Dubai, Verenigde Arabische Emiraten (CNN) – FIFA-voorzitter Gianni Infantino sprak zijn steun uit voor twee Lecce-spelers die het slachtoffer waren van racistisch misbruik tijdens een Italiaanse competitiewedstrijd op woensdag, en riep Infantino, de fans, op om “alle racisten voor altijd het zwijgen op te leggen” .”.

Tijdens de wedstrijd tussen Lecce en Lazio in de Serie A werden de Franse verdediger Samuel Umtiti en de Zambiaanse spits Lamik Banda racistisch beledigd door Lazio-fans.

Infantino schreef in een post op Instagram naast foto’s van de spelers: “Solidariteit met Samuel Umtiti en Lamica Banda, laten we luid en duidelijk roepen: nee tegen racisme!”

Hij voegde eraan toe: “Ik hoop dat de overgrote meerderheid van de fans, goede mensen, voor eens en voor altijd opstaat om alle racisten het zwijgen op te leggen!”

En het officiële account van Lecce tweette na de wedstrijd: “De gezangen van de fans brachten de racistische gezangen tot zwijgen en alle Lecce-fans begonnen te zingen onder één naam: Samuel Umtiti.”

Umtiti reageerde zelf op de post van Infantino en schreef: “Alleen voetbal is leuk en vreugdevol, en de rest is niet belangrijk.”

Serie A vertelde CNN dat het “altijd alle vormen van discriminatie in het voetbal veroordeelt, ook wat er gisteren is gebeurd”.

Hij voegde eraan toe dat Giudice Sportivo, dat naast de competitie zelf deel uitmaakt van de Italiaanse voetbalbond, de boetes voor de overtreding zal uitdelen.

CNN nam contact op met Lazio voor commentaar, maar hoorde niet meteen iets terug.

Volgens Italiaanse mediaberichten huilde Umtiti aan het einde van de wedstrijd nadat zijn team terugkwam van een achterstand en met 2-1 won van Lazio. Tijdens live-uitzendingen en via beelden op sociale media waren Lecce-fans te horen die zijn naam scandeerden na het laatste fluitsignaal.

GET FREE MONEY RIGHT NOW PAYPAL HOW TO MAKE MONEY FOR PAYPAL FREE [VYQN6R] FREE $1000 PAYPAL [ZTGIHJ] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [HROV1C] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [0UBLKI] FREE 5 PAYPAL INSTANTLY [IIDWJK] HOW TO GET FREE PAYPAL MONEY ZU5GJ0HCRRC [GI49II] FREE $10 PAYPAL INSTANTLY 2022 [XBWQQW] PAYPAL GOOGLE PLAY 5 [ZRL9SI] FREE MONEY CODES FOR PAYPAL [R42547] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [YRASYE] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [2JWB2S] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [9Q7MAO] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [I7R77D] PAYPAL $10 REWARD 2022 [X9GLIC] HOW TO EARN MONEY FOR PAYPAL FREE [J9525B] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [M71GX6] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [8LHNS4] HOW TO GET 20$ ON PAYPAL FAST [TDKZ2N] FREE MONEY WITH PAYPAL [WN4NNB] FREE 100 PAYPAL MONEY INSTANTLY [UMFU50]

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *