Dit artikel is geschreven door Samia Ayesh, een freelance journalist die schrijft over Arabische cinema. De hieronder weergegeven meningen zijn die van de auteurs en weerspiegelen niet noodzakelijkerwijs de mening van CNN.

Het was een lang jaar, dat me vulde met journalistieke, trainings- en administratieve taken, en ik geef toe dat het me een beetje verder bracht van waar ik van hou. Arabische films en internationale cinema kijken, ze bekritiseren, dwalen door hun werelden, uitdagingen en wat ze weer bieden. Daarom geef ik toe dat een van mijn belangrijkste doelen voor dit jaar is om terug te keren naar de auspiciën van met name de Arabische cinema en een licht te werpen op filmervaringen en -projecten, vooral onafhankelijke.

Het lijkt er echter op dat dit jaar het doel niet gehaald gaat worden, want zijn redactie begon met een Arabisch-Egyptische film, maar is niet onafhankelijk. Er is niets aan de hand. Hoe het ook zij, cinema in al zijn vormen blijft belangrijk voor het gesprek. Begin dit jaar was de vertoning van de Egyptische film “Shalabi”, die het verhaal vertelt van een groep vrienden die elkaar onverwacht ontmoeten. Hun droom is één, en dat is om een ​​show te presenteren die acteurs, actrices en poppen vermengt. Ik vergat te vermelden dat de film is opgedragen aan de pionier van het poppentheater in Egypte, Salah El Sakka.

De filmsterren Karim Mahmoud Abdelaziz, Ruby, Bayoumi Fouad en Hatem Salah, wat een grote verrassing voor me was. Deze artiest wist de film, althans voor mij, te verrassen met zijn spontaniteit en prachtige performance.

Deze prachtige mix van poppenspel en realistisch acteerwerk was een hoogtepunt van de film, vooral omdat sommige van zijn scènes worden gepresenteerd als een dialoog tussen de pop, Shalaby, en zijn eigenaar, Sabre. Saber lijkt een innerlijke crisis door te maken vanwege zijn liefde voor acteren en poppen, maar hij heeft natuurlijk zijn kans nog niet gevonden, dus werkt hij op een kermis als horroracteur, jaagt hij bezoekers en kinderen aan het schrikken, en verdient hij amper een cent. paar pond, genoeg voor een kleine kamer in een heel bescheiden hotel.

In dit bescheiden hotel ontmoet Saber Fouad, een schrijver die zijn kans in het leven nog niet heeft gevonden, en Sherif Jezra, een onbekende acteur, die ook nog steeds op zoek is naar die kans. Ze verblijven allemaal in het hotel dat Ruby runt in de film. Het team ontwikkelt een aantal verschillende plannen om geld in te zamelen en een lichte comedyshow te produceren.

De structuur van het verhaal en de logica van het optreden ervan in de film was zwak en had wat “intensiteit” nodig, maar de vreugde die de film aan zijn scènes en gebeurtenissen geeft, vooral wanneer het stuk aan het einde wordt vertoond, maakt dit goed. , en maakt het een film die het waard is om aan het begin van het jaar te worden vertoond en bekeken.

Ik denk nooit dat we moeten onderschatten dat we in dergelijke films praten over eerdere vormen van amusement die tegenwoordig misschien niet populair zijn, zoals bijvoorbeeld poppenshows. Dus ik juich de filmmakers toe voor het introduceren van dit aspect en het soepel en gemakkelijk opnemen in het verhaal van de film.

Voor mij was het personage van Sherif Jezra het meest coherent en logisch in zijn ontwikkeling vanaf het begin van de film tot het einde, en daarom viel dit personage op tussen de anderen.

De beweging tussen verschillende regio’s en meerdere personages die Sabre ontmoet was soms onnodig, vooral in de scènes waarin hij zijn familie in Opper-Egypte ging bezoeken om zijn erfenis op te eisen, omdat ik vond dat dat deel helemaal niet nodig was, en als het werd verwijderd , de film zou hij nooit geraakt worden.

Ik was blij om in de film de andere kant van Egypte te zien waar we van houden, de Nijl, de boerderijen, de smalle straatjes, de oude trein, de verouderde auto, de toestand van velen die lijden in hun dagelijks leven.

Ondanks de tekortkomingen van het verhaal, de vorm en de presentatie, presenteerde de film een ​​aspect dat op ons lijkt of lijkt op een deel van ons dagelijks leven.

GET FREE MONEY RIGHT NOW PAYPAL HOW TO MAKE MONEY FOR PAYPAL FREE [VYQN6R] FREE $1000 PAYPAL [ZTGIHJ] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [HROV1C] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [0UBLKI] FREE 5 PAYPAL INSTANTLY [IIDWJK] HOW TO GET FREE PAYPAL MONEY ZU5GJ0HCRRC [GI49II] FREE $10 PAYPAL INSTANTLY 2022 [XBWQQW] PAYPAL GOOGLE PLAY 5 [ZRL9SI] FREE MONEY CODES FOR PAYPAL [R42547] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [YRASYE] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [2JWB2S] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [9Q7MAO] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [I7R77D] PAYPAL $10 REWARD 2022 [X9GLIC] HOW TO EARN MONEY FOR PAYPAL FREE [J9525B] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [M71GX6] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [8LHNS4] HOW TO GET 20$ ON PAYPAL FAST [TDKZ2N] FREE MONEY WITH PAYPAL [WN4NNB] FREE 100 PAYPAL MONEY INSTANTLY [UMFU50]

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *