Dubai, Verenigde Arabische Emiraten (CNN) – De chief medical officer van Australië adviseerde de regering om geen beperkingen op te leggen aan reizigers die uit China komen, een dag voordat de minister van Volksgezondheid nieuwe testvereisten voor het “Covid-19”-virus aankondigde, blijkt uit interne documenten. .

Het aantal besmettingen met het “Covid-19”-virus is in China toegenomen nadat Peking zijn dure strategie om het coronavirus te bestrijden heeft opgegeven, wat een aantal landen ertoe heeft aangezet om reizigers uit China en zijn regio’s beperkingen op te leggen.

Australië is een van die landen waar, in een brief die dinsdag door de belangrijkste medische officier van het land, Paul Kelly, op de website van de regering is gepubliceerd, de beslissing is genomen ondanks zijn advies dat het niet nodig was.

“Op basis van de beschikbare informatie en bij gebrek aan een specifieke dreiging van een variant met verhoogde pathogeniteit en immuunontsnapping, geloof ik niet dat er voldoende rechtvaardiging voor de volksgezondheid is om aanvullende beperkingen of vereisten op te leggen aan reizigers uit China.”

Kelly zei dat hij gezondheidsfunctionarissen uit andere delen van het land en Nieuw-Zeeland had geraadpleegd en ontdekte dat er een “sterke consensus” bestond dat gerichte reisbeperkingen “onverenigbaar waren met de huidige nationale aanpak voor het beheersen van COVID-19 en niet in verhouding stonden tot de risico’s”.

De Australische minister van Volksgezondheid, Mark Butler, kondigde de volgende dag aan dat reizigers die aankomen uit het vasteland van China, Hong Kong en Macau binnen 48 uur na hun vertrek, vanaf donderdag, een bewijs van een negatieve Corona-test moeten tonen.

Butler zei destijds dat de nieuwe maatregelen het resultaat waren van een “gebrek aan uitgebreide informatie” over de COVID-19-situatie in China en genetische sequentiegegevens.

Na kritiek te hebben gekregen over het negeren van medisch advies door de regering, vertelde Butler dinsdag aan de lokale radio dat het handelde “uit een overvloed aan voorzichtigheid” en dat de maatregelen beperkt waren tot aankomsten uit China, omdat het het enige “belangrijke land” in de regio was. wereld die tot voor kort zijn deuren niet had geopend.

Australië is een van de meer dan een dozijn landen die vorige week beperkingen oplegden aan reizigers uit China en zijn territoria.

De meeste van deze landen, waaronder de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en andere delen van Europa en Azië, vereisen een negatief testresultaat voor vertrek of bij aankomst, met de eis dat degenen die aankomen in quarantaine gaan bij een positief testresultaat.

Marokko heeft als extra stap een volledig verbod genomen voor alle reizigers uit China, ongeacht hun nationaliteit.

Het verbod is dinsdag ingegaan en er is geen woord over wanneer het zal worden opgeheven, of als het van toepassing is op mensen uit Hong Kong en Macau, twee administratieve regio’s van China.

De maatregelen waren controversieel, met gezondheidsexperts en wetenschappers over de hele wereld die waarschuwden dat de gerichte beperkingen grotendeels niet effectief zijn om de verspreiding van het coronavirus of nieuwe varianten te voorkomen, en in plaats daarvan racisme en xenofobie zouden kunnen aanwakkeren.

De woordvoerster van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken, Mao Ning, waarschuwde dat China geen tegenmaatregelen neemt tegen reisbeperkingen en zei: “Sommige landen hebben inreisbeperkingen ingevoerd die alleen gericht zijn op China en geen wetenschappelijke basis hebben, en sommige buitensporige maatregelen zijn zelfs nog onaanvaardbaarder.”

Ze voegde er ook aan toe: “We zijn sterk gekant tegen pogingen om maatregelen voor het voorkomen en beheersen van epidemieën voor politieke doeleinden te manipuleren en zullen tegenmaatregelen nemen voor verschillende gevallen in overeenstemming met het wederkerigheidsbeginsel.”

Verschillende experts vertelden CNN dat er momenteel geen bewijs is van een nieuwe variant die uit China komt, en als dat wel het geval zou zijn, zou deze zich waarschijnlijk toch over de hele wereld verspreiden.

De vereisten voor het testen op COVID-19 dekken niet alle gevallen, vooral als het gaat om varianten met een kortere incubatietijd.

Universitair hoofddocent aan de School of Public Health van de Universiteit van Hong Kong, Karen Gribben, zei dat de beste verdedigingslinie die een land kan nemen, is ervoor te zorgen dat de bevolking goed wordt beschermd door de uitvoering van binnenlands beleid, zoals grootschalige vaccinatiecampagnes, en basismaatregelen voor de volksgezondheid.

In plaats van zijn toevlucht te nemen tot reisbeperkingen, stelde Kelly alternatieve maatregelen voor, zoals de implementatie van een riooltestprogramma in vliegtuigen en vrijwillige bemonstering van inkomende passagiers bij aankomst.

GET FREE MONEY RIGHT NOW PAYPAL HOW TO MAKE MONEY FOR PAYPAL FREE [VYQN6R] FREE $1000 PAYPAL [ZTGIHJ] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [HROV1C] FREE PAYPAL CODES NO SURVEY [0UBLKI] FREE 5 PAYPAL INSTANTLY [IIDWJK] HOW TO GET FREE PAYPAL MONEY ZU5GJ0HCRRC [GI49II] FREE $10 PAYPAL INSTANTLY 2022 [XBWQQW] PAYPAL GOOGLE PLAY 5 [ZRL9SI] FREE MONEY CODES FOR PAYPAL [R42547] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [YRASYE] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [2JWB2S] PAYPAL $10 REWARD EMAIL [9Q7MAO] SEND MONEY ON PAYPAL FOR FREE [I7R77D] PAYPAL $10 REWARD 2022 [X9GLIC] HOW TO EARN MONEY FOR PAYPAL FREE [J9525B] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [M71GX6] GET $10 FREE PAYPAL MONEY [8LHNS4] HOW TO GET 20$ ON PAYPAL FAST [TDKZ2N] FREE MONEY WITH PAYPAL [WN4NNB] FREE 100 PAYPAL MONEY INSTANTLY [UMFU50]

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *