Dubai, Verenigde Arabische Emiraten (CNN) – De Wereldgezondheidsorganisatie heeft China ervan beschuldigd de ernst van de uitbraak van Covid-19 in het land “ondervertegenwoordigd” te hebben en bekritiseerde de “beperkte” definitie van wat dood door de ziekte is, terwijl senior wereldwijde gezondheidsfunctionarissen belden over Beijing om meer gegevens over de epidemie te delen.

Tijdens een persconferentie in Genève op woensdag zei WHO-directeur-generaal Tedros Adhanom Ghebreyesus: “We blijven van China vragen om snellere, meer regelmatige en betrouwbare gegevens over ziekenhuisopnames en sterfgevallen, evenals uitgebreidere realtime virale sequenties.”

Hij wees erop dat de Wereldgezondheidsorganisatie “bezorgd is over het risico voor het leven in China en het belang heeft benadrukt van vaccinatie, inclusief herhalingsinjecties, om te beschermen tegen ziekenhuisopname, ernstige symptomen en overlijden.”

De uitvoerend directeur van de WHO voor noodsituaties op gezondheidsgebied, Mike Ryan, zei dat de huidige cijfers uit China “niet de ware impact van de ziekte weergeven” in termen van ziekenhuisopnames en intensive care-afdelingen, evenals sterfgevallen.

Ryan erkende dat veel landen vertraging hebben opgelopen bij het rapporteren van ziekenhuisgegevens, maar wees op China’s “beperkte” definitie van COVID-19-sterfgevallen als onderdeel van het probleem.

De staat meldt alleen patiënten met COVID-19 die respiratoire insufficiëntie ontwikkelen als overleden aan COVID-19.

In de twee weken voor 4 januari meldde China minder dan 20 sterfgevallen als gevolg van lokale COVID-19-infecties.

WHO-functionarissen, die hebben geleden onder de strenge controles van China op de toegang tot gegevens tijdens de pandemie, zijn steeds luider geworden in hun roep om betrouwbare informatie over hoe de ziekte zich verspreidt in de stedelijke centra van China, na een scherpe versoepeling van de ziektebestrijdingsinspanningen vorige maand.

De uitbraak heeft ziekenhuizen en crematoria overweldigd, waardoor er tekorten aan essentiële medicijnen zijn ontstaan, en experts waarschuwen dat de ziekte zich tijdens het komende nieuwe maanjaar kan verspreiden naar plattelandsgebieden met minder middelen.

De plotselinge toename van het aantal infecties in het land met 1,4 miljard inwoners heeft wereldwijd geleid tot bezorgdheid over de mogelijke opkomst van nieuwe varianten – en over de mate van toezicht en het delen van gegevens in China.

Een aantal landen hebben “Covid-19” -screeningsvereisten ingevoerd voor reizigers uit China.

Aan de andere kant zei Tedros woensdag dat het “begrijpelijk” was dat sommige landen dergelijke stappen zouden nemen, gezien de grootschalige verspreiding van de ziekte in China, en dat er naar verwachting niet snel uitgebreide gegevens beschikbaar zullen zijn.

Gezondheidsfunctionarissen in China presenteerden dinsdag tijdens een besloten vergadering de nieuwste genomische gegevens aan het adviesorgaan van de Wereldgezondheidsorganisatie.

En de autoriteiten hebben woensdag een verklaring afgegeven dat de in China ontdekte mutanten bekend zijn en veel voorkomen in andere landen, met de opkomst van een nieuwe mutant die nog niet is geregistreerd door de Chinese Centers for Disease Control.

Maar de WHO bleef de noodzaak van aanvullende genomische gegevens benadrukken.

Van haar kant zei Maria Van Kerkhove, de technische leider van de WHO voor “Covid-19”, woensdag: “Er zijn veel gegevens die moeten worden gedeeld vanuit China, maar ook van over de hele wereld, zodat we kunnen controleren deze pandemie.”

“We hebben meer informatie nodig over sequenties in het hele land,[and]om deze sequenties te delen met openbaar beschikbare databases zoals het GISAID-initiatief voor diepere analyses, “voegde ze eraan toe.

GISAID is een wereldwijd initiatief dat toegang geeft tot genetische gegevens van verschillende griepvirussen.

WHO-functionarissen gaven aan dat tijdens een bredere bijeenkomst op donderdag informatie over de uitbraak in China zal worden uitgewisseld met WHO-lidstaten.

GET FREE MONEY RIGHT NOW PAYPAL HOW TO MAKE MONEY FOR PAYPAL FREE [VYQN6R] FREE $1000 PAYPAL [ZTGIHJ] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [HROV1C] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [0UBLKI] FREE 5 PAYPAL INSTANTLY [IIDWJK] HOW TO GET FREE PAYPAL MONEY ZU5GJ0HCRRC [GI49II] FREE $10 PAYPAL INSTANTLY 2022 [XBWQQW] PAYPAL GOOGLE PLAY 5 [ZRL9SI] FREE MONEY CODES FOR PAYPAL [R42547] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [YRASYE] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [2JWB2S] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [9Q7MAO] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [I7R77D] PAYPAL $10 REWARD 2022 [X9GLIC] HOW TO EARN MONEY FOR PAYPAL FREE [J9525B] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [M71GX6] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [8LHNS4] HOW TO GET 20$ ON PAYPAL FAST [TDKZ2N] FREE MONEY WITH PAYPAL [WN4NNB] FREE 100 PAYPAL MONEY INSTANTLY [UMFU50]

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *