Dubai, Verenigde Arabische Emiraten (CNN) – Iran kondigde donderdag aan dat het de activiteiten van een in Teheran gevestigd Frans onderzoeksinstituut had opgeschort als reactie op de publicatie van cartoons waarin de spot werd gedreven met de Iraanse Opperste Leider Ali Khamenei en een aantal sjiitische geestelijken door het tijdschrift Charlie Hebdo.”. Sarcastisch Frans, deze week.

Het Iraanse ministerie van Buitenlandse Zaken zei in een verklaring dat het “met klem de heiligschennende stap veroordeelt van een berucht Frans tijdschrift om erkende morele normen met voeten te treden, op brute wijze religieuze heiligdommen te schenden, religieus politiek gezag te minachten en de staatssymbolen en nationale waarden van Iran te beledigen”.

De verklaring voegde eraan toe: “Het ministerie tolereert geen stilzwijgen over de verhuizing van een vulgair Frans tijdschrift dat vijandig staat tegenover cultuur en mens, en de opschorting van de activiteiten van het Franse Instituut voor Onderzoek in Iran, als eerste stap bij het herzien van culturele betrekkingen met Frankrijk en de mogelijkheid om Franse culturele activiteiten in Iran voort te zetten.”

In een verklaring noemde het ministerie van Buitenlandse Zaken de cartoons een “onmenselijke stap” door een “oneerlijke Franse publicatie” en voegde eraan toe dat “Charlie Hebdo brutaal het aloude nobele concept van vrijheid van meningsuiting gebruikte als excuus voor handelingen die tegen de cultuur indruisen.” en mensen, menselijke waardigheid en hoge moraal beledigen.”

De verklaring voegde eraan toe dat deze stap “een voortzetting is van soortgelijke activiteiten, waaronder de publicatie van satirische karikaturen van de profeet Mohammed in voorgaande jaren, die moslims boos maakten en hen ertoe aanzetten protesten over de hele wereld te organiseren.”

In een verklaring gaf het Iraanse ministerie van Buitenlandse Zaken de schuld aan de “inactiviteit” van de Franse autoriteiten bij het omgaan met “uitingen van islamofobie en het aanzetten tot rassenhaat in Franse publicaties”. Ze zei: “Het herinnert de Franse regering eraan dat zij rechtstreeks verantwoordelijk is voor het ter verantwoording roepen van de daders en sponsors van dergelijke gevallen van haatzaaiende uitlatingen.”

Het Iraanse ministerie van Buitenlandse Zaken riep op tot een “serieuze confrontatie tegen islamofobie en stomme islamofobie als symbool van institutioneel racisme in dit land”.

Aan de andere kant bekritiseerde de Franse minister van Buitenlandse Zaken Catherine Colonna donderdag de status van persvrijheid en rechterlijke onafhankelijkheid in Iran. “Laten we niet vergeten dat persvrijheid in Frankrijk bestaat, in tegenstelling tot wat er in Iran gebeurt, en wordt afgedwongen onder toezicht van een rechter in een onafhankelijke rechterlijke instantie, iets waar Iran ook heel weinig vanaf weet”, zei Colonna in een interview voor de Franse radio LCI.

Colonna voegde eraan toe: “Het slechte beleid is dat van Iran, dat geweld pleegt tegen zijn eigen bevolking en dat een beleid van gijzeling voert dat bijzonder schokkend is.” “We hebben geen begrip van godslastering in de Franse wet,” bevestigde Colonna.

De opmerkingen van de Franse minister komen nadat Iraanse functionarissen dreigden actie te ondernemen tegen de Franse regering, naar aanleiding van de publicatie van satirische cartoons van Khamenei in het Franse tijdschrift “Charlie Hebdo”.

Het Iraanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft in een verklaring aangekondigd dat Iran woensdag de Franse ambassadeur in Teheran heeft ontboden om te protesteren tegen de cartoons die zijn gepubliceerd door “Charlie Hebdo”.

Woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken, Nasser Kanaani, zei dat zijn land een “sterk protest had ingediend bij de Franse regering”, waarbij hij benadrukte dat “de Islamitische Republiek absoluut geen belediging van de heilige plaatsen en haar islamitische, sektarische en nationale principes zal accepteren”.

Woensdag publiceerde een Frans weekblad meer dan 30 cartoons die de spot drijven met de hoogste leider van Iran, ter ondersteuning van het Iraanse volk dat protesteert tegen de Iraanse regering en haar beleid.

Van zijn kant waarschuwde de Iraanse minister van Buitenlandse Zaken Hossein Amir Abdollahian op Twitter voor een “beslissende en effectieve” reactie, waarbij hij de cartoons omschreef als “beledigend” en “ongepast”.

GET FREE MONEY RIGHT NOW PAYPAL HOW TO MAKE MONEY FOR PAYPAL FREE [VYQN6R] FREE $1000 PAYPAL [ZTGIHJ] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [HROV1C] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [0UBLKI] FREE 5 PAYPAL INSTANTLY [IIDWJK] HOW TO GET FREE PAYPAL MONEY ZU5GJ0HCRRC [GI49II] FREE $10 PAYPAL INSTANTLY 2022 [XBWQQW] PAYPAL GOOGLE PLAY 5 [ZRL9SI] FREE MONEY CODES FOR PAYPAL [R42547] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [YRASYE] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [2JWB2S] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [9Q7MAO] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [I7R77D] PAYPAL $10 REWARD 2022 [X9GLIC] HOW TO EARN MONEY FOR PAYPAL FREE [J9525B] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [M71GX6] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [8LHNS4] HOW TO GET 20$ ON PAYPAL FAST [TDKZ2N] FREE MONEY WITH PAYPAL [WN4NNB] FREE 100 PAYPAL MONEY INSTANTLY [UMFU50]

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *