Dubai, Verenigde Arabische Emiraten (CNN) – De Verenigde Arabische Emiraten en China hebben verzocht om een ​​”dringende” vergadering van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties om “gebeurtenissen met betrekking tot de Al-Aqsa-moskee” te bespreken. Twitter woensdag.

De extreemrechtse minister van Nationale Veiligheid van Israël, Itamar Ben Gvir, bezocht dinsdag de Al-Aqsa-moskee, bij moslims bekend als de Tempelberg en bij Joden als de “Tempelberg”, in een actie die internationale veroordeling opriep.

In een dinsdag uitgegeven verklaring, zonder Ben Gvir bij naam te noemen, hebben de VAE “de inval van de Israëlische minister op het Al-Aqsa-moskeeplein onder bescherming van Israëlische troepen krachtig veroordeeld”.

De spanningen zijn geëscaleerd over de Al-Aqsa-moskee, die wordt beschouwd als de heiligste plaats in het jodendom en de op twee na heiligste plaats in de islam. Het complex omvat de Al-Aqsa-moskee en de plaats van de vernietigde Eerste en Tweede Joodse Tempels.

Alleen moslims mogen op de compound bidden, volgens een decennia-oude overeenkomst tijdens de Ottomaanse heerschappij van Jeruzalem. Terwijl Ben Gvir vindt dat joden daar ook het recht moeten hebben om te bidden.

Ben Gvir ging dinsdag de compound binnen, maar ging zelf niet het gebouw van de Al-Aqsa Moskee binnen. Het bezoek van de afgevaardigde was zijn eerste sinds hij vorige week werd beëdigd als Israëls minister van Nationale Veiligheid in wat wordt beschouwd als de meest rechtse regering in de geschiedenis van Israël, onder leiding van Benjamin Netanyahu, die terug is voor zijn zesde termijn als premier en aan het hoofd staat van een coalitie met meerdere extremistische partijen.

GET FREE MONEY RIGHT NOW PAYPAL HOW TO MAKE MONEY FOR PAYPAL FREE [VYQN6R] FREE $1000 PAYPAL [ZTGIHJ] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [HROV1C] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [0UBLKI] FREE 5 PAYPAL INSTANTLY [IIDWJK] HOW TO GET FREE PAYPAL MONEY ZU5GJ0HCRRC [GI49II] FREE $10 PAYPAL INSTANTLY 2022 [XBWQQW] PAYPAL GOOGLE PLAY 5 [ZRL9SI] FREE MONEY CODES FOR PAYPAL [R42547] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [YRASYE] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [2JWB2S] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [9Q7MAO] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [I7R77D] PAYPAL $10 REWARD 2022 [X9GLIC] HOW TO EARN MONEY FOR PAYPAL FREE [J9525B] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [M71GX6] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [8LHNS4] HOW TO GET 20$ ON PAYPAL FAST [TDKZ2N] FREE MONEY WITH PAYPAL [WN4NNB] FREE 100 PAYPAL MONEY INSTANTLY [UMFU50]

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *