Dubai, Verenigde Arabische Emiraten (CNN) – De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft donderdag aangekondigd dat hij de Syrische president Bashar al-Assad zal ontmoeten om “vrede te stichten”, zei hij.

De twee landen stuurden vorige week hun ministers van defensie en inlichtingenchefs naar Moskou voor besprekingen in aanwezigheid van hun Russische tegenhangers, de ontmoeting op het hoogste niveau tussen Ankara en Damascus sinds 2011.

Erdogan zei: “Na die bijeenkomst zullen de ministers van Buitenlandse Zaken elkaar ontmoeten, en daarna zullen we elkaar ontmoeten als leiders.” Tijdens een bijeenkomst van de regerende Partij voor Rechtvaardigheid en Ontwikkeling in Ankara voegde Erdogan toe: “Wat voor ons belangrijk is, is vrede in de regio.”

De bijeenkomst markeert een dramatische verschuiving in de decennialange houding van Turkije ten opzichte van Syrië, waar het een belangrijke steunpilaar is geweest van politieke en gewapende facties die strijden om Assad te verdrijven. Het Turkse leger is aanwezig over de Syrische grens en in Noord-Syrië, waar het de Syrische oppositie ondersteunt.

Erdogan beschreef Assad ooit als een “terrorist” en “heeft geen plaats in de onderhandelingen” over de toekomst van Syrië. Terwijl de Syrische regering in reactie daarop kritiek uitte op wat zij omschreef als Erdogan’s “paranoia en waanvoorstellingen uit het verleden”.

Geconfronteerd met een economische crisis, is Turkije onlangs overgegaan op een verzoenend buitenlands beleid, waarbij de betrekkingen met de VAE, Saoedi-Arabië en Israël worden hersteld. En in het afgelopen jaar heeft Turkije een toenemende toenadering tot Syrië gesignaleerd.

Erdogan beloofde ook een nieuwe inval in Noord-Syrië te lanceren, met als doel een 30 km diepe “veilige zone” te creëren die moet worden vrijgemaakt van strijders die banden hebben met de Koerdische Arbeiderspartij (PKK), die door Turkije en de Verenigde Staten wordt geclassificeerd als een “terrorist”. organisatie”.

Regionaal is de VAE duidelijk geweest over het weer op de rails krijgen van Damascus, waarbij de minister van Buitenlandse Zaken van de Emiraten, Abdullah bin Zayed, woensdag Assad ontmoet in de Syrische hoofdstad, zijn tweede bezoek sinds 2021.

GET FREE MONEY RIGHT NOW PAYPAL HOW TO MAKE MONEY FOR PAYPAL FREE [VYQN6R] FREE $1000 PAYPAL [ZTGIHJ] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [HROV1C] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [0UBLKI] FREE 5 PAYPAL INSTANTLY [IIDWJK] HOW TO GET FREE PAYPAL MONEY ZU5GJ0HCRRC [GI49II] FREE $10 PAYPAL INSTANTLY 2022 [XBWQQW] PAYPAL GOOGLE PLAY 5 [ZRL9SI] FREE MONEY CODES FOR PAYPAL [R42547] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [YRASYE] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [2JWB2S] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [9Q7MAO] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [I7R77D] PAYPAL $10 REWARD 2022 [X9GLIC] HOW TO EARN MONEY FOR PAYPAL FREE [J9525B] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [M71GX6] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [8LHNS4] HOW TO GET 20$ ON PAYPAL FAST [TDKZ2N] FREE MONEY WITH PAYPAL [WN4NNB] FREE 100 PAYPAL MONEY INSTANTLY [UMFU50]

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *