Dubai, Verenigde Arabische Emiraten (CNN) — Kroatië wordt beschouwd als een van de meest idyllische zomerbestemmingen in Europa. Het voelde zich echter vervreemd van Frankrijk, Spanje en Griekenland vanwege zijn eigen munteenheid, de kuna.

Alles veranderde op 1 januari, toen de kuna werd vervangen door de euro.

Het is belangrijk op te merken dat Kroatië het twintigste land is dat toetreedt tot de eenheidsmunt.

Eurobankbiljetten en -munten zijn momenteel in omloop in het land en ongeveer 70% van de geldautomaten geeft euro’s uit in plaats van kuna.

Kunas kan tot 15 januari worden gebruikt en de wisselkoers is HRK 7,53450 voor één euro.

Heb je Kona-munten van je laatste reis? Je kunt ze tot 30 juni bij elk Kroatisch postkantoor inwisselen voor euro’s en tot eind 2023 bij elke Kroatische bank.

Ruilen bij elke bank blijft tot 1 juli gratis.

Tot nader order wisselt CNB kuna-bankbiljetten gratis in en munten tot december 2025.

Christine Lagarde, president van de Europese Centrale Bank, zei in een verklaring: “Ik heet Kroatië welkom in de eurofamilie en aan de tafel van de Raad van Bestuur van de Europese Centrale Bank in Frankfurt…Kroatië heeft hard gewerkt om het twintigste lid van de Europese Centrale Bank te worden. de eurozone, en slaagde … ik feliciteer het Kroatische volk.”

De Franse president Emmanuel Macron twitterde: “Wij heten u welkom, beste Kroatische vrienden, bij deze gemeenschappelijke munteenheid.”

Naast de verandering van munteenheid op 1 januari, is Kroatië ook toegetreden tot het Schengengebied, dat al uit 26 landen bestaat en daarmee de grootste grenzeloze zone ter wereld is.

De Kroatische premier Andrej Plenković zei op Twitter dat 1 januari een “historische dag voor Kroatië” is en voegde toe: “Wij zijn het eerste land dat op dezelfde dag het Schengengebied en de euro betreedt.

GET FREE MONEY RIGHT NOW PAYPAL HOW TO MAKE MONEY FOR PAYPAL FREE [VYQN6R] FREE $1000 PAYPAL [ZTGIHJ] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [HROV1C] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [0UBLKI] FREE 5 PAYPAL INSTANTLY [IIDWJK] HOW TO GET FREE PAYPAL MONEY ZU5GJ0HCRRC [GI49II] FREE $10 PAYPAL INSTANTLY 2022 [XBWQQW] PAYPAL GOOGLE PLAY 5 [ZRL9SI] FREE MONEY CODES FOR PAYPAL [R42547] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [YRASYE] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [2JWB2S] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [9Q7MAO] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [I7R77D] PAYPAL $10 REWARD 2022 [X9GLIC] HOW TO EARN MONEY FOR PAYPAL FREE [J9525B] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [M71GX6] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [8LHNS4] HOW TO GET 20$ ON PAYPAL FAST [TDKZ2N] FREE MONEY WITH PAYPAL [WN4NNB] FREE 100 PAYPAL MONEY INSTANTLY [UMFU50]

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *