Dubai, Verenigde Arabische Emiraten (CNN) — Het Anghami-platform omschrijft zichzelf als de grootste app voor het streamen van muziek in het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Het werd al snel de “Spotify van het Midden-Oosten” genoemd.

Het platform, gelanceerd door Elie Habib en Eddy Maroun in Beiroet in 2012, breidt zijn aanwezigheid in de echte wereld uit, met bijna 20 miljoen actieve gebruikers.

Het platform, gevestigd in Abu Dhabi, werkt samen met Sony Music om Vibe te lanceren, een label dat tot doel heeft onafhankelijke Arabische muziek te ondersteunen en artiesten in staat te stellen “hun verhalen regionaal en wereldwijd te vertellen”, aldus de bedrijven.

In juli nam Anghami Spotlight Events over, een live-evenementenbedrijf dat van plan is regelmatig concerten van lokale artiesten te organiseren.

In november opende Anghami een muziekhal en opnamestudio in Riyadh, Saoedi-Arabië.

“Artiesten kunnen geen geld verdienen door alleen muziek te streamen”, zegt Habib. “Ze moeten ook geld verdienen aan de echte wereld.”

Lokale kennis

Het platform ondervindt serieuze concurrentie van onder meer Spotify en Apple, maar de oprichters zijn ervan overtuigd dat ze hun succes kunnen behouden door voort te bouwen op hun kennis van het publiek in de regio.

“We zijn Arabieren, maar we worden beïnvloed door de westerse wereld, en dat zie je terug in ons product”, zegt Maroun, eraan toevoegend: “Dat maakt ons product echt relevanter.”

Het duo legt uit dat het koesteren en ontwikkelen van Arabisch talent van het grootste belang is voor hun missie. Van de 73 miljoen nummers op het platform wijst Habib erop dat slechts 1% daarvan in het Arabisch is, maar diezelfde nummers genereren 60% van het totale verkeer op Anghami. “We begrijpen dat we met deze 1% moeten groeien”, voegt hij eraan toe.

In februari 2022 tekende het bedrijf een exclusieve samenwerking met de Egyptische ster Amr Diab, die de meest populaire artiest op Anghami werd, nadat hij meer dan een miljard luisteraars op het platform had bereikt.

Ondertussen was Anghami genoteerd aan de NASDAQ van de New York Stock Exchange, volgens de oprichters van het bedrijf het eerste Arabische technologiebedrijf dat dit deed. “Het was een geweldig moment”, zegt Maroun. “We hadden het gevoel dat we echt de hele natie meenamen.”

In de eerste helft van 2022 boekte het bedrijf een winststijging van 29% en een stijging van het aantal abonnees met 41% per maand in vergelijking met dezelfde periode van het voorgaande jaar.

Sindsdien heeft het bedrijf, in een steeds moeilijker economisch klimaat, een vijfde van zijn personeelsbestand geschrapt, maar de oprichters hebben er alle vertrouwen in dat ze het platform kunnen blijven ontwikkelen.

“Toen we met Anghami begonnen… dachten we nooit aan IPO’s, we dachten nooit aan de miljoenen gebruikers die ons platform elke dag gebruiken”, zegt Habib. “De beursgang is niet het einddoel – het einddoel is om iets te creëren waar je trots op bent.”

GET FREE MONEY RIGHT NOW PAYPAL HOW TO MAKE MONEY FOR PAYPAL FREE [VYQN6R] FREE $1000 PAYPAL [ZTGIHJ] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [HROV1C] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [0UBLKI] FREE 5 PAYPAL INSTANTLY [IIDWJK] HOW TO GET FREE PAYPAL MONEY ZU5GJ0HCRRC [GI49II] FREE $10 PAYPAL INSTANTLY 2022 [XBWQQW] PAYPAL GOOGLE PLAY 5 [ZRL9SI] FREE MONEY CODES FOR PAYPAL [R42547] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [YRASYE] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [2JWB2S] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [9Q7MAO] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [I7R77D] PAYPAL $10 REWARD 2022 [X9GLIC] HOW TO EARN MONEY FOR PAYPAL FREE [J9525B] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [M71GX6] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [8LHNS4] HOW TO GET 20$ ON PAYPAL FAST [TDKZ2N] FREE MONEY WITH PAYPAL [WN4NNB] FREE 100 PAYPAL MONEY INSTANTLY [UMFU50]

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *