Washington, VS (CNN) – De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) heeft vrijdag versnelde goedkeuring verleend aan het Alzheimer-medicijn lecanemab, een van de eerste experimentele geneesmiddelen tegen dementie die de cognitieve achteruitgang lijkt te vertragen.

“De ziekte van Alzheimer verstoort enorm het leven van degenen die eraan lijden en heeft een verwoestend effect op hun dierbaren”, zei Dr. Billy Dunn, directeur van het Office of Neuroscience van het FDA’s Center for Drug Evaluation and Research, in een verklaring.

“Deze behandelingsoptie is de nieuwste behandeling om het onderliggende proces van de ziekte van Alzheimer aan te pakken en te beïnvloeden, in plaats van alleen de symptomen van de ziekte te behandelen,” voegde hij eraan toe.

Volgens de aankondiging van de Amerikaanse Food and Drug Administration zal het medicijn “Lecanimab” op de markt worden gebracht onder de naam Leqembi. De verklaring voegde eraan toe dat het medicijn “potentieel vertoonde bij de behandeling van de ziekte van Alzheimer door de progressie van de ziekte te vertragen, volgens de resultaten van een fase 3-onderzoek, maar bezorgdheid over de veiligheid veroorzaakte vanwege een associatie met enkele ernstige gebeurtenissen, waaronder hersenzwelling en bloeden.”

In juli vorig jaar accepteerde de Food and Drug Administration Eisai’s aanvraag om licanimab op de versnelde weg voor goedkeuring te plaatsen, wat vroege goedkeuring mogelijk maakt van medicijnen die ernstige aandoeningen behandelen en “voldoen aan een medische behoefte”, terwijl de medicijnen verder worden bestudeerd in grotere , langere proeven.

Als deze onderzoeken bevestigen dat het medicijn klinisch voordeel biedt, kan de FDA conventionele goedkeuring verlenen. Maar als een bevestigende proef geen voordeel laat zien, heeft de FDA regelgevende maatregelen die ertoe kunnen leiden dat het medicijn van de markt wordt gehaald.

GET FREE MONEY RIGHT NOW PAYPAL HOW TO MAKE MONEY FOR PAYPAL FREE [VYQN6R] FREE $1000 PAYPAL [ZTGIHJ] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [HROV1C] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [0UBLKI] FREE 5 PAYPAL INSTANTLY [IIDWJK] HOW TO GET FREE PAYPAL MONEY ZU5GJ0HCRRC [GI49II] FREE $10 PAYPAL INSTANTLY 2022 [XBWQQW] PAYPAL GOOGLE PLAY 5 [ZRL9SI] FREE MONEY CODES FOR PAYPAL [R42547] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [YRASYE] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [2JWB2S] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [9Q7MAO] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [I7R77D] PAYPAL $10 REWARD 2022 [X9GLIC] HOW TO EARN MONEY FOR PAYPAL FREE [J9525B] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [M71GX6] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [8LHNS4] HOW TO GET 20$ ON PAYPAL FAST [TDKZ2N] FREE MONEY WITH PAYPAL [WN4NNB] FREE 100 PAYPAL MONEY INSTANTLY [UMFU50]

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *