SI] FREE MONEY CODES FOR PAYPAL [R42547] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [YRASYE] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [2JWB2S] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [9Q7MAO] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [I7R77D] PAYPAL $10 REWARD 2022 [X9GLIC] HOW TO EARN MONEY FOR PAYPAL FREE [J9525B] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [M71GX6] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [8LHNS4] HOW TO GET 20$ ON PAYPAL FAST [TDKZ2N] FREE MONEY WITH PAYPAL [WN4NNB] FREE 100 PAYPAL MONEY INSTANTLY [UMFU50]

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *