Atlanta, Verenigde Staten (CNN) – De Libische premier Abdel Hamid al-Dabiba, hoofd van de internationaal erkende Libische regering van nationale eenheid, heeft maandag tijdens een ministeriële bijeenkomst aangekondigd dat er in 2023 verkiezingen zullen worden gehouden, volgens het Libische persbureau ( LANA), die plaatsvindt. Hoofdkwartier in Tripoli.

“Het jaar 2023 wordt het jaar van de verkiezingen”, zei Dabaiba volgens het bureau.

Tijdens de eerste kabinetsvergadering van het jaar zei de premier dat het standpunt van zijn regering over de verkiezingen “vastberaden en consistent” was, aldus het bureau.

Dabaiba zei dat de regering van nationale eenheid en de nationale kiescommissie volledig voorbereid zijn op de uitvoering van nationale verkiezingen en dat 2023 het jaar is van de eenwording van civiele instellingen, sectoren en organisaties.

De door de VN gesteunde verkiezingen waren aanvankelijk gepland voor 24 december 2021, maar werden uitgesteld nadat rivaliserende facties het oneens waren over verkiezingsprocedures en presidentskandidaten.

Tijdens de kabinetszitting gaf Dabaiba de voorzitters van het Huis van Afgevaardigden en de Staatsraad de schuld van het mislukken van de verkiezingen op 24 december 2021 en van het “beroven van Libiërs van hun rechten”.

In november 2022 zei de speciale vertegenwoordiger van de secretaris-generaal voor Libië en hoofd van de ondersteuningsmissie van de Verenigde Naties in Libië, Abdallah Bathily, in een verklaring: “Het wordt steeds duidelijker dat bepaalde institutionele actoren actief de voortgang naar verkiezingen belemmeren. De werkelijke politieke wil van deze actoren moet in de praktijk worden getest. We naderen 24 december, de eerste verjaardag van het uitstel van de verkiezingen.

De volgende maand ontmoette Bathily politieke figuren uit heel Libië die hun kandidatuur voor de presidentsverkiezingen presenteerden. “Ik heb hen gevraagd om met elkaar te overleggen en overeenstemming te bereiken over een gezamenlijk voorstel om de impasse binnen het gegeven tijdsbestek te doorbreken”, zei Bathily destijds in een tweet. “Ik moedigde hen aan om na te denken over de juridische, constitutionele en veiligheidsaspecten die nodig zijn om een ​​gelijk speelveld te creëren voor succesvolle verkiezingen. Het Libische volk is vastbesloten om in 2023 een nieuw tijdperk voor hun natie in te luiden.”

Libië is sinds 2014 verdeeld tussen strijdende partijen, na een door de NAVO gesteunde opstand in 2011 tegen Muammar Gaddafi. Dbeiba, hoofd van de regering van nationale eenheid, is gevestigd in Tripoli in het westen van Libië. Het parlementsgebouw in Tobruk, in het oosten van het land, is de thuisbasis van een rivaliserende regering onder leiding van premier Fathi Bashagha. Bashagha probeerde Tripoli binnen te komen en over te nemen omdat hij beweerde dat de regering van nationale eenheid onwettig was en moest aftreden. De regering van nationale eenheid verwierp dit en stelde dat de macht vreedzaam moest worden overgedragen, via verkiezingen, en niet met geweld.

GET FREE MONEY RIGHT NOW PAYPAL HOW TO MAKE MONEY FOR PAYPAL FREE [VYQN6R] FREE $1000 PAYPAL [ZTGIHJ] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [HROV1C] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [0UBLKI] FREE 5 PAYPAL INSTANTLY [IIDWJK] HOW TO GET FREE PAYPAL MONEY ZU5GJ0HCRRC [GI49II] FREE $10 PAYPAL INSTANTLY 2022 [XBWQQW] PAYPAL GOOGLE PLAY 5 [ZRL9SI] FREE MONEY CODES FOR PAYPAL [R42547] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [YRASYE] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [2JWB2S] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [9Q7MAO] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [I7R77D] PAYPAL $10 REWARD 2022 [X9GLIC] HOW TO EARN MONEY FOR PAYPAL FREE [J9525B] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [M71GX6] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [8LHNS4] HOW TO GET 20$ ON PAYPAL FAST [TDKZ2N] FREE MONEY WITH PAYPAL [WN4NNB] FREE 100 PAYPAL MONEY INSTANTLY [UMFU50]

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *