Dubai, Verenigde Arabische Emiraten (CNN) — Adidas staat tegenover het Amerikaanse modehuis Thom Browne in de staatsrechtbank van New York nadat de sportkledinggigant beweerde dat het gebruik van “Thom Browne” voor een parallel streeppatroon op kleding inbreuk maakte op het “Adidas”-logo en zijn beroemde handelsmerk. “Drie regels”.

Het juryproces, dat dinsdag begon in de Southern District Court van Manhattan, volgt op een rechtszaak uit 2021 waarin Adidas beweerde dat Thom Browne’s gestreepte trainingsbroek het decennia oude adidas-logo ‘nabootst’.

De Amerikaanse ontwerper Thom Browne richtte in 2001 zijn gelijknamige label op en is de nieuw benoemde voorzitter van de Council of Fashion Designers of America.

Brown, die de rechtbank betrad in de kenmerkende sokken met vier strepen van zijn merk, lanceerde voor het eerst het ontwerp met drie strepen, dat hij rond 2005 de “Three-Bar Signature” noemde.

Volgens gerechtelijke documenten stemde zijn modemerk ermee in om het idee niet meer te gebruiken nadat Adidas zijn toenmalige CEO twee jaar later over de kwestie had benaderd.

De Amerikaanse modeontwerper Tom Brown arriveert op 3 januari voor de rechtbank met gestreepte sokken van zijn merk plain_textCredit: Michael M.Santiago/Getty

In 2008 lanceerde Brown voor het eerst het nu betwiste “Four-Bar Signature” -ontwerp, een serie van vier parallelle strepen die op kledingstukken verschenen, variërend van jassen tot stropdassen, maar ook op sportkleding.

Adidas betwist ook Thom Browne’s gebruik van een ontwerp genaamd “Grosgrain Signature”, een rood, wit en blauw ontwerp, de eerste beweert dat het uit drie strepen bestaat, terwijl de laatste beweert dat het vijf kleuren bevat, en beschrijft het als “wit-rood”. -wit”. Blauw en wit’, in rechtbankverslagen.

Adidas gebruikt drie parallelle lijnen sinds 1949, toen de Duitse oprichter van het bedrijf, Adolf Dassler, deze op een paar hardloopschoenen met spikes zette.

In zijn rechtszaak beweerde het Duitse sportkledingbedrijf dat Thom Browne’s gebruik van gestreepte motieven op zijn sportkleding consumenten waarschijnlijk in verwarring bracht en het publiek misleidde.

"Adidas" Het Amerikaanse modemerk klaagt aan...wat is de reden?
Het model draagt ​​ontwerpen uit de collectie lente-zomer 2023 van Thom Browne, die hij afgelopen oktober in Parijs debuteerde, plain_textCredit: Peter White/Getty

Ondertussen voerden de advocaten van Thom Browne aan dat Adidas onaanvaardbaar traag was met het indienen van zijn claims.

Uit gerechtelijke documenten blijkt dat Thom Browne-producten met het Four-Bar Signature-ontwerp voor het eerst werden verkocht in 2009 en sinds 2010 zijn verschenen op activewear-items die worden tentoongesteld in de flagshipstore van het modemerk in New York.

De sportkledinggigant beweert pas begin 2018 op de hoogte te zijn van de vermeende inbreuk, toen Thom Browne een aanvraag indiende voor het handelsmerk van het “Grosgrain Signature”-ontwerp in Europa.

De advocaten van Adidas beweren dat het bedrijf niet verplicht is om toezicht te houden op de releases van Thom Browne, en het aanvankelijk ook niet als een directe concurrent beschouwde.

Uit gerechtelijke documenten blijkt dat de twee partijen probeerden tot een minnelijke schikking te komen, maar dat het niet mocht baten.

GET FREE MONEY RIGHT NOW PAYPAL HOW TO MAKE MONEY FOR PAYPAL FREE [VYQN6R] FREE $1000 PAYPAL [ZTGIHJ] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [HROV1C] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [0UBLKI] FREE 5 PAYPAL INSTANTLY [IIDWJK] HOW TO GET FREE PAYPAL MONEY ZU5GJ0HCRRC [GI49II] FREE $10 PAYPAL INSTANTLY 2022 [XBWQQW] PAYPAL GOOGLE PLAY 5 [ZRL9SI] FREE MONEY CODES FOR PAYPAL [R42547] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [YRASYE] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [2JWB2S] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [9Q7MAO] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [I7R77D] PAYPAL $10 REWARD 2022 [X9GLIC] HOW TO EARN MONEY FOR PAYPAL FREE [J9525B] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [M71GX6] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [8LHNS4] HOW TO GET 20$ ON PAYPAL FAST [TDKZ2N] FREE MONEY WITH PAYPAL [WN4NNB] FREE 100 PAYPAL MONEY INSTANTLY [UMFU50]

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *