Bildu gooit olie op het vuur. Een paar uur na de demonstratie voor de aanpak van ETA-gevangenen die het terrorisme niet veroordelen, de woordvoerder van de Abertzale-formatie Bakartxo Ruiz beweerde een “nieuwe democratische cyclus” te openen die “erken Euskal Herria” als een natie, “Niet meer beperkingen dan de wil van het volk.” Deze Navarra-leider is van mening dat het huidige constitutionele kader «Hij geeft niet meer dan zichzelf.” dus moedigde het aan om “verlopen frames” te overwinnen. Hij verzocht ook om “de opening van een nieuwe fase” om “de terugkeer naar huis te bevorderen”.gevangenen en vluchtelingen” van ETA.

Tijdens de Algemene Vergadering van Bildu, die deze zaterdag werd bijeengeroepen, vierde de woordvoerder van de Politieke Tafel dat de partij 2023 begint “met nadenken en een politiek initiatief”. Ze ging door naar “het is tijd om naar de wortel van het politieke conflict te gaan» omdat ze beweren dat “het constitutionele en autonome kader ontworpen in 1978 niet langer geldig is” en dat “de structurele crises van de Spaanse staat diep zijn”.

“Dit land, dit constitutionele kader Hij geeft niet meer van zichzelf voldoen aan de eisen van de huidige samenleving. Het kader dat de elites in 1978 hebben opgesteld, getuigt van een diepe structurele crisis in territoriale, politieke, sociale en economische zin”, vertelde hij terwijl hij verzamelde PS.

In die zin heeft deze partnerpartij van PSOE en Pedro Sánchez iets lelijks gedaan “een anachronistische monarchie die onder zijn eigen gewicht valt, met emeritus in Abu Dhabi”, evenals “hoog Gerechtshof die de Senaat verstopt” en de “niet-bestaande” scheiding der machten.

Op dezelfde manier maakte hij, in een duidelijke toespeling op Vox, een lelijke «de opkomst van het fascisme het kan leiden tot een ware involutie in sociale, politieke en democratische zin”. “Het frame dat ons onderdrukt en het dwingt ons als volk om onze eigen beslissingen te nemen over huisvesting, in economische zaken, om alle rechten voor alle mensen te garanderen’, klaagde hij.

Bildu gelooft dat Statuut van autonomie “40 jaar later geven ze niet meer van zichzelf” en stellen ze niet in staat “alle nodige tools te hebben om te reageren op de behoeften en uitdagingen van de Baskische samenleving in de 21e eeuw”.

“Het is duidelijk dat na 40 jaar onze autonome statuten die lijken te garanderen mogelijk zelfbestuur, zijn uitverkocht. Ze zijn niet geldig in de 21e eeuw”, benadrukte hij. Volgens hem zijn “beperkingen en obstakels” voor zelfbeschikking “constant in de economische en sociale sfeer” en andere “diepe transformaties die Baskenland nodig heeft om een ​​rechtvaardig, waardig en democratisch land te worden”.

nieuwe scenario’s

Op dit moment verzekert hij Bildu dat “Dit is niet het moment om het Statuut te vieren noch verbeteringen”, maar “om over de toekomst te praten en nieuwe scenario’s te openen zodat Euskal Herria en de andere volkeren van de Spaanse staat worden erkend.”

“Het is tijd om overwin verlopen frames en een nieuwe democratische cyclus openen zonder andere beperkingen dan de wil van het volk. En we zijn ervan overtuigd dat een sterke EH Bildu, en met meer publieke steun na de verkiezingscyclus in de komende maanden, nieuwe kansen kan openen”, benadrukte ze.

Bakartxo Ruiz waarschuwde degenen die het conclaaf in Bildu bijwoonden dat “in plaats van achterom te kijkenHet is tijd om vooruit te kijken”. “Dat is de vastberadenheid van EH Bild. Het is tijd om de beslissingen van de elites te overwinnen om de Baskische gebieden te verdelen en van elkaar te verwijderen en nieuwe scenario’s te openen. Het is tijd om vanaf vandaag een eerlijke en democratische Euskadi op te bouwen van de toekomst”, verklaarde hij.

Aan de andere kant voorspelde hij dat hij “vanaf de volgende verkiezingscyclus” EH Bilda zal verlaten versterktoverwin uitgeputte kaders en open nieuwe kansen.”

gevangenen

Over de ETA-gevangenen, een paar uur na de demonstratie van het Sara-collectief in Bilbao voor de rechten van de gevangenen van de band, “zullen er grote mobilisatie”. “We laten moeilijkheid na moeilijkheid achter ons, een beleid van vervreemding en verstrooiing het heeft nooit zin gehad en dit is bereikt dankzij het werk en de strijd van jullie allemaal en de meerderheid van het Baskische volk”, verdedigde hij.

Leiders van de pro-ETARra Sare-vereniging. (Foto: Efe)

Dat gaf het echter aan “de weg is nog niet voorbij” en “het is tijd om harder dan ooit te blijven werken. Het is tijd om een ​​nieuwe cyclus te openen. “Het is tijd om de Baskische gevangenen en vluchtelingen naar huis te laten gaan. Het is tijd om al het gedoe van vrijstellingswetten achter u te laten. Het is tijd om tot een echte oplossing voor het conflict te komen en een echte coëxistentie op te bouwen”, zei de leider van Bildu, die volhield dat dit, wat de groep gevangenen betreft, is gebeurd. “een deel van de weg”maar “we moeten voorwaarts blijven gaan met meer kracht en vastberadenheid dan ooit.”

“Het is tijd om verstrooiing en afstand achter je te laten, ja. Maar bovenal is het tijd om open te gaaneen nieuwe fase die definitief een einde zal maken aan alle vormen van uitzonderingsbeleid en vooruitgang zal kunnen boeken bij de terugkeer van gevangenen en vluchtelingen naar huis. En daarvoor moeten we blijf duwen om alle obstakels te overwinnen die ze ons willen opleggen”, zei hij.

Aan de andere kant veroordeelde het “sommigen zullen zich blijven bemoeien” omdat “Spaanse rechtbanken en autoriteiten van de diepe staat het gevangenisbeleid op basis van wraak willen blijven toepassen.” “Met dat in gedachten zeggen we luid en duidelijk dat het Baskische volk zal zijn Voor hen, dat onze mensen het recht hebben verdiend om in vrede te leven. Dat dit land zal blijven werken om alle obstakels te overwinnen die ze ons in de weg willen leggen en voor eens en voor altijd een einde willen maken aan het uitzonderlijke gevangenisbeleid”, dreigde hij.

GET FREE MONEY RIGHT NOW PAYPAL HOW TO MAKE MONEY FOR PAYPAL FREE [VYQN6R] FREE $1000 PAYPAL [ZTGIHJ] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [HROV1C] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [0UBLKI] FREE 5 PAYPAL INSTANTLY [IIDWJK] HOW TO GET FREE PAYPAL MONEY ZU5GJ0HCRRC [GI49II] FREE $10 PAYPAL INSTANTLY 2022 [XBWQQW] PAYPAL GOOGLE PLAY 5 [ZRL9SI] FREE MONEY CODES FOR PAYPAL [R42547] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [YRASYE] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [2JWB2S] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [9Q7MAO] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [I7R77D] PAYPAL $10 REWARD 2022 [X9GLIC] HOW TO EARN MONEY FOR PAYPAL FREE [J9525B] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [M71GX6] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [8LHNS4] HOW TO GET 20$ ON PAYPAL FAST [TDKZ2N] FREE MONEY WITH PAYPAL [WN4NNB] FREE 100 PAYPAL MONEY INSTANTLY [UMFU50]

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *