Dubai, Verenigde Arabische Emiraten (CNN) – De voormalige Braziliaanse president Jair Bolsonaro veroordeelde de “plundering en invasie van openbare gebouwen” in de hoofdstad Brasilia, nadat zijn aanhangers zondag de belangrijkste regeringsgebouwen bestormden.

De Braziliaanse politie zei dat ze het Hooggerechtshof, het presidentieel paleis en het congresgebouw (parlement) hadden ontruimd van demonstranten die aanhangers zijn van de voormalige president, en de autoriteiten kondigden maandag aan dat ze de veiligheid hadden hersteld.

“Vreedzame protesten, met respect voor de wet, maken deel uit van de democratie”, schreef Bolsonaro op Twitter.

Hij voegde eraan toe: “Maar de daden van plundering en inbraak in openbare instellingen, zoals vandaag gebeurd, en die door links in 2013 en 2017 werden beoefend, zijn in strijd met de wet, en tijdens mijn mandaat heb ik altijd gehandeld in overeenstemming met de grondwet, met respect voor en het verdedigen van wetten, democratie, transparantie en onze heilige vrijheid.”

Bolsonaro weigerde expliciet zijn verlies bij de presidentsverkiezingen van afgelopen oktober te erkennen, maar zei dat hij zou meewerken aan een vreedzame machtsoverdracht.

De verkiezingen komen te midden van een gespannen en gepolariseerd politiek klimaat in Brazilië, dat kampt met hoge inflatie, beperkte groei en toenemende armoede.

In de weken na het verlies van Bolsonaro verzamelden duizenden van zijn aanhangers zich in militaire kazernes in het hele land, riepen het leger op om in te grijpen en beweerden, zonder enig bewijs, dat de verkiezingen waren gestolen.

Ondertussen noemde de partij van Bolsonaro de aanval op overheidsgebouwen “een trieste dag voor de Braziliaanse natie”.

“Vandaag is een trieste dag voor de Braziliaanse natie”, zei Waldemar Costa Neto, hoofd van de rechtse liberale partij van Bolsonaro, in een verklaring nadat aanhangers van Bolsonaro belangrijke regeringsgebouwen hadden bestormd.

Hij voegde eraan toe: “We kunnen de plundering van het Nationaal Congres niet accepteren, en alle georganiseerde manifestaties zijn legitiem, terwijl chaos nooit deel uitmaakte van de principes van onze natie.” Ik wil u zeggen dat we dit soort gedrag sterk veroordelen en dat de wet moet worden toegepast en onze democratie moet worden versterkt.”

GET FREE MONEY RIGHT NOW PAYPAL HOW TO MAKE MONEY FOR PAYPAL FREE [VYQN6R] FREE $1000 PAYPAL [ZTGIHJ] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [HROV1C] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [0UBLKI] FREE 5 PAYPAL INSTANTLY [IIDWJK] HOW TO GET FREE PAYPAL MONEY ZU5GJ0HCRRC [GI49II] FREE $10 PAYPAL INSTANTLY 2022 [XBWQQW] PAYPAL GOOGLE PLAY 5 [ZRL9SI] FREE MONEY CODES FOR PAYPAL [R42547] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [YRASYE] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [2JWB2S] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [9Q7MAO] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [I7R77D] PAYPAL $10 REWARD 2022 [X9GLIC] HOW TO EARN MONEY FOR PAYPAL FREE [J9525B] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [M71GX6] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [8LHNS4] HOW TO GET 20$ ON PAYPAL FAST [TDKZ2N] FREE MONEY WITH PAYPAL [WN4NNB] FREE 100 PAYPAL MONEY INSTANTLY [UMFU50]

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *