Dubai, Verenigde Arabische Emiraten (CNN) – De Russische president Vladimir Poetin heeft donderdag zijn minister van Defensie bevolen een staakt-het-vuren af ​​te kondigen in Oekraïne voor een periode van 36 uur, van vrijdag 6 januari 00.00 uur tot het einde van zaterdag januari. Volgens de verklaring van het Kremlin zouden orthodoxe christenen kerstdiensten kunnen bijwonen en Kerstmis kunnen vieren.

Poetin zei in een verklaring: “Rekening houdend met het beroep van Zijne Heiligheid Patriarch Kirill, beveel ik de minister van Defensie van de Russische Federatie om een ​​staakt-het-vuren op te leggen langs de contactlijn vanaf 12.00 uur op 6 januari 2023 tot middernacht op 7 januari. , 2023. tussen partijen in Oekraïne.

Hij voegde eraan toe: “Gebaseerd op het feit dat een groot aantal burgers die zich bekeren tot de orthodoxie in gevechtszones wonen, roepen we de Oekraïense kant op om een ​​staakt-het-vuren af ​​te kondigen en hen toe te staan ​​de mis bij te wonen op eerste kerstdag, evenals op de dag van de geboorte van Christus.” Veel orthodoxe christenen vieren Kerstmis op 7 januari.

Het bevel van Poetin komt nadat Patriarch Kirill, hoofd van de Russisch-Orthodoxe Kerk, eerder op donderdag had opgeroepen tot een tijdelijk staakt-het-vuren in Oekraïne ter gelegenheid van de 36-uurs kerstdag volgens de orthodoxe kalender. Hij zei in een verklaring: “Ik doe een beroep op alle betrokken partijen in het felle conflict om het vuren te staken.” ” En om een ​​wapenstilstand te sluiten… zodat de orthodoxen op kerstavond en kerstmis de diensten kunnen bijwonen.”

Kiril is een onwankelbare voorstander van de oorlog in Oekraïne, en hij hield een preek waarin hij zei dat “militaire dienst alle zonden wegwast”. Het hoofd van de Russisch-Orthodoxe Kerk botste ook met paus Franciscus, die de invasie van Oekraïne “Russische expansie en imperialisme” noemde. Afgelopen mei riep paus Franciscus Patriarch Kirill op “niet het altaar van Poetin te worden”.

GET FREE MONEY RIGHT NOW PAYPAL HOW TO MAKE MONEY FOR PAYPAL FREE [VYQN6R] FREE $1000 PAYPAL [ZTGIHJ] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [HROV1C] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [0UBLKI] FREE 5 PAYPAL INSTANTLY [IIDWJK] HOW TO GET FREE PAYPAL MONEY ZU5GJ0HCRRC [GI49II] FREE $10 PAYPAL INSTANTLY 2022 [XBWQQW] PAYPAL GOOGLE PLAY 5 [ZRL9SI] FREE MONEY CODES FOR PAYPAL [R42547] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [YRASYE] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [2JWB2S] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [9Q7MAO] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [I7R77D] PAYPAL $10 REWARD 2022 [X9GLIC] HOW TO EARN MONEY FOR PAYPAL FREE [J9525B] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [M71GX6] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [8LHNS4] HOW TO GET 20$ ON PAYPAL FAST [TDKZ2N] FREE MONEY WITH PAYPAL [WN4NNB] FREE 100 PAYPAL MONEY INSTANTLY [UMFU50]

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *